Jogurtovač
Pozrite si aj
no, ja sa obávam, že z žinčice to už nepôjde - tá už raz prešla kvasením. To by vlastne mala byť prevarená srvátka. Na to by si skôr potrebovala ovčie mlieko. to netuším, či sa dá kúpiť. Ale keby si vedela kúpiť také ovčie, kozie mlieko, tak sa dá experimentovať.
ešte mi napadlo, skus pohladať na internete recept na creme fraiche - ale tam možno stačí len izbová teplota
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak to mám medzery u nás bola žinčica sladká a kyslá, a ja som si myslela, že tá sladká ešte kvasením neprešla. Aj mi viac kyslá chutila... asi tú sladkú nechali kysnúť len chvíľku a kyslú až do konca. Som si to prirovnala k sladkej a kyslej smotane
Creme fraiche vyzerá zaujímavo, ak je to toto varecha.pravda.sk/recepty/crme-frache-slahackovy-kysly-krem/6061-recept.html Vďaka!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ej, veru, neporadím ti, lebo mi jogurt robíme BEZ jogurotvača, ale zatiaľ sme tiež iba z kravského mlieka robili, teraz sa Barča skôr zamerala na syry, tvaroh a tak ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No, u nás som na jogurtíky a syry takmer sama, to som si pre seba zadovážila. Starší len obyčajné mlieko (granko) a eidam. Tatino jogurtíky smotanové a sladké (čokoládové), termixy a miláčiky (tiež čokoládové). A mladší len tie termixy aj to len občas nárazovo zje 2-3. Aspoň, že zjedia smotanové omáčky a polievky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jogurty-len z mlieka(kravské,ovčie,kozie)...kedysi ked som mala malé deti som robila všetko doma(lebo mlieko sme mali doma teda kravu a ine tvory)...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ovčie mlieko neviem, či zoženie, ale skúsim kozie a potom napíšem, či s apodarili jogurty. Aj keď ovčí jogurt mi viac chutí ako kozí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V tom ti neporadím, viem akurát, že jogurt z kozieho mlieka je sopľová vec, ktorú nevzládam:))))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Akú má konzistenciu, to asi závisí od baktérií kvasenia... čo som mala kozí jogurt, tak bol pomerne "pevný" - dali sa z neho lyžičkou naberať kopčeky, ktoré chvíľku aj držali tvar. Mne skôr vadí tá kozia vôňa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mám jogurtovač a po zvládnutí najlepšieho jogurtu (iba bio-jogurt a čerstvé mlieko) začínam špekulovať, čo by sa v ňom ešte dalo urobiť
Napadlo ma, že si spravím ovčí jogurt z ovčieho jogurtu a žinčice. Myslíte, že by to išlo? Alebo ak máte nejaké overené receptíky na výrobu niečoho dobrého v jogurtovači, napíšte, prosím 