Dva v jednom - prosím si chutné recepty :)
Pozrite si aj
Vykostkujes, rozpolis- nemusis , a das susit. Si este nejedla susene slivky?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jedla som sušené slivky, ale z obchodu Neviem, ako sušiť. V rúre? alebo len tak na stole? Na plechu?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mam susicku ovocia. Nasvacam to tam a susim. Babka susila v rure. Druha na site. Vyber si
Inak jedla si susene slivky a spytas sa ci sa daju aj susit....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veru, blbé otázky mám To už je neskorý večer
Ja som raz sušila jablká, len tak zatvorené v rúre a splesneli, tak mám z toho traumu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mam rada napr tuto syrovu:
robim ju od oka, ale asi 200 g eidamu nastruhat, vmiesat jedno zltko a sneh z jedneho bielka a pridat roztlaceny cesnak podla svojich chutovych poharikov - natriet na zemle, bagetu a nechat chvilu zapiect
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Hm, môže byť chutná, až na ten sneh z bielka, bude to"jedlé" aj bez toho, nie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyskusaj nemam zatial skusenosti...
a chutila mi i pomazanka z drozdia, ale na tu recept tusim nemam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nakrájaš si malú cibuľku,speníš na oleji,pridáš do toho nastrúhané údené (alebo lahôdkové) tofu-na drobno,trošku opražíš.Pridáš trošku mletého korenia,kečup,malý rajčinový pretlak,osolíš a podusíš.Ak treba,môžeš podliať máličko vodou.Musí to mať hustotu nátierky,aby to netieklo.Hotovo.Vypneš,pretlačíš do toho cesnak-koľko máte radi,môžeš dochutiť aj vegetou,ale ja nedávam.Je dobrá aj teplá,aj studená.Naši chlapci ju volajú červíková nátierka
.
A slivky môžeš aj celé zamraziť,potom si už len urobíš cesto a také mrazené zabalíš a máš gule raz dva.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Preštuduj,nájdeš návod aj teplotu a čas potrebný na sušenie.
http://varecha.pravda.sk/diskusie/susene-slivky/695-forum.html
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
u nas frci cesnakova - maslo, taveny syr vymiesat, pridat roztlaceny cesnak, trochu soli, korenia pazitky a hotovo.
A tuniakova - maslo, taveny syr rozmiesat, pridat tuniaka (musia byt kusky v oleji, iny nam nechuti ), pridat sol, korenie pazitku a hotovo. Ziadne prisady navyse, aby sa zbytocne nepotlacala chut tuniaka.
Sunkova - maslo, taveny syr vmiesat, pridat nakrajanu sunku, sol, korenie...
Zaklad je maslo a taveny syr. Maslo kombinujem riadne - kravske s florou, syr davam karicku alebo bambino. Ak by sa ti to zdalo tuhe, mozno pridat trosku pochutkovej smotany, alebo majonezy - nie vela, aby to zas nebolo prilis riedke
in je zasa oskvarkova - tiez nas favorit: oskvarky (najradsej domace ) pomeliem s vajickami natvrdo, cibulou a niekedy kyslou uhorkou. Pridam trochu horcice, kecupu, sol, korenie a vymiesam.
Nedavam do natierok prilis vela prisad, radsej nech vyniknu tie, ktore tam su.
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ked sa mi nechce piect, tak slivku rozpolim, namiesto kostky strcim mandlu a namocim do cokolady
Tuniakova: nadrobno nakrajana cibulka, tuniak vo vlastnej stave a maslo (perla), mozes to dat aj do mixera.
Tvarohove pomazanky: zaklad je tvaroh, ale nie hrudkovity + maslo, sol. K tomu mozes pridat pazitku alebo orechy (vtedy menej solit) alebo cibulku a cesnak.
A teraz som pridala recept na domacu pecenovu pastetu http://www.nanicmama.sk/natierky/pecenova-pasteta
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
niekto spominal drožďovú, myslím kp? Smrdí, ked sa robi ale mne velmi chutila..už som dávno nerobila.. Speníš na drobno nakrájanu cibulku, pridáš droždie, množstvo neviem, teraz su tie male kocky 42 g? to je asi málo...Ale vyskušaj najskor menej, pomaličky sa to rozpustí. Potom som tam švacla rozkvedlané vajká, tiež kolko chceš. A ked to stuhlo, pomazánka bola na svete.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
.. a to ovocie sa suší pri otvorenej rúre. Na plech by som dala aj pečiaci papier, slivky radšej odkôstkovať, lebo su velke, pekne rozložiť šupkou dole a pomaličky niekolko hodin sušiť pri otvorenej trube, na miernom teple...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam syrovu:
Biely cottage ako zaklad do toho pridas jeden roztlaceny strucik cesnaku, a nastruhas nivu alebo paladin, take dve polievkove lyzice. Niekedy davam aj dve lyzice kyslej smotany. Premiesat, pridat este kvapku oliv. oleja a nechat odstat v chlade.
Solit opatrne. Je dobre si odsledovat konzistenciu. Ak zvladate cesnak tych strucikov moze byt aj viac.
Tuniakova:
Tuniaka v oleji kusky, ricotu, troska soli, citronovu stavu. Vytlacime olej z tuniaka, vyklopime do misky, pokvapkame citronovou stavou osolime a premiesame. Pridame par lyzic ricoty a nechame schladit. Odporucam pouzit taliansku ricotu je dobra aj na sladko a na slano.
Diky za kazde nove rano...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Slivkove gule s makom ci tvarohom nemate radi? daju sa aj mrazit...aj v zime si mozete pochutit.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Slivky som davala aj do parenych buchiet,vykostkovane.Deti mali radi aj kysnuty kolac,na nom slivky,na tom zmiesany mak s cukrom.
Teraz som si vsimla,ze kolace nemas rada,ale co takovy ryzovy nakyp?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám rada koláčiky, ale nie ovocné, ja radšej také pudingové, čokoládkové :)
Slivky sú už vo forme nutely a kompoty, kusok v mrazničke a kúsok odložený na slivkové knedle
takže záhada vyriešená
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mnaauuu tak ma tato tvoja tema dnes dostala , ze som si na veceru robila tuniakovu natierku diky za pripomenutie jednoduchych a fantastickych veci ako su natierky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja mám teraz náteierkové obdobie, nejem nič iné iba chlieb a nátierky, tak mám čo robiť, aby som sa uživila
včera som dojedla rybaciu, dnes vajíčkovú a už skúšam aj tú so syrom a vaječným žltkom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj tu na NM medzi receptami sú výborné nátierky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak mám hneď dve prosbičky
Máme koooooopu sliviek,, tak čo s nimi (samozrejme okrem nutely a kompotu), dajú sa aj sušiť? A ako vysušiť slivky? Koláčiky ovocné veľminemám rada
A druhé: Pár pomazániek - chutných, zdravých, vhodných aj pre drobcov, doma sme akosi pomazánky nerobili - dokážem urobiť rybaciu a vajíčkovú
Rada uvítam vaše návrhy