Deň bol kelový, karbonátky trochu inak ...

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 40 minút |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
1⁄4 | hlávka | kel |
1⁄2 | šálka | ovsené vločky |
1 | kus | mozzarella |
1 | kus | vajce |
soľ | ||
majoránka | ||
mleté čierne korenie | ||
strúhanka | ||
olej |
Inštrukcie
Kel si trochu rozoberieme a uvaríme v osolenej vode približne 20 min. Ovsené vločky si zalejeme studenou vodou, necháme napučať kým sa kel uvarí. Mozarellu nastrúhame na hrubo. Uvarený kel prepláchneme studenou vodou, scedíme. Nasekáme ho na drobno - nemeliem. Pridám vločky, z ktorých dobre scedím vodu. Vymiešam s kelom aby do nich vsiakla prebytočná voda z kelu. Pridáme vajíčko, podľa chuti soľ, korenie, majoránku a dob re spolu premiešame. Necháme chvíľu odležať. Ak je hmota redšia pridáme trochu jemných vločiek. Potom tvarujeme malé karbonátky, obalíme v strúhanke a vysmážame z obidvoch strán na troche oleja.
Podávame so zemiakovým pyrí, trochou dípu zo smotany-jogurtu s trochou cesnaku.