reklama

Smrtiaci hrniec

- , 19. 02. 2010 - 15:54

reklama

Tak od včera som majiteľkou jedného aj jaÚsmev Mojej maminke doniesol Ježiško nový, ale keďže ona na svoj "starý" nedá dopustiť a nového sa skôr bála (najskôr sme sa ho hodinu pokúšali celá rodina otvoriť, potom ďalšiu hodinu zatvoriť), odnášala som si ho aj s polhodinovým návodom jaChichocem sa
Telo sa mi chvelo, veď pani Mečiarovej tlakový spôsobil zranenie na tváriPrekvapenie (Zabudla som sa opýtať, či bývalej prvej dáme, alebo nejakej "cudzej" pani MečiarovejChichocem sa )
Večer som si prečítala návod a bola som plne rozhodnutá, že ho zajtra odnesiem naspäť mamine- nie som predsa samovrahPrekvapenie Úsmev
Sú na ňom... štyri poistky a celý návod bol iba o tom "ak zlyhá prvá poistka"... prvým trom som ani za mák nerozumela, tá posledná je, že sa vytrhne tesnenie a preto nemá byť hrniec otočený smerom do miestnosti, kde sú ľudiaPrekvapenie Ale PREBOHA, kde je ten SMER???Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie
Nuž ale dnes... bôčik sa piekol, ryža varila, polievka od včera... ošúpala som teda zopár zemiakov, že ich prihodím k bôčiku. Ale... stála som v kuchyni a ani nedýchala... ŽEBY?Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie
Žeby! Nakrájala som ich na štvrťky, zaliala vodou, osolila a zatvorila v tej smrtiacej zbrani a nastavila na nízky tlak (ako to písali v tom návode na samovražduChichocem sa ). Dieťaťu som dala krabičku Lentiliek, aby ju ani nááááááááhodou nenapadlo čo i len páchnuť do kuchyne a sama som si sadla do najvzdialenejšieho kúta kuchyne- a radšej som sa kryla riadovou handrou- to viete, moja kuchyňa má 2 metre štvorcovéMrkám Chichocem sa Chichocem sa

Po desiatich minútach stišovania a pridávania plynu som ho celkom vypla a s dvomi rukavicami povoľovala výpustný ventil. Sakra, keby som len tušila, ktorým smerom tá para bude striekaťPrekvapenie Našťastie, opačným a tak keď prúd začal ustávať a ten červený cuplík sa zrazu zaklapol dovnútra, vydýchla som si a otvorila vrchnák (hoci, priznávam bez mučenia- ešte stále s malou dušičkouÚsmev

Zemiaky boli krááááásne žlté, voňali až na ulicu. Opiekla som ich na kúsku masla s cibuľkou a trochou červenej papriky. Medzitým prišiel náš tato, tak som sa mu pochválila svojim úspechomÚsmev

A viete čo? Dostala som pochvaluÚsmev A nie hocijakú!!
Vraj takéto zemiaky NIKDY nejedol a sú dokonca lepšie, než v reštauráciiPrekvapenie

Čo všetko varíte v smrtiacich hrncoch? Máte taký s nízkym aj vysokým tlakom, alebo je to jedno?
Okrem strukových polievok a veľkonočnej šunky tam moja maminka (tuším) nevarí nič, ale ja by som po tomto úspechu chcelaÚsmev
Síce chúďa moje dieťa- asi bude riadne vypasené, keď zje škatuľku cukríkov vždy, keď v ňom budem variťChichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

Pozrite si aj


reklama


reklama

helus72, Pi, 19. 02. 2010 - 16:01

Ja tam varím všetko, polievky, huspeninu, roštenku, guláš....môj najlepší pomocník v kuchyniMrkám

fidorka, Pi, 19. 02. 2010 - 16:08

Ja taky tak podobne ako Heluš,roštenku,guláše,ale aj zemiaky ako si ty písala ale hlavne z mäsa je tam všetko rýchlejšie,alebo fazuľovú polievku.Vždy,keď sa ponáhľam ho vyberiem a je to raz-dva hotové.

milenas, Pi, 19. 02. 2010 - 16:40

Áno Akira super názovChichocem sa Ja som mala voľakedy jeden ešte hliníkový a poviem ti tiež som sa ho bála ako čerta. 3x mi vyrazil ventil a striekal všetkým smermi.
Potom som si kúpila v Rakúsku nerezový a tento mi tam stojí už asi 15 rokov. Neviem princíp tesnenia bol nejaký iný a strašne zle mi chytal. Teda tesnenie bolo akési čudné a para syčala hocikde vôkol. Použila som ho asi 5x a vzdala to. Je to škoda, ale ja už nemám naň odvahu Váľam sa od smiechu po podlahe Poznám prípad, keď sestre môjho šéfa, kuchta zdemolovala celú kuchyňu a mala šťastie, že v tom okamžiku tam nebolaPrekvapenie Toľko moje skúsenosti a želám ti bezpečné varenie Slnko

balalajka, Pi, 19. 02. 2010 - 17:15

Jaaaj moja - tlakové hrnce... nikdy som sa nedala zastrašiť príhodami mojich rodičov, ako na prvučké Vianoce v novučkom dome a čerstvo vymaľovanej kuchyni zbierali klobásku z radiatora, lebo môj tatinko sa rozhodol hrniec stoj čo stoj a neodfučal ho. Takže nepodľahľa som tomu - oj nie. Mám hrniec a dokonca DVA Veľký úsmev . Jeden - vyšší na polievčičky - fazuľkovú, kapustičkovú, gulášikovú a segedííííín!!!!! a nižší na mäsko so šťavou akéhokoľvek druhu.
Tak hodne navareného bez nehody Tlieskam .

de-ni, Pi, 19. 02. 2010 - 17:24

Ja v ňom varím už roky tiež všetko čo sa len dá. Sestra má dokonca taký v ktorom je guláš za 7 minút, ten by som brala, len by nesmel stáť skoro toľko čo moja kuchyňa...

kefara, Pi, 19. 02. 2010 - 17:38

Miška Áno - schuti som sa zasmiala Váľam sa od smiechu po podlahe nad tvojim opisom.
Už sa to tu kdesi spomínalo. Ja som kedysi tiež excelovala s kuchtou a fazuľu som na plafóne obzerala Veľký úsmev

Potom sa mi pokazila (tesnenie ? poistka ?) a novú si plánujem kúpiť vždy, keď niečo podobné čítam alebo ju voľakde zočím ...

Želám čo najviac kuchárskych úspechov bez nehody Mrkám Slnko

fantika, Pi, 19. 02. 2010 - 18:00

Miska super opis..sa tu rehliimVeľký úsmev ja takee cudo nemaam,takze neporadiim..vzdy ma odradii taa cena toho hrnca..Smútok

-, Pi, 19. 02. 2010 - 18:26

Nooo, neviem, ale po prvom pokuse hovorím- jednoznačne to stojí za toÚsmev Mňa na tom najviac zaujala rýchlosť--- v lete keď chceme stráviť čo najviac času vonku, trávim každý druhý deň v kuchyniVyplazený jazyk A som taký magor a strachoprd, že VŠETKO varím asi 3 krát dlhšie ako moja mamina, čo mám absolútnu fóbiu z nedovareného jedlaChichocem sa a krvavého mäsaaaaaaVyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk
Fantika, Kefara-- a čo takto Vianočný?? darček? Alebo... či iba ja som taký pedant, že si všetky darčeky pokúpim radšej sama a na miesto určenia- pod ten ktorý stromček ich donesiem už pekne zabalené a s účtom, ktorý mi vždy niekto preplatíVáľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

kefara, So, 20. 02. 2010 - 14:17

- zatiaľ varím v zepterákoch, tiež majú svoje čaro.
Ale ráno som listovala v nejakom katalógu, bol tam taký avangardný tlakový hrniec... nuž som ďobla prstom doň, že reku, ešte toto mi ku šťastiu chýba Chichocem sa
Manžel len vzychol, že zas bude vzrúcho v kuchyni, a že dobre.
Aspoň vie, čo mi kúpiť na výročie svadby.
Síce do októbra ďalekoo, ale predstava je to skvelá.

Možno je to zvláštne, ale mňa osobne fest poteší akýkoľvek "dar" typu "kuchynské harampádí" Kvietok Slnko

-, So, 20. 02. 2010 - 22:53

vidíš, mňa presne tak istoÁno Áno Áno Praktický darček je PÁN DARČEKÚsmev Nech je to vešiak na ponožkyÚsmev alebo pekárnička na chlieb--- predsa mi uľahčujú robotu a čo je peknejší darček, ako pár minút denne navyše s mojimi milovanými?Slnko Slnko Slnko

lia6, Pi, 19. 02. 2010 - 19:25

Tiež tam robím skoro všetko...vrátane hovadziny, polievok, strukovín, zemiakov, prívarkov...mám ten nový, lebo u nás ešte keď som bývala s mamou, tak dva krát ten starý vybuchol, a tak som mala strach...keďže som ale jeden dostala z roboty(ten nový), tak som začala vymýšľať...a musím povedať, že je to veľký pomocníkÁno Slnko

mapo, Pi, 19. 02. 2010 - 21:07

akira a načo si vypúšťala paru? a pridávala a uberala? ja torobím tak,že pustím naplno,kým nevyjde teč červený cudel troška počkám a dám na minimum a podľa´toho,čo varím to vypnem a ten cudel sám vlezie aspoň na mojej asi taktoSlnko Kvietok

lia6, Pi, 19. 02. 2010 - 21:25

Veď podľa opisu mala strach...keby som mala ja, tak to asi robím tak istoMrkám Slnko

mapo, Pi, 19. 02. 2010 - 21:43

ja som chcela len poradiť,aby s tým nabudúce nenacvičovalaSmútok

lia6, Pi, 19. 02. 2010 - 21:49

Ale veď sa nemusíš ospravedlňovať...mne to bolo jasné, že chceš poradiť, len ja mám takú rýpalku, sarkastickúVyplazený jazyk ...snáď si sa neurazila, tak promiňMrkám Slnko

Melindaa, Pi, 19. 02. 2010 - 21:28

Aj ja mám taký nerezový hrniec a robím tam tiež všeličo. Mäsko, zemiačiky,fazuľu, kapustničku - všetko, čo chcem mať rýchlo. Výborná pomôcka v kuchyni.Áno

Ariesa, Pi, 19. 02. 2010 - 22:30

jaj kuchta mi chyba. mali sme dve nizku a vysoku ... ale radsej sme ich odstavili, sak dosiahli uctyhodny vek, stastie pokusat netreba. zemiaky za 7 minut, gulas raz-dva bez miesania a fazula bez namacania (som fest zabudliva). Áno

adus, Pi, 19. 02. 2010 - 22:51

babenky, na kuchtu nedám dopustiť, ale tiež ešte takú starodávnu, ale inšô som chcela.

Strukkoviny sa pred varením majú kvôli aktivácii enzýmov namáčať - teda aj aj varíte v tlakovom hrnci

púpavienka, So, 20. 02. 2010 - 11:05

No ja tiež nedam dopustiť na super vynález. Ušetrí strašne veľa času, nemusíte miešať a urobite v ňom čokoľvek. Len škoda, že už potrebujem nový, lebo ten 10 ročný, zrejme aj ked bol drahý, nebol až tak najkvalitnejší. No na socialistickom som varila 25 rokov. Nebojte sa, nešťastie sa môže prihodiť pri čomkoľvek, tak sa netrapte tým čo by sa mohlo stať. Stať sa môže naozaj všetko a to znamená aj nič. Do krásneho varenia a šetrenia našim časom aj energiou.Chichocem sa

mnnaaauuu, So, 20. 02. 2010 - 14:26

ja také hrcnce radšej nepoužívam, strašne sa ich bojím :D

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama