reklama

Čo variť cez prázdniny?

Kamila , 06. 07. 2017 - 13:53

reklama

Každoročne sa opakujúca otázka a moja  tradičná bezradnosť hraničiaca občas so zúfalstvom. K mojej bezlepkovej diéte, pribudla Tinkina histaminova intolerancia, z čoho vyplýva, že by som ozaj mala variť každučký deň, bez zohrievania. Hlavne aby to bolo jednoduché, na viac energiu nemám, rýchle, aj keď čas je pojem relatívny, chutné, zdravé a nie každý deň to isté. Dochádza mi chuť, fantázia i energia ... ak popritom, riešim existenčnú otázku"Čo mám robiť?" Joj ako mi chýba babka .... No nič, späť k vareniu. Už aj školský rok bol pre mňa zábavisko, bo posledný mesiac som kvôli Tinkinej diete zrušila jedáleň. To bol iný adrenalín, ani variť pre výjazdom, ani po ňom  ...

Prázdniny a varenie, Hambím sa ako sa poznám budem dookola točiť to isté. Dvaja si celkom zvykli na špaldové rezance s tvarohom, syn ich veľmi nemusí, ja mám smolu, základ, že je to rýchle.Hambím sa Zvyknem ešte robiť dusené mleté morčacie stehno (morčacie kvôli Tinke) To sa dá zjesť s hranolkami (pečenými), aj so špagetami kukuričnými, po pridaní paradajkového pretlaku, už nie pre Tinku. Morčacie prsia na márne kúsky, dusené ... z toho zvyknem robiť rizoto. Ešte tak palacinky a bryndzové halušky z bezlepkovej múky sú fajn, zemiakový prívarok so špaldovou múkou a škrobom, nie pre mňa.... Zemiakove placky mi najmladšia nechce ...., karfiol tiež, ani cukinu ... Moje najobľúbenejšie kuracie stehna pečené na smotane som už ozaj dávno nerobila, bo to vraj deva nemôže kuracie a variť na dvakrát sa mi nechce. O polievkach radšej pomlčím, zvládam raz - dvakrát do týždňa.

No nič, to len dnes ma chytila prázdninová či aká kríza. Chichocem sa Dievčatá, podeľte sa, o to, čo vy v týchto dňoch varíte, či už prázdninujúcim deťom, abo komukoľvek, kedykoľvek, nech viem čo nakúpiť a varit. Pohoda Ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

anjeli, Št, 06. 07. 2017 - 18:56

Ja klasika "čo dom dal"... Alebo sezónne ovocie, zeleninka: rôzne ovocné knedličky /tvarohové, zemiakové/, a keď už som pri sladkom tak wafle s ovocnými omáčkami a šľahačkou, parené buchty, dukátové buchtičky, palacinky, perky a šuľance... Zo zeleniny: lečo s kyslou smotanou, párkom alebo vajíčkom, cukinu s rajčinami a cestovinou, vyprážaný karfiol. Potom rôzne cestoviny s omáčkami alebo len tak s kečupom a syrom, prípadne zapekané. Pizza, pečené kúsky kuriatka, prívarky, červené zemiaky so špekačkou, granatír, rizoto, langoše... Na viac si už nepamätám Chichocem sa

M.á.r.i.a, Št, 06. 07. 2017 - 19:30

SUPER VÝBER Áno

Kamila, Št, 06. 07. 2017 - 20:23

Šikovnica, samá dobroty. To len, ked ja kvoli dcere vynecham drozdie, bielu muku, kecup, paradajky, cukinu, karfiol, parky, spekacky, vela mi toho neostane, ale verim, ze si inspirovala ostatne devy. A ja aspon raz za cas budem musiet varit na dvakrat. Úsmev

M.á.r.i.a, Št, 06. 07. 2017 - 19:16

 Pár nárhov by som mala...

 cícerová so zemiakmi

 

 

 

  

 u nás máme radi krémové, tu je napr. hlivová

 

 

 

 krémová šanpiňóvá

 

 

 

 krémová z kápie - tie chilli tam nemusia byť

 špenátová s vajcom

 ... dajú sa prispôsobiť podľa toho kto čo môže papať, bez mlieka, smotany, múky...zahustiť tolerovanými potravinami

M.á.r.i.a, Št, 06. 07. 2017 - 19:28

Okrem polievok aj hlavné jedlá...tiež mäsko, zeleninu podľa toho kto akú môže.... napr.

 špargľa teraz už moc nie je, dá sa nahradiť strukmi fazuľky, preliať omáčkou napr. syrovou, holadskou... opečená panenka

 

 

 

 

 

 kuracie prsia na prírodno, cuketa na masle, zemiakové pyré

 

 

 

 

 aká koľvek omeleta so zelenikou, táto je s cuketou a paprikou

 

 

 

 

 mleté mäso ochutené na grécky spôsob, žltá cuketa, zemiačky

 

 

 

 

Je toho veľa čo sa dá kombinovať a spraviť jedlo lákavé.... neviem či môžem ale kto chce recepty môže ich vidieť na G+ v mojom profile.... verím, že to nie je moja reklama, ja na tom nezarábam, ja sa len rada podelím s tým čo varím. Ked tak odstráňte !

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama