
Kamila | Pečené zemiaky s bryndzovou nátierkou
Asi mnohé poznáte, ale ak by vám chýbala inšpirácia k rýchlemu a hlavne jednoduchému obedu, večeri.
2 | kilogramov | zemiak |
trocha | olej | |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | mletá červená paprika | |
125 | gramov | bryndza |
50 | gramov | maslo |
trocha | cibuľa | |
trocha | rasca | |
trocha | pažítka |
Zemiaky dôkladne umyjeme, narežeme na polovice.
Soľ zmiešame s korením. Zemiaky v reznej časti dôkladne posypeme zmesou soli a korenia.
Plech vymastíme olejom a zemiaky naň ukladáme reznou časťou dole. Pečieme cca 45 minút pri teplote cca 235°C.
Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, červenou paprikou a pažítkou. Ak nemáte pažítku, môžete pridať trochu nadrobno nakrájanej cibule.
A už len rýchlo jeme kým je čo.

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty