co z mletého masa?
Pozrite si aj
kolozvarsku kapustu
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto ma ani nenapadlo.. vidís celkom dobrý nápad Evicka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam, ze do mleteho masa das mlieko- tak akuratne, posolis, pokorenis, nechas odstat, rozplackas ho na plat- na alobale, pohorcicujes, na to das sunku, syr, zrolujes, das na plech- pomasteny, podlejes troskou vody a pecies...po case odkryjes alobal, a pocas pecenia potieras kyslou smotanou ... podavas so zemiakmi, chlebom atd...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
noooo, toto určite vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lydush toto u mna spadá pod fasírku x druhov ,mám odskúsané vsetky aj co sem pridávala fidorka,s párkom,sunkou,potrené horcicou na plechu..vsetky sú výborné a máme ich radi,len sa mi ziada nieco novééé..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
waw :)to moze byt chutnee :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
plnenu papriku :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mali sme nedávno,takze teraz ee..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Bolonské cestoviny - mleté mäso podusiť na troške oleja, kým nezhnedne, potom zarobiť ,,omáčku,, ja kupujem zmes na bolonské cestoviny, myslím že od Mag.gi?, túto zmes vysypeš do 700ml vody, zamiešaš, pridáš k mäsu, minutku podusíš, potom pridáš cestoviny, surové, podľa návodu, tých 300-400 g., premiešaš, vrch posypeš strúhaným syrom a dáš do trúby zapiecť, nám to veľmi chutí, je to rýchle, v jednom hrnci,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
cestoviny sme mali vcera,tak des musím nieco iné...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam masove gulicky a k tomu cestoviny s paradajkovou omackou je to rychle a chutne
http://www.nanicmama.sk/hlavne-jedla/masove-gulicky
http://www.nanicmama.sk/rychlovky/paradajkova-omacka-na-cestoviny
Diky za kazde nove rano...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nooo val toto ma zaujalo,idem podrobne prestudovat.. a dalo by sa to miesto cestovín jest zo zemiakmi povedzme?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
este som sice so zemiakmi nejedla ale take opekane by sa hodili
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
My doma jedávame iba so zemiakmi, cestoviny som k tomu enskúšala ani :D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Z mletého mäska napríklad plnenú papriku .
Alebo robím takú roládku - pizzové cesto / kupujem také zrolované , vyvalkané/ naň dám mleté mäso,plátkový syr, šunku, kápiu a zrolujem a dám upiecť. Super to chutí a aj vyzerá nakrájané na plátky dávam so zemiakovou kašou, ale je to dobré i na studeno s chlebom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fantika ani nevieš ako si mi ulahodila, tiež mám vytiahnuté mleté a mäso a nápad žiaden, len klasika.
Val fantázia idem na to, len neviem či v našej dedinskej coopke najdem parmezán.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nemusi byt aj tak ma specificku chut uz som to robila aj s klasickym syrom (gouda, emental)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fantika, niečo z dánskej kuchyne: mleté mäso ochutíš, ako si zvyknutá. Pór (bielu časť) nakrájaš na také ca. 5 cm kúsky a tie zabalíš do mletého mäsa, nie celkom, ale len po obvode póru, aby ho na tých kratších koncoch bolo vidieť. Ak použiješ čisté hovädzie mleté, zabaľ tie kúsky ešte do tenkého plátku prerastenej slaninky, pri bravčovom alebo miešanom netreba. Opečieš na oleji, k tomu zemiakové pyré, poliať výpekom, šalát, a máš mňamku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robim cinu naucila ma suseda cinanka.Maso nechas na trosicku oleja shnednut(varim vo woku alebo velkej teflonke),tak trosku.Ked uz nema stavu pridas vselijake na palicky pokrajane zeleninky,brocoly,zeleny zeler,papriku aj mlady hrasok cele struky no proste co mas ale aj bez zeleninky je to fajne.ked mas nakrajas na drobnucko cerstvy zazvor alebo das stipku praskovy(nemusi).Hlavne vela cesnaku pretlacit.Polejes so sezam olejom asi 2 lyzice potom hojne sojovej omacky.Uvaris cinske cestoviny take ako maju v cinskych 2 min polievkach ale si to viem predstavit aj s ryzou.Ked je vsetko uvarene zmiesas s masom .robim to aj bez zeleniny a nam to chuti mozno este viac ale treba veela cesnaku aspon 5 strucikov.Nesolime lebo sojova je slana dost
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jaštera...som to tu hádzala dávnejšie a nemusí to byť iba z pokrájaného mäsa...aj z mletého sa to dá.
Ale už máš touto dobou asi navarené...tak čo to bolo nakoniec?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja doma zvyknem robiť z mletého maska recept čo som našla na nete.Volá sa to Chili con carne ale nie je to príliš pikantné kto má rád štipľavé musí si tam pridať papričku alebo niečo podobné.
Toto je originál recept:
Chilli con carne alá Mickey-
suroviny-sterilovane fazole (kupuji cervene i bile,ne v protlaku) mlete maso mix,papriky(kdo ma rad barevnejsi muze vic druhu) rajcata,cesnek,cibule,protlak,
sul,pepr
Postup:Osmazime cibulku,pridame maso, az vznikne stava pridame protlak,ten nechame zasmahnout a pridame nakostky nakrajenou zeleninu a kostku bujonu.Vse nachame povarit v podstate do mekka a nakonec pridame precezene fazole,cesnek, dle potreby dolijeme lak z fazoli na zahusteni a dochutime.
nejlepsi druhy den s chlebem,de to i zamrazit vyborna a celkem jednoducha vec doporucuji.. :)
Ja používam miesto pretlaku rajčinové pyré a u nás sa chili vždy zje nevydrží ani do druhého dňa.Papáme ho z čiernym chlebíkom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Roláda z mletého mäsa: 1kg mletého mäsa. 1šlahačkovú smotanu, 1pl vegety..spolu vymiešame a dáme do chladničky postáť. pripravíme si 5vajec praženicu na cibulke, plátky šunky, hrášok a kápiu. Alobal si opláchneme studeneou vodou aby sa nelepilo maso.. naň si rozotrieme maso, poukladáme plátky šunky, do stredu dáme po dlžke praženicu, na to pukladáme kápiu as hrášok a zvynieme do rolády. alobal dobre pozatláčame aby nam neutekala šťava z rolády , položíme na hlboky lech a dame piecť a podlejeme vodou, asi tak po hodinke alobal otvoríme a necháme ešte dopiecť. Podávame vychladnuté
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nakoniec som spravila valine gulky v rajcinovej omácke ale nie s cestovinami ale zo zemiakmi..uz sa to pomaly dovára..som sama zvedavá ako to bude chutit..na pohlad je to mnam..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dufam ze chutili u nas maju tieto gulicky velky uspech najma u deti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
val chutili,len dcére sa k tomu nehodili tie varené zemiaky co sme mali ,tak to jedla s chlebom..ale pripomína mi to trocha plnenú papriku..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nabudúce môžeš k týmto guľkám vyskúšať knedlík - môj syn je do tohto jedla celý paf. Mäsové guľky + paradajková omáčka + knedľa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
asi neskoro , ale ja som robievala aj tak, že som si mleté mäso ochutila, spravila menšie guličky, rýchlo osmažila. Na vymastený pekáč som dala kyslú kapustu a uložila guličky, podliala výpekom alebo vodou. Prikryla a piekla. Podávala s uvarenými zemiakmi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím z mletého mäsa musaku. Potrebuješ k tomu mleté mäso, zemiaky, baklažán, cukinu, paradajky, kyslú smotanu, tvrdý syr, cibuľku, cesnak. Mäso podusím na cibuľke, pridám cesnak, mčk, oregano, soľ a nakoniec paradajkový pretlak. Nemusí byť úplne do mäkka. Vypotený baklažán a cukinu nakrájam na kolieska osmahnem na troške oleja (chytia takú fajn pripečenú chuť. Už som skúšala aj neopekať a dávať surové,ale nie je to ono). Do pekáča vrstvím kolieska surových zemiakov, vrstvu mäsa, baklažán, cukinu, paradajky. Posledná vrstva má byť baklažánová. Vrch zalejeme kyslou smotanou zmiešanou zo syrom. Smotany môžeš dať aj viac ako 1. Dáme prikryté piecť do rúry na cca 40 min. Potom odkryjeme, vrátime do rúry, aby povrch chytil zlatistú farbu. Pred podávaním necháme trochu vychladiť, aby sa pekne krájala a nerozpadala sa. Výborná je taká vlažná.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fanti , s krížikom po funuse ,(chýbala som tu ) ale predsa , toto je fantastické - vyskúšaj http://www.nanicmama.sk/hlavne-jedla/zapecene-sunkove-rolky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mojaaaa tento tvoj receptík patrí medzi moje oblúbené,uz som ho dávala celej sirokej rodine,co tak vsetkým vzdy chutilo..len teraz som chcela nieco nové..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Možno som prehliadla,ale nevšimla som si,že by niekto spomínal lasagne
Robievam naozaj často,aj bez mäsa,s cukinou (pozdravujem Adus,aj dcére posielam tisícoraké ďakovačky za recepis )
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a receptíro nedáš k dobru ? (mäso môžeme , aj cukínu zbožňujeme ) , aj Aduš poďakujeme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jamajka,ten recept vymyslela Aduskina dcéra,už som jej napísala a poprosila som ju o to,nemôžem si predsa pripisovať autorské práva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
OK , počkááám .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
OK, uz ficim, o chvilu ho tam mate
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lasagne...neviem ci to tu niekto uz napisal ale predsa :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte dievcence,chcela som sa vás spýtat na nejaké nové inspirácie ci nápady ,že co uvarit z mletého masa..fasírky na x sposobov sa mi uz dost prejedli a googlit sa mi moc nechce
,ja radsej také overené receptíky od vás..
dnes totiz nieco uvarit musím a velký výber v mraznicke nebol,tak preto musím nieco vymysliet z toho mletého masa...poradíte nieco?mozno vase recepty prídu vhod aj niekomu inému,ved večná dilema ze co varit nás mnohé denne máta..
dakujeeem..