reklama

Pomóóóc....

babka Betka , 03. 09. 2011 - 15:06

reklama

Dievčatá..kúpila som 4 kilá krásnej zelenej fazuľky..reku naložím do fliaš a zavarím...lenže...
Niekto mi riadne ukryl recept a tak jak rozmýšľam ,tak rozmýšľam ,aj googla som sa opýtala... ale ten môj tam nieje..Dáte mi nejaké tipy? Možno si vyberiem ten správny..za pomoc ďakujemMlčím Mlčím Mlčím

Pozrite si aj


reklama


reklama

tedy, So, 03. 09. 2011 - 15:19

Ja fazulku len poumývam, nakrájam, nahádžem do sáčkov a zamrazímÚsmev Úsmev Úsmev Ja sa opakovane priznávam, že pri varení velkou šikovnosťou nevynikám, ale zamrazenej fazulke nič nechýba , ja nemusím zavárať, umývať flašeÚsmev
PozdravujemSlnko

jamajka (bez overenia), So, 03. 09. 2011 - 15:54

Ja mám zase rokmi odskúšaný tento recept :
Fazuľové lusky poumývam vo vode , odšpičkujem a odstopkujem (aj s "fúzikmi" ).Pokrájam na rezy , uvarím 5 -8 minút a plním do fliaš . Mierne potriasam , aby sa zmestilo čo najviac . Zalievam predpripraveným koncentrovaným nálevom ( do minutia zásoby , potom si spravím nový ). Zaviečkujem , sterilizujem pri teplote 100 °C 45 minút.
Koncetrovaný nálev :
na 1 liter octu (8 perc.)pridáme 150 g kuch. soli ,350 g kryšt. cukru. V octe sa prísady ľahko rozpúšťajú za studena a podľa potreby si môžeme pripraviť akékoľvek množstvo . Na fazuľku riedime tento nálev v pomere 1 : 3 . Tzn. 1 diel konc. nálevu a 3 diely vody . Použijem tú , čo sa varila fazuľka . Škoda nevyužiť a vyhodiť - tak pekne vonia .
Toto mám osvedčené , fazuľky sa nekazia . Už mi vydržali aj dva roky . Kamoška robila iba v slanom náleve , sterilizovala dvakrát a všetky sa jej pokazili - vybuchli . Dala si poradiť a je spokojná . V mrazáku sa mi zdá , že je to škoda , najmä keď tam dávam okrem iného najmä mäso - akékoľvek . Ale to je na vôli každej gazdinky .

hanni, So, 03. 09. 2011 - 22:16

Ja ich umyjem,nakrajam,naplnim pohare,zalejem studenou vodou,do kazdeho pohara pridam malu lyzicku soli,zavriem,sterilizujem 2 hodiny. Nepokazili sa mi nikdy,takto ich zavaram roky.

lejdy, So, 03. 09. 2011 - 22:58

ja to robím podobne, akurát že miesto soli dávam nakladač....

babka Betka, So, 03. 09. 2011 - 23:14

Ďakujem..pomohli ste..fazuľka naložená... ešte som stihla aj kompóty..slivka jablko a super biely španielsky melón...Hambím sa Hambím sa Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama