reklama

Torta - lahka, chutna, nenarocna na pripravu

sofhia , 28. 09. 2012 - 19:09

reklama

Mile zienky,

Prosim si tip na tortu.
Moje poziadavky: lahka - myslim nie klasicka kremova, tazka..(nemyslim nenarocnu), dobra, najlepsie tvarohovo- ovocna.

Kilimandzaro som uz robila, chcela by som nieco ine.

Dakovala, pekny vecer.
Slnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

Evka1223, Pi, 28. 09. 2012 - 20:06

Ahoj....
Korpus: bud okrúhle piškóty (aj podlhovasté môzu byť) alebo upeč jednoduchú piškótu - iste máš aj vlastný recept. Uložiť do formy.
Piškóty (piškótové cesto) pokvapkať kávou s trochou rumu - ak má byť pre deti tak kávu a rum nie ale sirup, kompótovú šťavu (kto čo má rád). Na to poukladať ovocie - ja dávam kompótové: broskyne, ananás, mandarínky, jahody, maliny....nie dohromady, ale kedy ako. Proste bud je torta ananásová, mandarínková, jahodová.......(mišung sa nevylučuje ak máte radi zmes ovocia).
Na ovocie urobím zálievku - krém:
1.jeden balíček želatíny pripravím podľa návodu,
2.vyšľahám jednu poctivú šľahačkovú smotanu s jedným stužovačom,
3.vymiešam jednu vaničku krémového tvarohu s 3 PL cukru,
4.spojím so šľahačkou a pridám želatínu. Touto zmesou zalejem ovocie...."upečiem" v chladničke Chichocem sa najlepšie cez noc.
Želatínu vlievam do šľahačky až ked je vlažná, no ešte netuhne....trošku sa zmes zriedi ale v chladničke stuhne.
Odstránim formu a dozdobím podľa nálady....občas nestihnem aj ked nálada by bola Veľký úsmev
Pri zvláštnych príležitostiach (vianoce, veľká noc, narodeniny) používam podlhovasté piškóty , ktoré ukladám na stojáka okolo bokov celej tortovej formy, ked formu odstránim, okolo piškót uviažem stužku, ktorá sa síce neje ale pôsobí slávnostne Vyplazený jazyk (vianoce - zlatú, veľká noc - žltú, deťom - ružovú, bledomodrú, dospelákom - červenú, zelenú....)

sofhia, Pi, 28. 09. 2012 - 20:29

Dakujem, znie to zaujimavo a rychlo , daco pre mna. asi vyskusam.

Evka1223, Pi, 28. 09. 2012 - 21:12

...je to naozaj šup-lup....a tak isto sa aj po nej zapráši....ak sa zídeme celá rodina,....aj dve mám málo Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

sofhia, Ne, 30. 09. 2012 - 17:16

Evka nakoniec som isla touto cestou, ako si mi poradila, akurat kedze nie sme slahackovy, som namiesto slahacky dala do plnky 2 poctive tvarohy, a biely smotanovy jogurt, a cucoriedky.
Piskot som natrela domacim jahodovo-ceresnovym dzemom, a na to nastruhala horku cokoladu, na to plnku..a miniozdoba mandarinkami. sice sme to nacali uz po par hodinach tuhnutia.
vcera vecer sme sa vratili mrtvi z vyletu, nedonutila som sa ju uz upiect.

Evka1223, Ne, 30. 09. 2012 - 17:31

Tlieskam Tlieskam Tlieskam tvojmu nápadu...aj tvaroh sa dá. Určite aj ja vyskúšam.
(Ešte na okraj....tou poctivou šľahačkou som myslela klasickú šľahačku...občas používam svojské výrazy. Neodporúčam práškovú...tá so želatínou urobí maglajz...aspon mojej kamoške sa tak zadarilo.)

sofhia, Ne, 30. 09. 2012 - 17:43

ja som pochopila, preto som pouzila vyraz poctivy tvaroh Váľam sa od smiechu po podlahe

Evka1223, Ne, 30. 09. 2012 - 21:41

Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev dobre si urobila.....

sofhia, So, 29. 09. 2012 - 08:53

Dakujem, vyzera fajne, muz je skor na ovocie, ci tvaroh.

georgina, Pi, 28. 09. 2012 - 23:10

Sofhia, máme kopec jabĺk, tak u nás teraz kraľuje táto ultra jednoduchá - nastrúhaš jablká, chvíľku podusíš v hrnci, zaleješ akýmkoľvek pudingovým práškom, rozmiešaným v mlieku, alebo vo vode, to je fuk. Chvíľku ešte povaríš. Do formy naukladáš piškóty, vykydneš na to polovicu jablkovej masy, zase poukladáš piškóty, dáš druhú polovicu. Navrch ešte nacapkáš na husto uvarený ďalší puding. Keď to vychladne, strčíš do chladničky aspoň na hodinku-dve, aby to aj stuhlo (u nás ešte dlhšie nevydržala), potom sa už papká. Môžeš ozdobiť šľahačkou.

sofhia, So, 29. 09. 2012 - 08:51

Dakujem Geo, tuto poznam, a mozno spravim, to bude namka aj pre drobca.

Evka1223, So, 29. 09. 2012 - 10:54

Túto jablkovú dobrotu robím takmer každý týždeň (mám jablkový sad Úsmev po starom otcovi)...piškóty spájam džemom, pokvapkám ich rumom a posypem mletými orechami....zalejem pudingovo-jablkovou zmesou....do stredu už nedávam piškóty a po stuhnutí polejem (pofŕkam)čokoládou.
(P.S. Rum len ak deti pod 18 rokov neprídu Pohoda)

fantika, So, 29. 09. 2012 - 00:38

sophia myslím ze nic nepokazís ak na hocijaký tortový základ ci uz z keksov,alebo piskotiek,alebo pecenej piskoty,na to vymiesas pudingy creme olé od dr.oetkera,príchute más rozne,urcite poznás.ak chces krém troska prevzdusnit mozes pridat naslahanú slahacku,ak ho chces do kyselkava tak krémový tvaroh,alebo kys.smotanu..+ cukor,vanilkový cukor..ak by bol krém tekutý tak + zelatina za studena..dozdobit mozes ovocím,alebo strúhanou cokoládou Úsmev Mrkám alebo hocicím iným...

sofhia, So, 29. 09. 2012 - 08:52

Dakujem za napad Fanti, ty si ina zrucna cukrarko-kucharka. este nepekavas na objednanie? Mrkám

fantika, So, 29. 09. 2012 - 09:12

Hambím sa ze dakovala za pochvalu..no ak mám cas tak aj napeciem sem tam na objednávku,nie je problém Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama