Smrtiaci hrniec
Pozrite si aj
Ja tam varím všetko, polievky, huspeninu, roštenku, guláš....môj najlepší pomocník v kuchyni
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja taky tak podobne ako Heluš,roštenku,guláše,ale aj zemiaky ako si ty písala ale hlavne z mäsa je tam všetko rýchlejšie,alebo fazuľovú polievku.Vždy,keď sa ponáhľam ho vyberiem a je to raz-dva hotové.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Akira super názov
Ja som mala voľakedy jeden ešte hliníkový a poviem ti tiež som sa ho bála ako čerta. 3x mi vyrazil ventil a striekal všetkým smermi.
Potom som si kúpila v Rakúsku nerezový a tento mi tam stojí už asi 15 rokov. Neviem princíp tesnenia bol nejaký iný a strašne zle mi chytal. Teda tesnenie bolo akési čudné a para syčala hocikde vôkol. Použila som ho asi 5x a vzdala to. Je to škoda, ale ja už nemám naň odvahu Poznám prípad, keď sestre môjho šéfa, kuchta zdemolovala celú kuchyňu a mala šťastie, že v tom okamžiku tam nebola
Toľko moje skúsenosti a želám ti bezpečné varenie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jaaaj moja - tlakové hrnce... nikdy som sa nedala zastrašiť príhodami mojich rodičov, ako na prvučké Vianoce v novučkom dome a čerstvo vymaľovanej kuchyni zbierali klobásku z radiatora, lebo môj tatinko sa rozhodol hrniec stoj čo stoj a neodfučal ho. Takže nepodľahľa som tomu - oj nie. Mám hrniec a dokonca DVA . Jeden - vyšší na polievčičky - fazuľkovú, kapustičkovú, gulášikovú a segedííííín!!!!! a nižší na mäsko so šťavou akéhokoľvek druhu.
Tak hodne navareného bez nehody .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja v ňom varím už roky tiež všetko čo sa len dá. Sestra má dokonca taký v ktorom je guláš za 7 minút, ten by som brala, len by nesmel stáť skoro toľko čo moja kuchyňa...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Miška - schuti som sa zasmiala
nad tvojim opisom.
Už sa to tu kdesi spomínalo. Ja som kedysi tiež excelovala s kuchtou a fazuľu som na plafóne obzerala
Potom sa mi pokazila (tesnenie ? poistka ?) a novú si plánujem kúpiť vždy, keď niečo podobné čítam alebo ju voľakde zočím ...
Želám čo najviac kuchárskych úspechov bez nehody
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Miska super opis..sa tu rehliim ja takee cudo nemaam,takze neporadiim..vzdy ma odradii taa cena toho hrnca..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nooo, neviem, ale po prvom pokuse hovorím- jednoznačne to stojí za to Mňa na tom najviac zaujala rýchlosť--- v lete keď chceme stráviť čo najviac času vonku, trávim každý druhý deň v kuchyni
A som taký magor a strachoprd, že VŠETKO varím asi 3 krát dlhšie ako moja mamina, čo mám absolútnu fóbiu z nedovareného jedla
a krvavého mäsaaaaaa
Fantika, Kefara-- a čo takto Vianočný?? darček? Alebo... či iba ja som taký pedant, že si všetky darčeky pokúpim radšej sama a na miesto určenia- pod ten ktorý stromček ich donesiem už pekne zabalené a s účtom, ktorý mi vždy niekto preplatí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- zatiaľ varím v zepterákoch, tiež majú svoje čaro.
Ale ráno som listovala v nejakom katalógu, bol tam taký avangardný tlakový hrniec... nuž som ďobla prstom doň, že reku, ešte toto mi ku šťastiu chýba
Manžel len vzychol, že zas bude vzrúcho v kuchyni, a že dobre.
Aspoň vie, čo mi kúpiť na výročie svadby.
Síce do októbra ďalekoo, ale predstava je to skvelá.
Možno je to zvláštne, ale mňa osobne fest poteší akýkoľvek "dar" typu "kuchynské harampádí"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vidíš, mňa presne tak isto
Praktický darček je PÁN DARČEK
Nech je to vešiak na ponožky
alebo pekárnička na chlieb--- predsa mi uľahčujú robotu a čo je peknejší darček, ako pár minút denne navyše s mojimi milovanými?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiež tam robím skoro všetko...vrátane hovadziny, polievok, strukovín, zemiakov, prívarkov...mám ten nový, lebo u nás ešte keď som bývala s mamou, tak dva krát ten starý vybuchol, a tak som mala strach...keďže som ale jeden dostala z roboty(ten nový), tak som začala vymýšľať...a musím povedať, že je to veľký pomocník
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
akira a načo si vypúšťala paru? a pridávala a uberala? ja torobím tak,že pustím naplno,kým nevyjde teč červený cudel troška počkám a dám na minimum a podľa´toho,čo varím to vypnem a ten cudel sám vlezie aspoň na mojej asi takto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veď podľa opisu mala strach...keby som mala ja, tak to asi robím tak isto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som chcela len poradiť,aby s tým nabudúce nenacvičovala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ale veď sa nemusíš ospravedlňovať...mne to bolo jasné, že chceš poradiť, len ja mám takú rýpalku, sarkastickú ...snáď si sa neurazila, tak promiň
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to víš že ne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja mám taký nerezový hrniec a robím tam tiež všeličo. Mäsko, zemiačiky,fazuľu, kapustničku - všetko, čo chcem mať rýchlo. Výborná pomôcka v kuchyni.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://diskuse.dama.cz/komunita.php?d=9751
tu su nejake receptiky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jaj kuchta mi chyba. mali sme dve nizku a vysoku ... ale radsej sme ich odstavili, sak dosiahli uctyhodny vek, stastie pokusat netreba. zemiaky za 7 minut, gulas raz-dva bez miesania a fazula bez namacania (som fest zabudliva).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
babenky, na kuchtu nedám dopustiť, ale tiež ešte takú starodávnu, ale inšô som chcela.
Strukkoviny sa pred varením majú kvôli aktivácii enzýmov namáčať - teda aj aj varíte v tlakovom hrnci
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja tiež nedam dopustiť na super vynález. Ušetrí strašne veľa času, nemusíte miešať a urobite v ňom čokoľvek. Len škoda, že už potrebujem nový, lebo ten 10 ročný, zrejme aj ked bol drahý, nebol až tak najkvalitnejší. No na socialistickom som varila 25 rokov. Nebojte sa, nešťastie sa môže prihodiť pri čomkoľvek, tak sa netrapte tým čo by sa mohlo stať. Stať sa môže naozaj všetko a to znamená aj nič. Do krásneho varenia a šetrenia našim časom aj energiou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja také hrcnce radšej nepoužívam, strašne sa ich bojím :D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak od včera som majiteľkou jedného aj ja
Mojej maminke doniesol Ježiško nový, ale keďže ona na svoj "starý" nedá dopustiť a nového sa skôr bála (najskôr sme sa ho hodinu pokúšali celá rodina otvoriť, potom ďalšiu hodinu zatvoriť), odnášala som si ho aj s polhodinovým návodom ja
(Zabudla som sa opýtať, či bývalej prvej dáme, alebo nejakej "cudzej" pani Mečiarovej
)

Ale PREBOHA, kde je ten SMER???


). Dieťaťu som dala krabičku Lentiliek, aby ju ani nááááááááhodou nenapadlo čo i len páchnuť do kuchyne a sama som si sadla do najvzdialenejšieho kúta kuchyne- a radšej som sa kryla riadovou handrou- to viete, moja kuchyňa má 2 metre štvorcové
Telo sa mi chvelo, veď pani Mečiarovej tlakový spôsobil zranenie na tvári
Večer som si prečítala návod a bola som plne rozhodnutá, že ho zajtra odnesiem naspäť mamine- nie som predsa samovrah
Sú na ňom... štyri poistky a celý návod bol iba o tom "ak zlyhá prvá poistka"... prvým trom som ani za mák nerozumela, tá posledná je, že sa vytrhne tesnenie a preto nemá byť hrniec otočený smerom do miestnosti, kde sú ľudia
Nuž ale dnes... bôčik sa piekol, ryža varila, polievka od včera... ošúpala som teda zopár zemiakov, že ich prihodím k bôčiku. Ale... stála som v kuchyni a ani nedýchala... ŽEBY?
Žeby! Nakrájala som ich na štvrťky, zaliala vodou, osolila a zatvorila v tej smrtiacej zbrani a nastavila na nízky tlak (ako to písali v tom návode na samovraždu
Po desiatich minútach stišovania a pridávania plynu som ho celkom vypla a s dvomi rukavicami povoľovala výpustný ventil. Sakra, keby som len tušila, ktorým smerom tá para bude striekať
Našťastie, opačným a tak keď prúd začal ustávať a ten červený cuplík sa zrazu zaklapol dovnútra, vydýchla som si a otvorila vrchnák (hoci, priznávam bez mučenia- ešte stále s malou dušičkou
Zemiaky boli krááááásne žlté, voňali až na ulicu. Opiekla som ich na kúsku masla s cibuľkou a trochou červenej papriky. Medzitým prišiel náš tato, tak som sa mu pochválila svojim úspechom
A viete čo? Dostala som pochvalu
A nie hocijakú!!
Vraj takéto zemiaky NIKDY nejedol a sú dokonca lepšie, než v reštaurácii
Čo všetko varíte v smrtiacich hrncoch? Máte taký s nízkym aj vysokým tlakom, alebo je to jedno?

Okrem strukových polievok a veľkonočnej šunky tam moja maminka (tuším) nevarí nič, ale ja by som po tomto úspechu chcela
Síce chúďa moje dieťa- asi bude riadne vypasené, keď zje škatuľku cukríkov vždy, keď v ňom budem variť