GO CHEF
Nemám, ale priznám sa, že som už po ňom pokukovala-ale ešte nenašla odvahu snáď ho má niekto doma a povie, ako sa s ním pracuje...možno si to rozmyslím a odhodlám sa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja som zvedavá na názory :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skúsenosti nemám, akurát ho ideme kupovať svokre na narodeniny, lebo tá o ňom básni už neviem odkedy . Majú ho teraz v metre, tuším za cca 70 eur. Tak dojmy, môžem poskytnúť o niekoľko dní :D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... ďakujem, Eduscho, netrpezlivo čakáme :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...a ako bonus dostanete túto mriežku na fritovanie...
Začala som čítať návod a hneď na začiatku je "nepoužívať ako fritézu"
a tie waty...no neviem či to nie je dosť ak ideš hodinu a pol v tom variť guláš...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No,ale to je vytrhnuté z kontextu-"nepoužíva sa, ako fritéza"-možno ho použiť na PLYTKÉ a RYCHLÉ vysmážanie keď už, tak napíšem celú vetu-do fritézy ide hodne oleja a nevysmážaš v nej plytko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ale ja som nič nevytrhla.V znelke povedala že je to možné použiť na fritovanie.Bodka.Fritovanie je vyprážanie v oleji tak, že je to do toho ponorené.
GoChef™ NIE JE fritéza. NESKÚŠAJTE ho používať ako fritézu.Bodka.
Ja narážam na to, aké je ľahké nabalamutiť ľudí keď sa použije viac slov, ktoré sú vlastne kravina ak nad tým rozum podumá.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Spotřeba odpovídá výkonu, je to jako na sporáku - taky pořád nevaříte na plný výkon (mimochodem plný výkon sporáku je i 3000W).
Fritovat v oleji se v tom samozřejmě dá, je k tomu i fritovací košík... "Nepoužívejte jako fritézu" je myšleno tak, že to není fritéza ale multifunkční hrnec. Pokud chcete nonstop fritovat, kupte si friťák. :) Něco jako když máte u hobby vrtačky napsáno, že to není profesionální nářadí, pro profesionální práci. Neznamená to, že by špatně vrtala. Znamená to, že je navržena na občasné vrtání v domácnosti a ne 4h denně v kuse...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a nie je tento lepsi ? http://www.brydova.cz/recepty/vychytavky/381-pomaly-hrnec-
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... myslím, že je veľmi obľúbený v Amerike, alebo kde... čo n-hodín varia jedlo. Neviem, Val, mňa to neoslovilo, zaregistrovala som ho cca pred rokom.
Mne sa páči ten Go, lebo frituje, parí, varí, pečie, griluje. Pravda však je, že nikde som nenašla minutáž prípravy akéhokoľvek jedla.
Uvažujem o čase prípravy jedla len intuitívne a dúfam, že pri výkone, ktorý je naozaj obrovský, je čas krátky.
Zrejme s tým varičom nemá žiadna z nás skúsenosti. Zajtra skočím do Metra pozrieť, ako tu poradili.
Zatiaľ ďakujem za názory a rady :).
Více příšte :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No,ale variť 3-6 hodín...fu, to sa mi zdá až hodne dlho
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja som to prezrela znovu a ja som nič také nenašla. Ak sa to rýchlejšie ohrieva ako multifunkčná rúra tak je aj varenie rýchlejšie a neviem kto varí toľký čas alebo pečie kura. Alebo som niečo nenašla?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak si to myslela na môj koment, tak som to smerovala val, ktorá dala link na hrniec na "pomalé" varenie(čo sa pýtala, či nie je ten hrniec, ktorého link dala, lepší)...a keď si to rozklikneš, tak sú tam aj recepty a ani jeden nie je pod 3 hodiny-kuracina sa v ňom robí 3 hodiny a hovadzina, šesť
...to už je inak makké masíčko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V pomalom hrnci sa varí pri nižších teplotách ako obyčajne, pod 100 stupňov. Robievam tak napríklad bravčové maso a má úplne inú chuť, je fantastická. Pomalý hrniec na to nemám, lebo neznášam rôzne takéto vychytávky, normálne dám maso napríklad do jenskej misy, okorením, pridám kvapku vody alebo aj nič a strčím do rúry na 5-6 hodín.
Podobne som robila aj hus, teda polovicu - len som ju dopredu vykostila, okorenila a nechala v rúre pripravovať od večera do obeda druhého dňa. Výborná.
Kedysi sa podobne upravovalo maso na uskladnenie, len sa teda pripravovalo zaliate tukom a potom sa skladovalo v hrncoch.
http://magazin.restauracie.sme.sk/c/6660509/slovenske-prababicky-ani-ne…
To je len taká malá odbočka k tomu pomalému vareniu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jedla som tak upravené mäso a bolo úžasné. Ako "detská riťka" :). Určite veľa vecí, ktoré máme by poslúžilo (a aj slúži), len človek (alebo ja :) ) stále hľadá niečo lepšie, účinnejšie a najmä 5 v 1 :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja odkedy varím na sklokeramike tak využívam vlastne pomalé varenie, ako som sa dočítala. Taký segedín alebo maďarský guláš. Všetko začnem večer po takých 15 min. vypnem ale nechám zatvorený hrniec na platni a ráno je mäsko úplne mäkučké a ja pred obedom iba znovu ohrejem a dochutím alebo zahustím.
Používam to veľmi veľa a prišla som na to že je to úžasné šetrenie a výsledok super. Preto sa mi páči ten hrniec lebo tam píše že ešte skôr varí a tak je to len niekoľkominútové varenie a viem si predstaviť že to nechám zatvorené a pár hodín je pomalé varenie.
Lia ospravedlňujem sa, nebola som pozrieť ten hrniec ale dva krát som skontrolovala ten z nádpisu a raz mi to nešlo.
Inak, mne sa teraz veľmi často stáva že mäso je veľmi mäkke a ja mám radšej také trošku čo treba aj požuť .
Na plyne sa to nedalo ale ako sú tie sendvičové hrnce, stačí ich neotvoriť a tiež ešte cca 2 hodiny pomaličky varia aj na plyne, teda už bez plynu. Je to niečo ako parný hrniec.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Margori, veď daj niekoľko receptov od A-Z. Mne to trochu dlhšie trvá pochopiť princíp. Na pár receptoch to bude lepšie a aj hneď vyskúšam :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Manželka GoChef dostala k vianociam,kuchtila v ňom asi 3-krát a najvyšiu teplotu pri ktore pracovala bola 160° a po poslednom vareni a vyprázdneni nadoby som zbadal dosť vyrazny kruh na dne nádoby ktory vznikol zrejne po špirale variča.Miesto zostalo hnede na dne nadoby,tak som ho hneď zbalil a posielam na reklamáciu,to mi poradila pracovníčka na reklamaciach firmy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem za skúsenosť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak to já mám asi štestí na dobrý kus. Kouli jsme si to s manželem hned na začátku léta na chalupu. Vařila jsem v tom prakticky celé léto, protože na chalupě nemáme sporák. Dokonce i pekla - kdy se peče na mřížce na 180stupňů (takže dno není ničím pokryto) a ničeho takového jsem si nevšimla. Taky to máte od WS nebo to prodává na Slovensku někdo jiný? Akorát mě zklama ta kuchařka, za ty peníze tam mohlo být víc jak 50 receptů.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Žienky, máte skúsenosť s varičom GO CHEF? jmldirect.sk/go-chef-detail-54.html
Ďakujem.