reklama

hraasok..

fantika , 18. 06. 2009 - 21:43

reklama

peknyy vecer zelaam...:-) chcem vaas dievcence poprosit o nejakee zaujiimavee receptiiky z mladeeho hraasku..totizto urodilo sa mi ho hodne a akosi sa mi uz prejedla obycajnaa zeleninovaa polievka s hraaskom..poradte nejakee recepty ak mate...ako zuzitkujete hraasok?do akyych jedaal ho pridaavate?maate naapady na menej znaame polievky,omaacky ci priilohy z hraasku?tak mi to sem supnite prosiim..;-) :-* dakujeeeeeem(heart)

Pozrite si aj


reklama


reklama

adus, Št, 18. 06. 2009 - 21:49

fantika,

nové ani netradičné to nebude, čo ti poradím, ale ja keď sa ho už prejeme čerstvého, tak ho mrazím - v zime ako by si našla a hrášková polievočka uprostred decembra padne dobre.
Najideálnejšie je hrášok predtým blanšírovať (krátko obvariť vo vriacej vode), potom ho rýchlo ochladiť (ja robím tak, že do studenej vody ešte pridám kocky ľadu), nechať odkvapkať na sitku a potom plniť - do tetrapackového obalu od mlieka vložím mikroténové vrecko a do neho nasypem hrášok, vysajem vzduch, zaviažem a dám do mrazáku.

georgina, Št, 18. 06. 2009 - 21:52

Až na ten záver (dávkujem do do plastových nádob s vrchnákom), tak to robím presne tak isto :-) (y)

fantika, Št, 18. 06. 2009 - 21:53

adus diiky ale ja mraziim hraasok uz daavno..mne slo fakt o nejakee fajnee jedlo teraz kyym je cerstvyy este nezamrazenyy..(giggle)lebo mne z tej mraznicky az tak potom uz nechutii a teraz by som chcela toho viacej vyskuusat kyym je sezoona...:-)

lobelka, Pi, 19. 06. 2009 - 11:02

adus, ako vysavas ten vzduch?

Vreculka, Pi, 19. 06. 2009 - 09:00

Fantika ja robím z čerstvého hrášku slané palacinky na spôsob špenátových.Niekedy hrášok pomixujem a keď sa mi nechce mixér umývať len ho popučím vidličkou(giggle) ...do tých palaciniek.

fantika, Pi, 19. 06. 2009 - 10:03

jeej toto nepoznaam...ani tie spenaatovee..je to dobree?a ciim to potom plniis?;-)

svetlana (bez overenia), Pi, 19. 06. 2009 - 10:01

ak je ten hrasok este uplne mlady, najlepsie aj so zelenym obalom pojedat :-)

fantika, Pi, 19. 06. 2009 - 10:04

svetlana a kam ten mladyy hrach aj so strukmi?len tak samotnyy ci do salaatu nejakeeho?

svetlana (bez overenia), Pi, 19. 06. 2009 - 10:11

zoberies mlady hrasok aj so strukom do ruky, vlozis si ho do ust a pochrumes :-) (giggle)
alebo ako zlozka akeholkolvke zeeneho salatu.

alebo nejake cestoviny "ala-cina", tam sa dava aj hrasok so strukmi.
(nieco ako na oleji poprazit nasekany cesnak a zazvor, ak sa pouziva maso, tak pridat maso namocene v sojove omacke + oleji, pridat zeleninu (mrkvu, hrach, mladu kukuricu, ....), podusit, nieot do toho rozslaha vajce, pridat cinske slize, podla chuti sojovu, alebo rybaciu omacku ...)

žofia, Pi, 19. 06. 2009 - 10:12

Dobrý je ako príloha,podusiť s trochou vody, prípadne pokrájanou mladou mrkvičkou ,nakoniec len trocha posoliť a k tomu nové zemiaky. Mňam bašta.

Fazulka, Pi, 19. 06. 2009 - 11:57

Fantika, ja robievam polievku z cerstveho hrasku, ale taku anglicku.
Na masle si oprazim cibulku, pridam cerstvy/mrazeny hrasok a pokrajanu hlavku salatu. Podusim asi 2 minuty. Prilejem bujon/vyvar-kuraci, zeleninovy (1 liter). Varim asi 8-10 min.
Rozmixujem, niekedy prelejem cez sitko, ak sa mi chce, potom je jemnejsia bez supiek.
Na tanieri pridam lyzicu pochutkovej smotany. Velmi oblubena polievka u nas a papame ju aj studenu v lete.
(flower)

fantika, Pi, 19. 06. 2009 - 11:58

Fazulka diiky toto som este veru nepocula vyskuusam urcite..:-)

Fazulka, Pi, 19. 06. 2009 - 12:06

Este som zabudla, toho hrasku asi 600g.
Ja ju robim casto na obed. Tu v anglicku sme skor zvyknuty na veceru ako syty obed. Tak pre mna uplne staci, a teraz v lete je velmi osviezujuca.
Skus a daj vediet.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama