reklama

Kedy začínate piecť?

mnnaaauuu , 26. 11. 2011 - 18:32

reklama

Myslím na Vianoce... A čo začínate najskôr? Lebo ja sa straaaaašne neviem dočkať, ale bojím sa začať piecť skoro.. Jedna príčina je tá, aby sa to nepokazilo.. tá druhá, aby som to nezjedla :) ako prvé by asi mali byť medovníčky, no stále som neodhalila, prečo sú práve tie moje večne tvrdé, aj v sáčku s jablkom ich držím, nič nepomáha :)
Daj dajte svoje nápady, návrhy, kedy začínate :)

Pozrite si aj


reklama


reklama

Tangy, So, 26. 11. 2011 - 18:44

Medovnicky aj linecke peciem tyzden pred Vianocami, 14. ma maly narodeniny, tak jemu spravim malu torticku, malu oslavu a po nej peciem uz k Vianociam. Takto to mam odskusane, ze mi kolaciky zmaknu. Asi dva- tri dni pred Vianocami peciem "rybu" (cesto ako na baranka, plus zo zvysneho mufiny) a den pred Vianocami robievam nejaky rez.

lia6, So, 26. 11. 2011 - 19:07

My sme už začali vo štvrtok-ale to preto, lebo do škôlky chcú takéto ozdoby na stromček...len ich ešte treba ozdobiť-ale dnes sa v tej "mrazničke"(robili nám to, čo včera dovrzali)nedalo-otvorený balkón, aj okno na wc-ku boli. Inak, ja začínam cca tak dva týždne pred-to medovníčky...týždeň pred zserbó rezy, linecké, cookies, medvedie, rožteky(vanil, orechové, kokosové), ešte-nó, v košíčkoch...na spodku čokoláda, aj na vrchu...božinku, dnes som totál vymletá z tej zimyHambím sa jáááj, šuhajdyVyplazený jazyk -ale to priebežne, lebo to aj priebežne jemeChichocem sa ...no, a krémové tak deň pred. Tak ma napadlo-koľko pred robíš Ty tie medovníčky?...apropó, je aj recept na také, čo sú makučké hneď-netreba čakať, kedy zmaknúMrkám Slnko

lia6, So, 26. 11. 2011 - 19:10

Ozky, si mi minule písala(keď som Ti tie orechy s masťou), že si taký orecho/karamelový maniak...mám recept na "laskominu" z týchto vecí a je to dobré na pľúcaÁno len asi často by sa to nemalo jesť-kvôly zubom a kalóriámMrkám Slnko

mnnaaauuu, So, 26. 11. 2011 - 22:22

tak daj recept :) ja sa realizujem v tejto kombinácii na grilážkach a trojuholníčkioch, hodím recept :) :) :)
medovníčky pečiem každôý rok z iného receptu a vždy dopadnú rovnako, tvrdo..asi bude fakt chyba v skladovaní

aramana, So, 26. 11. 2011 - 19:35

V cukrárňach pečú od septembra Úsmev
Na tortových stránkach už koncom novembra som videla fotky vianočných koláčikovÚsmev
4 týždne pred všetko suché môžeš smele piecť.Aj to tak robia cukrárky čo majú toho veľa.2 týždne pred sa robia cestá, korpusy, piškóty, a posledný týždeň sa všetko zliepa, nahadzuje krém a krája.
Tak ak to máš kde držať pod zámkom, smele pečÚsmev

fidorka, So, 26. 11. 2011 - 20:14

Ja začínam vždy týždeň pred sviatkami,aj to mám problém "upratať",aby to vydržalo a nepojedli sme to všetko Hambím sa .Prvé robievam ďumbierniky a medovníčky (tie dávam do plastovej misy a vždy sú mäkké,ani jabĺčko netreba) a potom si každý deň zamiesim nejaké cestá a dám do chladničky,kedy mám ako čas,vyberiem a pečieme.Zákusky na Vianoce nerobievam,len drobné suché pečivo a deň pred Štedrým dňom robím Štedrák.mňam Vyplazený jazyk
Suché pečivo sa ti nepokazí,aj keby si už od dnes piekla,kľudne sa môžeš do toho pustiť.Len ja som fajnová,mne sa to zdá skoro,lebo to cítim,že sú tie koláčiky potom také dlho odležané Úsmev .Ale ako píše aj aramana,sú ľudia,ktorí si kúpia v supráku košík plný pečiva,upečený už v septembri a vôbec im to nevadí,v pohode Slnko

adus, So, 26. 11. 2011 - 23:38

jááááj, štedrák, mňaaaaaam

sosiak, So, 26. 11. 2011 - 21:11

Ja začínam medovníkmi okolo Lucie a vzápätí po nich suché pečivo a zákusky tak dva-tri dni pred Štedrým dňom. Kočky, ale ak máte recept na ozaj mäkké medovníčky, prosím, dodajte. Tie moje sú chvíľu mäkké, potom zas stvrdnú a tak dokola. Neviem, čím to je. Akurát tento rok som na ne zabudla a našla ich 2 plné plastové krabice až okolo veľkej noci zabudnuté v špajzi, tak som ich preniesla do garáže a každý deň z nich jeden dala susedovmu psovi a tie potvory boli po celý čas , čo boli v tej garáži úplne mäkkučké. Tak neviem.

aramana, So, 26. 11. 2011 - 21:35

Akýkoľvek recept na medovníčky je dobrý.Problém je vždy v skladovaní.Ak máš sucho, budeš ich mať vždy tvrdé.Musia byť riadne zabalené v sáčku, môžeš dať kúsok chleba.V sáčku ich dať do plechovej krabice a do vlhkého miesta.Úsmev skús tu garáž miesto špajze

sosiak, Ne, 27. 11. 2011 - 08:49

Tak tam bude pes zakopaný - príliš suché miesto.Tlieskam Vďaka za radu.Úsmev

alioska, Ut, 29. 11. 2011 - 11:27

Veľký úsmev ja som piekla medovníky raz v živote..prvý aj posledný...ešte na Velkú noc si s nimi lahko mohla rozbiť hlavu každému.....tvrdé jak gule do dela....Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe ....

vanilka., Ne, 27. 11. 2011 - 10:05

ja začínam začiatkom decembra ak už svieti 1. adventná sviečka, vždy medovníčkami, urobím cesto a nechám v chlade 2-3 dni, alebo aj týždeň, potom vykrajujem, pečiem a niekedy aj lepím po 2 kúsky, z mnohoročnej skúsenosti viem, že musia byť uskladnené v chladnom a vlhkom prostredí, vtedy sú mäkučke, mávam ich v krabici od topánok a v dobrej studenej špajzi a ďalší trik na to je, že medovníčky vykrajujem menšou formičkou a bacuľatejšieSlnko nevysušia sa tak, no a potom postupne ostatné suché koláčiky- vanilkové a kakaové rožky, zázvorníky, linecké, 2-3 dni pred vianocami upečiem kysnuté záviny a zabalím teplé do alobalu, a jeden "mokrý" deň pred vianocamiZlomené srdce jaj, už sa na to tešímSlnko

Amalka, Ne, 27. 11. 2011 - 21:38

ja som pecenie riesila pri troch malickych detoch sposobom - upec a svacni do mraznice. Takto som si napiekla suche, piskotove platy a proste vsetko. Dva dni pred som vsetko vytiahla, rozmrazila, naplnila (uvarila som jednu univerzalnu vanilkovu plnku, ktoru som potom dochutila podla potreby) a ozdobila. Inak by som nemala sancu riesit nejake pecenie. Teraz, ked su uz tigricata odrastenejsie a galibu robi uz len Evicka, chystame sa na eksn zvanu vianocne pecenie spolu. Asi to tiez poriesime priebezne podla rad, ktore ste uviedli vyssie. No poriadne sa na to tesim! Slnko

mnnaaauuu, Ne, 27. 11. 2011 - 22:00

no ved o to mi ide, že ja to pri dvoch malých deťoch za týždden nezvládnem, resp. ked nechcem mať "stressové" pečenie. radšej by som napiekla každý týžden dva druhý koláčikov, mokré nepečiem, ja radšej grilážky, šuhajdy, perníčky linecké a tak... preto som chcla vedieť, či sa mim ôniečo stane, ked ich napečiem tri štyri týždne skôr :) lebo ja zas mrazničkové, eeeeeeeef :)

Tangy, Po, 28. 11. 2011 - 11:52

Tak tohoto sa aj ja bojim, ako to budem stihat pri detoch, ale snad to bude v pohode. Manzel vravel, ze v decembri uz nebude mat nijaku pracu, tak aspon jedno pozitivum to ma, budeme vsetci spolu doma a pomoze mi.

adus, Po, 28. 11. 2011 - 08:25

No, keďže ja sa snažím podľa možnosti nepiecť, tak sa nikde nemusím ponáhľať. S dostatočným predstihom treba robiť akurát medovníčky (hoci sú aj také recepty, čo sú mäkké hneď po upečení, ale my máme svoj tradičný a vôbec ho nechceme meniť, je to vyskúšané, vieme kedy napiecť aby boli na deň"D" jedlé), ako som už písala inde, veľa podostávam (obe babky a iné príbuznestvo), veľa robím nepečené a tiež hodne z kupovaného cesta.
No a v neposlednom rade - mám doma dve dospelé dcéry, ktoré nemormálne rady pečú.
Biskupský chlebík, čo je môj osobný top koláčik vianočný pečiem na štedrý deň alebo deň predtým - inak by som si ho asi "zožrala" ešte pred sviatkami.

mnnaaauuu, Po, 28. 11. 2011 - 21:07

ja tie hrozne rada pečiem :) resp. robím skôr to drobné pečivo, oblátkovú salámu, burizonové gulky, rafaelo, šuhajdy, medovníčky, linecké aaaaaatd.. len keby ma všetci nechali na tri dni samú doma a ja as zrealizujem :)

selenka, Po, 28. 11. 2011 - 13:47

Pokial ja viem, tak ak chces mat medovnicky ihned makke, treba hladat recept, do ktoreho ide dost tuku. Prave medovnicky, s minimalnym mnozstvom tuku vzdy budu potrebovat dostatok casu na zmaknutie Úsmev

eniXelka, Po, 28. 11. 2011 - 14:00

Mnaaaauuu,

ja ti poviem, kedy nebudu medovnicky tvrde....
Ked ich napecies taku horu, ze este zaciatkom februara dojedate. A vtedy su uz makke, ziadne jablko alebo kus chleba do sacku nepomaha. To uz mam vyskusane......ale ten cas, kedy dostatocne dlho lezia v miske, ten im zmakci srdiecka Váľam sa od smiechu po podlahe

mnnaaauuu, Po, 28. 11. 2011 - 20:56

čiže ked ich napečiem teraz, tak sa mi do nového roka nepokazia, chápem správne? :)

Tangy, Po, 28. 11. 2011 - 19:14

Dievcata, spominali ste tu suhajdy. U nas v rodine sa nikdy nerobievali, ale mam ich rada. Nasla som recept tu na NM na salkove. Poznate ich? Ako dlho v predstihu ich robievate? Tento rok nebude rez, ale suhajdy, ak sa podaria a ak to nas rozpocet dovoli Tlieskam .

mnnaaauuu, Po, 28. 11. 2011 - 21:00

tie pečiem medzi poslednými, ale kvôli tej "fyzickeJ" trvanlivosti, že by som ich bola schopná "zožrať" za hodinu :)

tánička, Po, 28. 11. 2011 - 19:57

ja už mám napečené! teda len zajednané aby som bola presnáHambím sa linecké biele aj kakaove, medové rezy, grilážku, pardubický perník, a katarínske rezy, z každých takmer po 20ks ,niečo dám z toho do mrazničky a máme aj na silvestra! Pohoda už len ísť 23.12.pre ne a je toVeľký úsmev ale aby ste nemysleli že doma nič neurobíme, tak vianočka a záviny budú pravé domáceZlomené srdce a ak mi vyde čas možno aj pár medovníkov ale tie sa aj tak za 2dni zjediaVyplazený jazyk

mnnaaauuu, Po, 28. 11. 2011 - 20:54

joooooj, tak takto by som sa nepotrestala :) ja totižto pečenie nepovažujem za povinnosť, ale za ooooobrovskú radosť a môj koníček, pečenie zbožnujem..a to jedenie ešte viac Úsmev

tánička, Po, 28. 11. 2011 - 22:12

mnnaauuu to nieje trest:) ale výhoda,mám viacero druhov,čerstvých krásnych a chutia výborneTorta ,ja tiež velmi rada pečiem ale nie naraz 5vecí a ešte sa báť či sa mi to alebo ono podarí a moje nohy a chrbát by boli večer K.O.:) do toho variť a upratovať a deti a manžel a na štedry den padnuť pod stromček od unavyMlčím vyskušala som,nie dakujem,aj tak je tých príprav a práce okolo sviatkov dosť,hoci su to najkrajšie sviatky vedia byť náročné.tak si ich treba ulahčiť,no a možno by si neverila kolko mojich známych to už takto robí aj ked tiež vedia piecť.radše ten čas strávia s rodinou,a ako som písala chutné domáce koláče musia byť ,malá bude "pomáhať":)ale so zákuskami sa trápiť nemusímSlnko a kupim si len tolko kolko zjeme a aké lubimeVyplazený jazyk

aramana, Ut, 29. 11. 2011 - 07:38

Vieš koľkým ľuďom ten zdroj pečie?
Ja len narážam na to - čerstvéChichocem sa
Ono je to tak, že niektoré koláčiky chutia lepšie keď sú odležané, naplnené aj týždeň.A keď niekto pečie na zakázku, pre viacerých, môžeš povedať že máš koláčiky chutné, ale na 100% nemôžeš povedať že máš koláčiky čerstvé.Úsmev

tánička, Po, 28. 11. 2011 - 22:14

a zabudla som napísať že už štvrtý rok si ich berieme z toho istého "zdroja",teda su odskušané a fakt čerstvéÚsmev dakujem Kvetka

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama