Čučoriedky prekladané s cukrom-ako to robia na Orave,poradíte?
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40403
http://recepty.chytrazena.cz/zavarovani/domaci-visne-v-cukru-108245.html
http://www.receptar.sk/index.php?ID=11&SubID=4&recID=678513011
http://recepty.chytrazena.cz/zavarovani/domaci-visne-v-cukru-108245.html
http://recepty.chytrazena.cz/zavarovani/domaci-visne-v-cukru-108245.html
CUCORIEDKOVICA-vianočný prípitok*****
[2.2.2010]
POTREBNÉ PRÍSADY
1l lieh,1l cukor kryštálový,1l čučoriedky
POSTUP PRÍPRAVY
Do fliaš so širším hrdlom cez lievik postupne vsypeme pohárom čučoriedky,cukor a lieh.Uzavrieme.Necháme stáť na slnečnom mieste mesiac a denne pretriasame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím čučoriedky s cukrom do malých pohárov a jednoducho vrstvím ovocie a cukor a sterilizujem. Takto robím aj slivky na koláč a černice.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To na čo sa ja pýtam sa nesterilizuje.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V tom prípade ich zrejme robiš s alkoholom, alebo dávaš kvasiť za okno na čučoriedkové, sladké víno.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som už niekoľkokrát robila niečo podobné z čiernych ríbezlí:
do 5l pohára nasypeš ovocie a zasypeš ho cukrom tak, aby nad ovocím bola niekoľkocentimetrová vrstva cukru. (Vychádza to asi na 3 - 3,5kg ovocia - 2kg cukru.) NEMIEŠAŤ (ani nepretrepať )!!
Tento pohár necháš na polochladnom mieste, ideálne v komore a len kontroluješ, aby obsah nezačal kvasiť. Kvasiť začne len vtedy, ak by sa ti ovocie dostalo na povrch. Ak by predsa nejaké bubliny začali bublať a nie je ešte moc neskoro - vtedy len zasypeš ďalším cukrom navrch. Na jeseň, alebo v zime zleješ - precedíš a dostaneš neuveriteľný sirup, nevarený a bez konzervantov, ktorý ti bez problémov vydrží v chladničke niekoľko týždňov. No a ovocie môžeš zjesť, zvariť na čaj, alebo použiť na koláč, alebo dokonca zmraziť a pod.
Neviem či to je to, čo si hľadala, ale viem si to predstaviť aj z čučoriedok, alebo josty...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ááááno,toto asi bude ono.Ďakujééééém.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja dakujéééééééééééééééééééééééééééém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nuž som jostu nasypala,vrch riadne zasypala cukrom aby bolo ovocie zakryté a ono sa tam spravila taká šťava že zostáva na vrchu iba ovocie.Teraz neviem či mám znova zasypávať aby nebolo vidno ovocie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Blíži sa čas dozrievania čučoriedok a toť nedávno mi známi vravel že na Orave ich vrstvia do pohárov s cukrom,tak mám ak niekto viete poradiť či je najak určené koľko cukru ide napr.do štvorlitrového pohára,alebo sa riadite inštinktom?Dávate aj napr.med namiesto cukru?Prejde to aj nejakým kvasom?A čo koreniny ako napr.klinčeky?Poprípade či sa dáva aj špetka alkoholu?Na záver mi iba dodal že takto naložené čučoriedky si dávajú cez zimu do čaju.
Mne totižto práve dozrieva josta,tak že by som skúsila aj tú.Ďakujem za akúkoľvek radu.