V akom predstihu pečiete?

Tradične riešim otázku, kedy začať vianočné pečenie. Ako pre nás doma som už naučená, že pečieme nejaké dva dni pred Vianocami. len sa chystám aj na väčšie pečenie kolášikov do centra pre ľudí bez domova, a stále mám pocit, že viac ako týždeň pred Vianocami, to nie je košér. Možno ešte medovníčky zajtra upečiem.

Dievčatá, aké sú vaše skúsenosti? Kedy začínate s Vianočným pečením vy?

Diskusie Naničmama.sk: 

Máš pravdu, úplne stačí začať piecť tak 5 dní dopredu a ak krémové tak plniť až v závere.Predsa chcem aby mi suché ostalo aj na Silvestra ( aj to dopekám) a potom sa mi to už zdá staré, odležané ....také dvadsať dňové a viac už nie je ono. Medovníky a štóly tie sa dajú pripraviť už teraz. Taktiež nie som zástancom zamrazovania.

A do centra...asi by som si napiekla keksy a pláty a plnila až pred dodaním.

Takze medovnicky v uzavretej nadobe by mohli vydrzat? Zvysok pocka tyzden ...
Tie môžeš a čím sú odležanejšie tým lepšie.

Veľký úsmev ... ja už dávno začala. Medovníky odložené, včera som robila z arašidového masla, zázvorníky tiež už skúšajú "zmäknúť". Mne sa na tomto práve ráta to, že tie koláče jeme aj pred sviatkami - predsalen na Vianoce má napečené každý a každý vynukuje .... a už sme toho prejedení. Tak teraz máme na malý tanierik ku káve, alebo pre návštevu, čo ma prepadne a do Vianoc ak ostane z každého po 10 kúskov, tak to bude tak akurát Chichocem sa.

Plnkové nepečiem.

Základ pre mňa sú medovníky, zázvorníky, BB čokoládové (recept od Fidorky z tejto stránky), linecké a vanilkové a medvedie labky dodá mama a svokra Úsmev (ja im nanútim medovníky), linecké asi dám aj ja, nejaké pečiatkové, a keksíkové sa tu blysli ... tie asi skúsim. Ešte som chcela škoricové hviezdy skúsiť a "korytnačie" koláčiky. No, je toho dosť tuším. A tak my zas vymieňame medzi sebou v rodine a na druhej strane .... kus sa podaruje známym.

Take pecenie na predvianocne chrustanie som zvykla aj ja, tento rok som akurat vcera skusala antihistaminove medovniky, do zasob urcite nie, ani by nevydrzali .... Inak zyknem piect kazdemu aspon jeden oblubeny a tam sa najde aj volaco lahsie kremove, babky uz dlho nie su ... a pri tych nasich dietach je to cele zabavne ;)

som pozerala tie čokoladové od fidorky

https://nanicmama.sme.sk/drobne-pecivo/kolieska-z-bb-pudingu

neverím, že dávaš do plnky 200g masla +200g cukru Prekvapenie

akú teda robíš plnku??

Bozkávam

Viem, ze to nebolo na mna, ale podelim sa o svoju verziu, zohrejem 100ml slahackovej smotany, vriacou zalejem horku cokoladu nejakych 150 g , dokladne vymiesam a dam schladit do chladnicky, stuhne na krem, alebo len schlane zaslahat do mascarpone

U nás krémy nejdú nejak. Tieto mám v mojom blbárničku pod názvom - Prudko čokoládové od Fidorky ... a tak sa aj správam. Zlepím roztopenou čokoládou (len čokoláda nad parou alebo v mikrovlnke roztopená). Ale zväčša sa nič nelepí Veľký úsmev ... sem tam to namočím či popíšem do čokolády ale to len preto, aby neboli tak krehké a lámavé.

dik.... pri mojom odhodlaní "tohto roku nepečiem"..mam už naštudovaných dost receptov

Je to rôzne. Tento rok už mám pripravené mačacie oči, medovniky, vanilkove rožky, griláž, dnes sa chystám robiť parížske rožky - recept od Teba Kamila :-) a ešte urobím biskupský chlebík. Jeden rok som nepiekla nič, objednala som si koláče, ale bolo veľké sklamanie, že nebolo cítiť pred Vianocami tie klasické vône a tak tiež, že neboli tie naše tradičné. A mne sa to tiež zdalo také smutné. Mám Vianoce rada a to pečenie patrí k tej krásnej predvianočnej atmosfére :-).
Ty si aka sikovna, drzim palce pri rozkoch, to snehove cesto je vzdy vyzvou, len to su kolacky na jedno posedenie, u nas by nevydrzali ani do druheho dna, nieto este do vianoc ;)
Ďakujem, vydarili sa :-). Dali sme ochutnávku a už sú odložené. Máš pravdu, to je tak dobré, že veru kľudne by sa zjedli na posedenie :D. Rátam s tým, že do Vianoc ich ešte trocha ubudne, ale to nevadí :-).
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.