reklama

Čučoriedky prekladané s cukrom-ako to robia na Orave,poradíte?

Aja1 , 01. 07. 2012 - 21:36

reklama

Blíži sa čas dozrievania čučoriedok a toť nedávno mi známi vravel že na Orave ich vrstvia do pohárov s cukrom,tak mám ak niekto viete poradiť či je najak určené koľko cukru ide napr.do štvorlitrového pohára,alebo sa riadite inštinktom?Dávate aj napr.med namiesto cukru?Prejde to aj nejakým kvasom?A čo koreniny ako napr.klinčeky?Poprípade či sa dáva aj špetka alkoholu?Na záver mi iba dodal že takto naložené čučoriedky si dávajú cez zimu do čaju.
Mne totižto práve dozrieva josta,tak že by som skúsila aj tú.Ďakujem za akúkoľvek radu. Slnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

happy60, Ne, 01. 07. 2012 - 21:55

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40403

http://recepty.chytrazena.cz/zavarovani/domaci-visne-v-cukru-108245.html

http://www.receptar.sk/index.php?ID=11&SubID=4&recID=678513011

http://recepty.chytrazena.cz/zavarovani/domaci-visne-v-cukru-108245.html

http://recepty.chytrazena.cz/zavarovani/domaci-visne-v-cukru-108245.html

CUCORIEDKOVICA-vianočný prípitok*****
[2.2.2010]

POTREBNÉ PRÍSADY

1l lieh,1l cukor kryštálový,1l čučoriedky

POSTUP PRÍPRAVY

Do fliaš so širším hrdlom cez lievik postupne vsypeme pohárom čučoriedky,cukor a lieh.Uzavrieme.Necháme stáť na slnečnom mieste mesiac a denne pretriasame.

púpavienka, Ne, 01. 07. 2012 - 22:54

Ja robím čučoriedky s cukrom do malých pohárov a jednoducho vrstvím ovocie a cukor a sterilizujem. Takto robím aj slivky na koláč a černice.

Aja1, Po, 02. 07. 2012 - 12:27

To na čo sa ja pýtam sa nesterilizuje.

púpavienka, Po, 02. 07. 2012 - 15:43

V tom prípade ich zrejme robiš s alkoholom, alebo dávaš kvasiť za okno na čučoriedkové, sladké víno.

jancila, Po, 02. 07. 2012 - 15:58

Ja som už niekoľkokrát robila niečo podobné z čiernych ríbezlí:
do 5l pohára nasypeš ovocie a zasypeš ho cukrom tak, aby nad ovocím bola niekoľkocentimetrová vrstva cukru. (Vychádza to asi na 3 - 3,5kg ovocia - 2kg cukru.) NEMIEŠAŤ (ani nepretrepať Úsmev )!!

Tento pohár necháš na polochladnom mieste, ideálne v komore a len kontroluješ, aby obsah nezačal kvasiť. Kvasiť začne len vtedy, ak by sa ti ovocie dostalo na povrch. Ak by predsa nejaké bubliny začali bublať a nie je ešte moc neskoro - vtedy len zasypeš ďalším cukrom navrch. Na jeseň, alebo v zime zleješ - precedíš a dostaneš neuveriteľný sirup, nevarený a bez konzervantov, ktorý ti bez problémov vydrží v chladničke niekoľko týždňov. No a ovocie môžeš zjesť, zvariť na čaj, alebo použiť na koláč, alebo dokonca zmraziť a pod.

Neviem či to je to, čo si hľadala, ale viem si to predstaviť aj z čučoriedok, alebo josty...

Aja1, Po, 02. 07. 2012 - 16:00

Ááááno,toto asi bude ono.Ďakujééééém. Objímam

VieraB, St, 04. 07. 2012 - 17:18

aj ja dakujéééééééééééééééééééééééééééém Objímam

Aja1, St, 04. 07. 2012 - 21:30

Nuž som jostu nasypala,vrch riadne zasypala cukrom aby bolo ovocie zakryté a ono sa tam spravila taká šťava že zostáva na vrchu iba ovocie.Teraz neviem či mám znova zasypávať aby nebolo vidno ovocie?

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama