Popis
vianocne pecivo

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | casopis |
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 20 minút |
Ingrediencie
400 | gramov | hladkej múky |
140 | gramov | práškového cukru |
2 | čajové lyžičky | prasku do pernikv |
1 | čajová lyžička | sódy bikarbóny |
100 | gramov | hera alebo iný podobný tuk |
3 | kusy | vajcia (2 do cesta, jedno na potieranie) |
2 | polievkové lyžice | tekuteho medu |
Inštrukcie
Preosiaty cukor pomiesame s korenim, sodou bicarbonou, rozpustenym tukom (ja dam na par sekund do mikrovlnky), pridame vajicka, med a zmiesame to, potom pridame preosiatu muku. Vypracujeme tak, aby sa vsetko dobre premiesalo. Vytvori sa nam lepkave cesto. Mozeme okamzite pracovat, netreba nechat odstat. Rozvalkame na 0.5cm a vykrajujeme pernicky. Pecieme vo vyhriatej rure na 180°C do zlatista. Nie velmi dlho, aby sa nevysusili a zostali makke. Pred pecenim potrieme vajickom.
Poznámky
ja som nemala pernikove korenie, tak som pouzila prasok do pernika, plus soda bikarbona. Ja robim z dvoch davok. Cesto sa vypracovava jednoducho a rychlo, cele mi to netrvalo ani 20 minut.
Postup:


- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
a môžu byť aj pre mňa ?

nooooo, ze si to ty, tak ano

Ďakujem
to som si vydýchla vyskúšam aj tieto 
Ďakujem pekne dala si si tu námahu .Zajtra zamiesim a v nedeľu upečiem.
Ja mám starý recept na medovníky .Robím ich každý rok ale nie sú hneď mäkké.Robievam ich druhý adventný týždeň a do Vianoc sú mäkké.
Ešte raz ti pekne ďakujem .
nemas za co, cesto nemusis nechat odstat
Hlásim hotovo.Robila som iba z jednej dávky a mala som dobrú pomocníčku.
videla som foto, su krasne
, a chutovo sa ti pacia, zostali ti tiez makucke?
Áno moja boli mäkké, ale už ich niet.Ešte pár som si nechala ,ale dnes išla vnučka na internát a tak som jej ich nabalila.Ako som už písala mám tiež jeden recept ktorý robím už roky možno aj tridsať ,ale od teraz budú tieto tvoje prvé na zozname.Ešte raz ďakujem .
som rada, ze si spokojna a nebola si sklamana


a vidis, hovorila som, ze robim z dvoch davok, jedna nikdy nie je dost
ale tiez sme prvy krat robili len z jednej, pre istotu, keby nam nechutili
Bigmama, mám to upečené, prvýkrát som piekla medovníčky a vydarili sa, môjmu synovi som to nechala na zdobenie, normálne tomu nemôžem uveriť, že sú nielen pekné, ale aj chutné. Ešte raz ďakujem.
tesim sa z tvojho uspechu, ja tiez nemam rada komplikovane recepty, nieco rychlo zbuchnut, aby s tym nebolo vela roboty a bolo to aj chutne, deti mi tie dve davky za tyzden schrumali
samozrejme za vydatnej pomoci maminky a zakaznikov 

chystam sa piect tento vikend
Doplnam recept na polevu na zdobenie:
je to pri tom recepte, ale neskusala som ju osobne, tak neviem:
1 bielok, 150g praskoveho cukru, preosiaty praskovy cukor zmiesame v mise s bielkom az kym nevznikne hladka, biela poleva. nou potom zdobime vychladene pernicky.
Ved potom napiste, ako ste zdobili, ja skusim pri dalsej davke aj ozdobit, len neviem, kedy budem robit dalsiu davku, u mna to moze byt hned aj o rok
Tož asi som natrafil na super recept na perníčky
.Práve chladnú a musím ich niekam skryť pred sebou
Síce som nemal čím vaľkať cesto ale zachránila ma fľaša bieleho vína
.Som zvedavý či ostanú mäkké.....ak teda vydržia
....fakt jednoduchý a rýchly recept
..ozaj..ja som sa s tým netento.....všetky suroviny som dal do jednej misy a vymiesil.....idem si ešte jeden dať
Veselé Vianoce 
som rada, ze sa ti vydarili
ale dala som ich do dozy, pre istotu 



no, u nas dve davky vydrzali makke tyzden, potom uz neboli
a ked mi deti zapatrosia valcek, tak tiez vyuzivam flasu na valkanie, aspon sa na nu cesto nelepi
ja si vymiesam cukor s koreninami a margarinom, aby som to tolko nemusela miesit potom, ked to dam vsetko dokopy, nemam velke bicepsy, tak si setrim energiu
tiez zelam Stastne, sladke a vesele Vianoce
No tak dnes som sa pustila do ozdobovania medovníčkov.Čerpala som poznatky odkiaľ sa dalo .No výsledok nič moc asi mám drevené ruky.Bolo mi do plaču.Polevu som miešala a miešala zdala sa mi už dobra ale tu nejde len o polevu ale o moje trasúce sa ruky.
.Ale dúfam že to prejde.A ponaučenie pre mňa .Nepúšťaj sa do toho čo nevieš.
Chcela som si medovníky aj poliať polevu som si urobila redšiu ale asi nie dosť riedku.Je mi z toho nejako smutno
bigmama ,Tie tvoje sú fantastické takže treba upiecť dve dávky a vyzdobu nechať šikovnejším
moja
nic si z toho nerob, inak, urobila si si dierku do mikrotenoveho sacku, uplne taku prcatu a potom to vraj ide pekne, ja som chcela robit vcera, ale nemala som dost praskoveho cukru, musi drahy kupit a potom skusim, aj vyzdobu, tak uvidim a dam vediet, mozno to tiez nedopadne slavne 

aaaaale,prd to ide pekne,prcatu dierku som urobila aj ja do mikroten.sacku a ako som polevu tlacila von,rozderavil sa sacok a bolo
vymalovane! 

no hold,zdobenie necham na inych...
dam vediet, ako som dopadla ja, inak 150g cukru je na 1 bielok, ale jeden bielok je relativny pojem, kedze vajicka su roznej velkosti...tak uvidim, co z toho bude, ked sa do toho pustim ja s mojimi dvomi lavymi rukami
Heja
dnes dávali reláciu -postav dom,.....na stv 1 a tam ukazovali ako správne ozdobovať perničky. Ked bude vo videoarchíve tak si to pozri.
áno robila som to so sáčkom .Vieš už moje roztrasené ruky to nezvládli. Aj by som dala foto ale sa hambím
este su take specialne latkove sacky s nadstavcami, je tam aj taky nadstavec s tenuckym otvorom, to by mohlo fungovat, alebo potom namiesto mikrotenoveho sacku pouzit sacok z pevnejsieho igelitu, tu su take na mrazenie, netrhaju sa tak, ako mikrotenove, alebo do mikrotenoveho sacku dierku vypalit, to by malo stuzit okraje a nemal by sa natrhnut...inak erkocka ma super napad, mala ho vyskusat, tak dufam, ze da vediet, ako dopadla s tym jej zlepsovakom, nechcem vyzradzat, snad napise sama po tom, co to skusi osobne....
a ak si dobre pamatam, tak mama naplnila sacok a potom nastrihla dierku a podla potreby zvacsila, ked jej to neslo vytlacit...
Evi, dnes sme s Lukáškom piekli medovníčky podľa Tvojho receptu. asi už iné ani nebudeme piecť. Sú výborné a mäkučké, mňam





ani si nevies predstavit, ako si ma potesila, dalsia mamina, co je spokojna

Medovníčky sú úžasné
Dnes sme ich robili, ale súdiac podľa tempa, akým miznú v bruškách mojich slečien, tak do Vianoc nič nezostane 
inak erkocka, nie je to zly napad, odskusala som ten tvoj patent s tym zdobenim, len stale cakam, aby si tu s tym vysla ty von, nechcem vyzradit tvoj patent
a mimochodom, polevu vymiesat rucne, no vrele odporucam mixer na najnizsej rychlosti, zajtra ma bude ruka boliet ako otroka
Ja som do tej polevy, ktoru si pisala vyssie, dala este 2 lyzicky citronovej stavy a lyzicku teplej vody a bola akurat. A prezradte uz niektora ten speci postup

hadam sa erkocka zastavi a pekne oficialne ohlasi svoj patent verejnosti, je to jej napad, tak jej necham slavu


Okrem toho, ja som do polevy pridala aj lyžičku solamylu a kyselinu citrónovú. Materiál dobrý, ale zdobenie potrebuje prax.
upečené, výborný recept
u nás nezdobíme, naši lúbia len také holé 
Dnes sme napiekli medovníčky,sú vynikajúce a skutočne mäkké.bigmamka,patrí ti hviezdička










receptov na medovníky mám kopec,ale tento jediný je fakt taký,že medovníky sú hned mäkučké....bigmama

dievcata, ja som predala cez 5 kil a este mam objednane
naozaj chutia aj tu ludom, a su tak jednoduche a "nepracne", az na to zdobenie, pridam fotky, som sa vysantila na poslednej varke 

dam obrazok na porovnanie prvej davky a poslednej, medzi tymi dvomi je rozdiel 4kg zdobenych pernikov, mozno pri 10kg by to bolo uz perfektne
Sú krásne.Si šikulka.
dakujem a zakaznici si pochvaluju, musia ich schovavat, aby vydrzali do Vianoc


takze chutia a to ma tesi najviac 
Recept na 1*
aj ja som ich včera skúšala a boli výborné
dcérka ich jedla jedna radosť, že vraj Mňam-mňam 
vyťahujem na svetlo super recept na medovníky, hneď mäkké. Výborný recept.
ja uz som ho opisovala minuly tyzden, niekde som zapatrosila ten moj, tak sa mi hodilo, ze som ho sem zavesila

Dievčatá, hoci som na Artmame, na Naničmamu občas nakuknem - a prvý krát prispievam - celé roky, vlastne nikdy som nepiekla medovníčky, perníčky - len jeden krát - aj tie išli šupom do koša - ale tento recept je absolútne dokonalý, práve som dopiekla z jednej dávky (pre dvoch stačí dúfam) a chcem sa naozaj od srdca poďakovať bigmame - sú vynikajúce, mäkušké a konečne mám recept, na ktorý nedám dopustiť. Zaujal u mňa čestné miesto


















Ďakujem, idem zdobiť, potom hodím foto.
tesim sa
, mne sa tento rok nedarilo, su ako betonazky, neviem, co som vyviedla, asi to bude trubou, alebo ja som truba tento rok 

dakujem obuska, pptesili ma tvoje slova, som rada, ze vdaka tomuto receptu si si okraslila vianoce
aj tebe pekne vianoce zelam 
Ale nie.Niekedy je to aj múkou.Aj ja mám už napečené medovníčky .A sú super.
Prajem krásne a pokojné vianočné sviatky
Heja, neviem, moze byt, nekupila som tu istu znacku muky, drahy kupoval, ale budeme si namacat


Aj tebe prajem pokojne sviatky
po roku zase vyťahujem super recept na medovníky
sa opakujem
, ale čo už, keď sú fakt dobré a fakt hneď jedlé. Kto ešte neskúšal, sú super
Prosím ťa, čo do kelu je "prášok do perníku"?
Je to kypriaci prášok do perníku, či korenie?
myslím, že kypriaci prášok do perníku. robím ich každý rok a veru neviem, čo tam dávam :) Ale po pravde, nespomínam si, že by som kupovala korenie do perníku. Zato kypriaci prášok do perníku mám isto doma :)
No, čo dievčatá. Upiecť, to sa ešte dá. Ale ozdobiť medovníky, tak to je masaker. Ja vraj viem aj kresliť, ale na toto som nedorástla. Keď vidím, čo robia baby na medovníkovej artmame, tak odpadávam.
Jaké zdobenie? Načo zdobenie? Potom mi je to ľúto, že to pojedli!
Pekne farebné gelovky a nech si deti ozdobia a mne nejaká mandla či oriešok na vrch a keďže mám nové formičky, tak ani to netreba ... vytiešam sa z medovníkových snehových hviezd.
Ale postrehla som, že u nás ani tvrdé medovníky nevadia. Od nedele je cca 1/3 dávky už len v dóze.
A na sobotu na plavecký tréning, že mám doniesť na koštovku 

.
Stránky