reklama

Fučka

hanele , 13. 01. 2011 - 19:28

reklama

milé naníčmamky, poradíte mi recept na fučku?je to taká zvláštna zemiaková kaša, polievala sa u nas opraženou cibuľkou a pila som k tomu kyslé mlieko. viem akurát , že sa robí zo starých zemiakov lebo sa muia celé rozvariť varievala mi ju starká keď som bola decko a milovala som ju. aj starkú aj fučku a obe mi strašne chýbajú....(brokenheart)

Pozrite si aj


reklama


reklama

púpavienka, Št, 13. 01. 2011 - 19:48

Ja neviem, ale nemôže to byť zemiakový paprikáš? lebo mne jedná kolegyňa hovorila, že oni to volali fučka a nedavali papriku a jedli to s mliekom.

bubatko, Št, 13. 01. 2011 - 19:52

fucka sa robi takto teda aspon moja stara mama takto varievala a ja po nej... uvaris zemiaky v osolenej vode ... ked su uvarene nezlievas rovno ich v tej vode riadne popucis ako na pyre potom do toho pridas muku aby sa to zahustilo tak akurat podla toho ako to mas rada niekto redsie niekto nie.... na taniery dochutis oprazenou slaninkou, tvarohom abo podla chuti co lubis... k tomu kysle mlieko a potom len lahnut na polhodku lebo sa paradne objes z toho :D :D Dobru chut prajem

bubatko, Št, 13. 01. 2011 - 19:53

prepacte tie chyby ale ponahlala som sa :D

bubatko, Št, 13. 01. 2011 - 19:54

ked to zahustis mukou tak to bude tak fucat take kopceky nie vriet a preto sa to vola fucka.... mnam zajtra si to urobim :)

Darinocka, Št, 13. 01. 2011 - 20:02

Očistené,pokrájané zemiaky uvaríme do mäkka.Vodu čiastočne zlejeme do hrnčeka,v hrnci necháme asi toľko vody,aby boli zemiaky zakryté.Popučíme ich,zasypeme múkou a varíme,až kaša začne "fučať".Ak je veľmi hustá,prilejeme scedenú vodu.Na tanieri kašu polejeme na masti opraženou cibuľkou.Podávame s mliečkom,podľa chuti -sladkým alebo kyslím.Úsmev Slnko
pomer je asi 1kg zemiakov a 50g hladkej múky

hanele, Št, 13. 01. 2011 - 20:30

Bozkávam dakujéééééém, strasne ste ma potesiliSlnko

ellia71, Št, 13. 01. 2011 - 20:36

Ja som to ešte nikdy nevarila, ani nejedla, ale varieva to moja svokra - pochádzajúca zo Žiliny a volá to GULAŠA, alebo KULAŠA. A veľmi si to pochvaľuje. Musím vyskúšať, lebo ako to opisuje Bubatko vyzerá to lákavo.Slnko

mnnaaauuu, Št, 13. 01. 2011 - 20:52

J MY TO TAK VOLáME A JE TU SUUUUUUUUUUUUUPER SO SLANINKOU

metlicka, Št, 13. 01. 2011 - 22:10

nikdy som to nejedla, ale recepty starych mam su tie naj tak to zrejme skusim :D

NIA123, Št, 13. 01. 2011 - 22:13

aj moja svokra to vari..ja to moc nemusim,staci raz za rok..ale robi to presne ako pisala bubatko Úsmev

fidorka, Št, 13. 01. 2011 - 22:15

Ja ju robím tak isto ako Darinočka.Najlepšia je keď sa ešte trošičku "pripáli",zhnedne,potom je to také chrumkavé,mňam.A máme veľmi radi kyslú kapustu,tak do hotovej ešte trochu z kapusty zamiešam a na tanier pridám opraženú cibuľu so slaninkou Mrkám ,viem,to už nie je fučka,ale je to výýýýborné Áno

Darinocka, Pi, 14. 01. 2011 - 11:36

Keď pridáš kyslú kapustu,tak sa kaša iba potrasie a volá sa "trašenina".Chichocem sa Suprová je aj zmiešaná s bryndzou. Bozkávam Slnko

fidorka, Pi, 14. 01. 2011 - 13:17

ďakujem,máme nový názov našej "fučky" Chichocem sa Mrkám Tlieskam

NIA123, Št, 13. 01. 2011 - 22:20

kyslu kapustu aj ja lubim Úsmev to by mi asi chutilo viac ako bez nej.. aj zemiakove placky s kyslou kapustou su mnam..Kvietok

fidorka, Št, 13. 01. 2011 - 22:47

jaj,ani nehovor,hneď by som si teraz dala Vyplazený jazyk

NIA123, Št, 13. 01. 2011 - 22:58

nie si sama..Chichocem sa toto ja mozem aj kazdy den Hambím sa

dulka, Pi, 14. 01. 2011 - 07:55

jej, to som nikdy nejedla, ale vyskúšam to, môže to byť dobréééééé

hugina, Pi, 14. 01. 2011 - 08:39

ja to jedlo milujem, volame ho tiez kulasa a do nasej rodiny sa dostal od mojho otca, ktory pochadza zo Zdiaru...
zvykneme si urobit na obed a potom, co zvysi, tak vecer opecieme na panvici do chrumkava a je to takisto bozske...

slanca, Pi, 14. 01. 2011 - 10:37

dakujem za recept, na sobotu,ked sa mi nechce varit,ako uliatyÚsmev

Vera, Pi, 14. 01. 2011 - 16:18

Robievam to aj ja, ale s tým rozdielom, že ja do uvarených zemiakov pridávam nie múku, ale zabijačkové krupy č.3, tie varením zväčšia objem a zahustia sa na kašu. Na to upečená cibuľka a kyslé mlieko. Ale iný kraj, iný mravMrkám Vyskušajte aj toto, možno zachuti aj moja verziaÁno Tlieskam

Fany1000, Pi, 14. 01. 2011 - 18:25

Úsmev jéj, a ja som si myslela, že je to len "naše" jedlo. A to je celonárodné. Moja mamina k tomu robievala aj takú zvláštnu "kapustnicu ku kuľaši" (tak to mám napísané v mojom receptovom zošite). A asi idem tú kuľašu rovno urobiť. Aj tak som rozmýšľala, čo s večerou.

lonelia, Pi, 14. 01. 2011 - 18:55

U nas to robievali obe starke, jedna to volala fucka, lebo fuci a ta druha kulasa Úsmev Robili to obe tak, ako pise Darinocka. A ked bola kulasa hotova, tak sa dala na tanier, do stredu sa lyzicou vyhlbila jamka a dalo sa tam rozpustene maslo. Odoberali sme si z kraja a macali to do toho vonaveho masla. A jedna starka nas k tomu nutila pit aj kysle mlieko, tak to sme na konci museli pretrpiet Úsmev

macka 10, Pi, 14. 01. 2011 - 19:12

Vera,presne takú robievala moja mamina.Nevedela som si na recept spomenúť,dík,zajtra varím.Tlieskam Tlieskam

Ruth, So, 15. 01. 2011 - 17:00

No fučku robievala moja svokra,mali ju radi aj mode deti,robila som to aj ja,ale aby mi neostali hrčky z múky,tak som muku rozhabarkovala vo vode a vliala do zemakov/tiež rozhabarkovanych/,mala som istotu,že bude hladka,lebo prisypávať muku len tak,to chce veľku zručnosť.Ja ju mám rada s maslom.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama