kečup-prosím fajný recept
Fantika, ja mam jeden, ale s presnymi mnozstvami ja mam problem a vsetko robim od oka. Ale mozno to nebude vadit. Takze: paradajky samozrejme, cibula - v pomere asi 3diely paradajok, jeden diel cibule, sol, cukor (ak sa paradajky vydaria sladke, nie je treba), curry korenie, skorica, nove korenie, bobkovy listok, trosku olivového oleja, listky "magi" (ligurcek lekarsky). Toho curry korenia davam len naozaj malo, aby to len tak jemne vonalo, ak to prezenies, bude to prilis aromaticke. Skorice som ale dala celkom dost - netusim kolko, lebo som ho dochucovala priebezne. Paradajky je dobre vybrat sladke a tmave - netusim aka je to odroda, ale duzinu maju taku tmavocervenu, makucku, ale nie prilis vodnatu. Cely maglajzík varime do zhustnutia a prelisujeme.
Tento kecup je vonavy a korenisty. Kto tieto dve veci v jedle nemusi, tak to nie je prenho to prave
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fantika,ja ti večer napíšem najmenej dva overené recepty,teraz naozaj nestíham
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fanti , kuk do receptov , výslovne pre teba , budeš spokojná aj ty aj krstná mamka , aj krstný otec http://www.nanicmama.sk/natierky/kecup-fantastikus-nielen-pre-fantiku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fantika,mám podobný recept,ako tu má aj jamajka,s cviklou,len ja dávam iný pomer surovín a trošku iné koreniny,je výborný,mne pripomína ten taliansky z obchodu.
Zatiaľ ti napíšem aspoň tento:
3kg rajčín,2 väčšie cibule,1kg červenej papriky(nič sa nestane,keď bude aj zelená,alebo žltá,ale z červenej má kečup krajšiu farbu)-toto nakrájam a varím 2 hodiny.potom pridám:
1 veľkú lyžicu soli
1 veľkú lyžicu horčice
1 malú lyžičku čierneho mletého korenia
1 malú lyžičku mletého zázvoru
25 dkg cukru
všetko spolu povarím,prepasírujem a do horúceho nakoniec pridám ocot.
Naliať do fliaš a sterilizovať,chvíľku stačí a je hotovo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem dievcence,krstná vyskúsa ten od jamajky a potom v druhej várke mozno nejaký druhý..
dám vediet ako sa vydaril,dostanem totiz kostovku..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
si sa vedela narodiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja pridavam do varky aj cviklu - da tomu uzasnu farbu. A nevarim dlho zmes, len ju pomixujem ponornym a pridam sacok zelirovacieho cukru - toho 4/1 - potom to mierne zhustne a netreba cakat, kym sa voda vypari.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
baby moja krstná mamka by chcela urobit domáci kečup,a tak jej zhánam nejaký fajný overený recept..podelte sa ak máte..
na nete clovek nájde bárskolko,ale ja radšej doverujem vááám..