Pozrite si aj
A po preosiatí bielka sa iba zmieša s cukrom? Neviem, ako je poleva v receptoch, lebo to vždy preskakujem. Mňa starká naučila práškový cukor (150 - 200 g) 3x preosiať, z bielka vyšľahať sneh a do vyšľahaného snehu postupne vmiešavať ten preosiaty cukor, aby bola taká konzistencia, že sa dá spraviť asi 1 cm vysoká špička. Ak začne počas zdobenia hustnúť, zriediť pár kapkami citrónovej šťavy. Takouto polevou som zliepala aj perníkovú chalúpku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
iba zmiešala, že sa nesmie šľahať, aby tam nebol zbytočný vzduch.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ono na tom pravdy niečo môže byť. Ja už nezdobím, na len také obyčajné zdobenie urobím vždy ale na tie jemné zdobenia to bolo na preskočku, raz super a potom nie a nie, bud poleva neschla alebo bol iný problém. Ja som jemne zdobila medovníčky ešte v časoch kedy sa o tom až tak veľa nepísalo a nebol to taký boom a vtedy mi poleva vždy vyšla tak neviem, ale myslím že to ide ruka v ruke aj s cukrom, bielkom a všetkým naokolo. Raz som sa rozprávala sa pani medovníkaekou, ktorý robili aj počas socializmu tie veľké medovníky na jarmoky a presne to isté povedala, nestalo sa jej aby poleva bola zlá a odrazu sa to už zmenilo - to mi hovorila pred 6 rokmi.
Ak sleduješ medovníkarky tak je to o tom čo jednej sedí a veľmi sa jej s tým dobre robí iným vôbec nie, tak neviem je to už asi o nás či sa ta poleva k nám hodí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Medovníčky sú vždy problém :) niekto chce tvrdé, niekto mäkké ... my sme doma vždy robili len tak nejak od oka a tak to aj vyzeralo ...
Ja som piekla práve dnes, podľa tohto novo objaveného receptu na mojom obľúbenom blogu. Zaujala ma tá celozrnná múka a sladenie len medom.
Žitnú múku som doma nemala, ale mala som špaldovú a vyšli super. O poleve sa v článku nepíše nič :D tak som zase improvizovala a dopadlo to celkom fajn.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na iba medové sa chystám aj ja... sú mäkšie alebo tvrdé, prosím Ťa?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Také niečo medzi tým. Nie sú vyslovene mäkké, ale zase ani nie tvrdé. Pre mňa tak akurát. Určite by za pokus stála tá ražná múka, čo sa spomína v tom recepte.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skúsila som tieto a sú mäkké, len treba piecť dlhšie, aspoň 10 minút, rúru som mala teplovzdušný ohrev. ja som v nich veľmi cítila sódu bicarbonu... ale aj tak už nie sú
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nie som ja veru pekárka, medovníky som piekla iba podľa tohto vynikajúceho receptu
Občas sa ale začítam do diskusii a tak viem, že receptov na polevu je veľa. Zvyčajne sa odporúča viac krát preosievať cukor. Potom sa to už líši, niekto pridáva citronovú šťavu, niekto škrob.
Dnes som v telke zachytila niečo, čo som doteraz ešte nepočula. Dopredu sa ospravedlnujem ostrielaním medovníkarkam. obdivujem to, čo dokážu.
A teraz k tej rade. Pani, ktorá zdobila medovníky povedala, že pri miešaní polevy dospela až ku štádiu, keď cukor presievala až 11 krát. A potom to prišlo - objavila, že netreba presievať cukor, ale bielko. Jednoducho do hustého sitka dá bielko a počká, kým prekvapká. Vraj to zabezpečí bezchybnú polevu.
Neviem, možno to niekomu ešte pomôže.