reklama

Dva v jednom - prosím si chutné recepty :)

mnnaaauuu , 05. 09. 2010 - 21:56

reklama

tak mám hneď dve prosbičky Úsmev
Máme koooooopu sliviek,, tak čo s nimi (samozrejme okrem nutely a kompotu), dajú sa aj sušiť? A ako vysušiť slivky? Koláčiky ovocné veľminemám rada Chichocem sa

A druhé: Pár pomazániek - chutných, zdravých, vhodných aj pre drobcov, doma sme akosi pomazánky nerobili - dokážem urobiť rybaciu a vajíčkovú Chichocem sa Chichocem sa

Rada uvítam vaše návrhy Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

lydusha (bez overenia), Ne, 05. 09. 2010 - 21:58

Vykostkujes, rozpolis- nemusis , a das susit. Si este nejedla susene slivky?

mnnaaauuu, Ne, 05. 09. 2010 - 22:04

Jedla som sušené slivky, ale z obchodu Chichocem sa Neviem, ako sušiť. V rúre? alebo len tak na stole? Na plechu?

lydusha (bez overenia), Ne, 05. 09. 2010 - 22:06

Ja mam susicku ovocia. Nasvacam to tam a susim. Babka susila v rure. Druha na site. Vyber si Veľký úsmev
Inak jedla si susene slivky a spytas sa ci sa daju aj susit....Veľký úsmev

mnnaaauuu, Ne, 05. 09. 2010 - 22:09

Veru, blbé otázky mám Chichocem sa To už je neskorý večer Slnko Slnko Ja som raz sušila jablká, len tak zatvorené v rúre a splesneli, tak mám z toho traumu Hambím sa

kp, Ne, 05. 09. 2010 - 22:02

ja mam rada napr tuto syrovu:
robim ju od oka, ale asi 200 g eidamu nastruhat, vmiesat jedno zltko a sneh z jedneho bielka a pridat roztlaceny cesnak podla svojich chutovych poharikov - natriet na zemle, bagetu a nechat chvilu zapiect

mnnaaauuu, Ne, 05. 09. 2010 - 22:06

Hm, môže byť chutná, až na ten sneh z bielka, bude to"jedlé" aj bez toho, nie?Úsmev

kp, Ne, 05. 09. 2010 - 22:31

vyskusaj Chichocem sa nemam zatial skusenosti...
a chutila mi i pomazanka z drozdia, ale na tu recept tusim nemam Vyplazený jazyk

fidorka, Ne, 05. 09. 2010 - 22:16

Nakrájaš si malú cibuľku,speníš na oleji,pridáš do toho nastrúhané údené (alebo lahôdkové) tofu-na drobno,trošku opražíš.Pridáš trošku mletého korenia,kečup,malý rajčinový pretlak,osolíš a podusíš.Ak treba,môžeš podliať máličko vodou.Musí to mať hustotu nátierky,aby to netieklo.Hotovo.Vypneš,pretlačíš do toho cesnak-koľko máte radi,môžeš dochutiť aj vegetou,ale ja nedávam.Je dobrá aj teplá,aj studená.Naši chlapci ju volajú červíková nátierka Mrkám Chichocem sa .
A slivky môžeš aj celé zamraziť,potom si už len urobíš cesto a také mrazené zabalíš a máš gule raz dva.

eva m, Ne, 05. 09. 2010 - 22:33

u nas frci cesnakova - maslo, taveny syr vymiesat, pridat roztlaceny cesnak, trochu soli, korenia pazitky a hotovo.
A tuniakova - maslo, taveny syr rozmiesat, pridat tuniaka (musia byt kusky v oleji, iny nam nechutiMrkám ), pridat sol, korenie pazitku a hotovo. Ziadne prisady navyse, aby sa zbytocne nepotlacala chut tuniaka.
Sunkova - maslo, taveny syr vmiesat, pridat nakrajanu sunku, sol, korenie...
Zaklad je maslo a taveny syr. Maslo kombinujem riadne - kravske s florou, syr davam karicku alebo bambino. Ak by sa ti to zdalo tuhe, mozno pridat trosku pochutkovej smotany, alebo majonezy - nie vela, aby to zas nebolo prilis riedkeÚsmev
in je zasa oskvarkova - tiez nas favorit: oskvarky (najradsej domaceMrkám ) pomeliem s vajickami natvrdo, cibulou a niekedy kyslou uhorkou. Pridam trochu horcice, kecupu, sol, korenie a vymiesam.
Nedavam do natierok prilis vela prisad, radsej nech vyniknu tie, ktore tam su.
Eva Slnko

Iwa, Ne, 05. 09. 2010 - 23:35

Ked sa mi nechce piect, tak slivku rozpolim, namiesto kostky strcim mandlu a namocim do cokolady Bozkávam
Tuniakova: nadrobno nakrajana cibulka, tuniak vo vlastnej stave a maslo (perla), mozes to dat aj do mixera.
Tvarohove pomazanky: zaklad je tvaroh, ale nie hrudkovity + maslo, sol. K tomu mozes pridat pazitku alebo orechy (vtedy menej solit) alebo cibulku a cesnak.
A teraz som pridala recept na domacu pecenovu pastetu http://www.nanicmama.sk/natierky/pecenova-pasteta

desina40, Po, 06. 09. 2010 - 14:33

niekto spominal drožďovú, myslím kp? Smrdí, ked sa robi ale mne velmi chutila..už som dávno nerobila.. Speníš na drobno nakrájanu cibulku, pridáš droždie, množstvo neviem, teraz su tie male kocky 42 g? to je asi málo...Ale vyskušaj najskor menej, pomaličky sa to rozpustí. Potom som tam švacla rozkvedlané vajká, tiež kolko chceš. A ked to stuhlo, pomazánka bola na svete.

desina40, Po, 06. 09. 2010 - 14:37

.. a to ovocie sa suší pri otvorenej rúre. Na plech by som dala aj pečiaci papier, slivky radšej odkôstkovať, lebo su velke, pekne rozložiť šupkou dole a pomaličky niekolko hodin sušiť pri otvorenej trube, na miernom teple...

val, Po, 06. 09. 2010 - 14:56

Ja robievam syrovu:
Biely cottage ako zaklad do toho pridas jeden roztlaceny strucik cesnaku, a nastruhas nivu alebo paladin, take dve polievkove lyzice. Niekedy davam aj dve lyzice kyslej smotany. Premiesat, pridat este kvapku oliv. oleja a nechat odstat v chlade.
Solit opatrne. Je dobre si odsledovat konzistenciu. Ak zvladate cesnak tych strucikov moze byt aj viac.

Tuniakova:
Tuniaka v oleji kusky, ricotu, troska soli, citronovu stavu. Vytlacime olej z tuniaka, vyklopime do misky, pokvapkame citronovou stavou osolime a premiesame. Pridame par lyzic ricoty a nechame schladit. Odporucam pouzit taliansku ricotu je dobra aj na sladko a na slano.

Diky za kazde nove rano...

sofhia, Po, 06. 09. 2010 - 15:21

Slivkove gule s makom ci tvarohom nemate radi? daju sa aj mrazit...aj v zime si mozete pochutit.

Anezka z Moravy, Po, 06. 09. 2010 - 19:39

Slivky som davala aj do parenych buchiet,vykostkovane.Deti mali radi aj kysnuty kolac,na nom slivky,na tom zmiesany mak s cukrom.
Teraz som si vsimla,ze kolace nemas rada,ale co takovy ryzovy nakyp?

mnnaaauuu, Po, 06. 09. 2010 - 21:15

Ja mám rada koláčiky, ale nie ovocné, ja radšej také pudingové, čokoládkové :)
Slivky sú už vo forme nutely a kompoty, kusok v mrazničke a kúsok odložený na slivkové knedle Chichocem sa Chichocem sa
takže záhada vyriešenáSlnko

sofhia, Po, 06. 09. 2010 - 20:36

Mnaauuu tak ma tato tvoja tema dnes dostala , ze som si na veceru robila tuniakovu natierkuZlomené srdce diky za pripomenutie jednoduchych a fantastickych veci ako su natierky.

mnnaaauuu, Po, 06. 09. 2010 - 21:16

Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko aj ja mám teraz náteierkové obdobie, nejem nič iné iba chlieb a nátierky, tak mám čo robiť, aby som sa uživila Chichocem sa Chichocem sa včera som dojedla rybaciu, dnes vajíčkovú a už skúšam aj tú so syrom a vaječným žltkom Chichocem sa Chichocem sa

fidorka, Po, 06. 09. 2010 - 21:18

aj tu na NM medzi receptami sú výborné nátierky Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama