V akom predstihu pečiete?
Máš pravdu, úplne stačí začať piecť tak 5 dní dopredu a ak krémové tak plniť až v závere.Predsa chcem aby mi suché ostalo aj na Silvestra ( aj to dopekám) a potom sa mi to už zdá staré, odležané ....také dvadsať dňové a viac už nie je ono. Medovníky a štóly tie sa dajú pripraviť už teraz. Taktiež nie som zástancom zamrazovania.
A do centra...asi by som si napiekla keksy a pláty a plnila až pred dodaním.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... ja už dávno začala. Medovníky odložené, včera som robila z arašidového masla, zázvorníky tiež už skúšajú "zmäknúť". Mne sa na tomto práve ráta to, že tie koláče jeme aj pred sviatkami - predsalen na Vianoce má napečené každý a každý vynukuje .... a už sme toho prejedení. Tak teraz máme na malý tanierik ku káve, alebo pre návštevu, čo ma prepadne a do Vianoc ak ostane z každého po 10 kúskov, tak to bude tak akurát
.
Plnkové nepečiem.
Základ pre mňa sú medovníky, zázvorníky, BB čokoládové (recept od Fidorky z tejto stránky), linecké a vanilkové a medvedie labky dodá mama a svokra (ja im nanútim medovníky), linecké asi dám aj ja, nejaké pečiatkové, a keksíkové sa tu blysli ... tie asi skúsim. Ešte som chcela škoricové hviezdy skúsiť a "korytnačie" koláčiky. No, je toho dosť tuším. A tak my zas vymieňame medzi sebou v rodine a na druhej strane .... kus sa podaruje známym.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
som pozerala tie čokoladové od fidorky
https://nanicmama.sme.sk/drobne-pecivo/kolieska-z-bb-pudingu
neverím, že dávaš do plnky 200g masla +200g cukru
akú teda robíš plnku??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
U nás krémy nejdú nejak. Tieto mám v mojom blbárničku pod názvom - Prudko čokoládové od Fidorky ... a tak sa aj správam. Zlepím roztopenou čokoládou (len čokoláda nad parou alebo v mikrovlnke roztopená). Ale zväčša sa nič nelepí ... sem tam to namočím či popíšem do čokolády ale to len preto, aby neboli tak krehké a lámavé.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dik.... pri mojom odhodlaní "tohto roku nepečiem"..mam už naštudovaných dost receptov
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tradične riešim otázku, kedy začať vianočné pečenie. Ako pre nás doma som už naučená, že pečieme nejaké dva dni pred Vianocami. len sa chystám aj na väčšie pečenie kolášikov do centra pre ľudí bez domova, a stále mám pocit, že viac ako týždeň pred Vianocami, to nie je košér. Možno ešte medovníčky zajtra upečiem.
Dievčatá, aké sú vaše skúsenosti? Kedy začínate s Vianočným pečením vy?