reklama

Zavaranie maska

Anonymný (bez overenia) , 02. 01. 2010 - 15:35

reklama

Ahojte maminy,

budem mat na Vas asi velmi netradicnu otazku. Chcem zavar masko. Nie vsak pre nas. Mame moznost kupit vacsie mnozstvo maska pre nasu pesinu. Zial mraziak mame zalostne maly. Napadlo ma vsak, zeby som jej urobila nieco, ako konzervu. Poharov mam dost, ale su na zavit. Nevadi ?
Inak nikdy som nic nezavarala. Takze vobec netusim, aky je postup. A ci sa lisi zavaranie masa od zavarania kompotov Hambím sa.
V kazdom pripade dakujem za vsetky rady Slnko Objímam

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ariesa, So, 02. 01. 2010 - 15:59

uvarenu este horucu potravu das do poharov (nevadi, ze nie su so zavitom, len aby si ich vedela dobre utesnit). do velkeho hrnca das vodu, utierku na spodok (neprihori ti obsah flias a nehrkocu) poukladas "konzervy" a das zovriet. vypnes a nechas do druheho dna. vicko by malo byt prisate a prehnute dovnutra. ak je volnejsie, radsej spotrebujte a neodkladaj do zasoby. my takto sterilizujeme cokolvek - maso ked cestujeme, kapustu zo suda ked treba natlacit novu, struhane jablka na kolac ked je sezona a rychlo sa kazia. doteraz sa nic nepokazilo. drzim palce Áno

sonia, So, 02. 01. 2010 - 16:11

Ariesa,mäsko predtým ako ho dáš do fliaš uvaríš?

Ariesa, So, 02. 01. 2010 - 16:22

do flas sterilizujeme

  • polotovary (kyslu kapustu, struhane jablka) - tie idu do flias studene, treba dlhsie povarit aby vicko chytilo.
  • alebo hotove uvarene jedlo bez prilohy samozrejme (perkelt, segedin, sote, husty gulas). idu do flas horuce, staci nechat potom pri sterilizovani prevriet a vicko chyti. je to super na intrak, na chatu a podobne. len zohriat a mnam Slnko.

vyhoda je vlastne len ta - ze rychlokaziace sa potraviny vydrzia bez chladu nejaky ten mesiac. a potom v zime vytiahnes zo spajzu kotlikovy gulas zadymeny este z leta Úsmev .

lydusha (bez overenia), So, 02. 01. 2010 - 17:28

Vyborne je aj pecene maso- upiect klasicky bravcove maso(alebo mix-bravcove, kuracie) s cesnakom, korenim, rascou- kto ma ako rad, potom dat aj s vypekom do flias, kto ma rad mastnejsie moze supnut fajnovu domacu mast, pluse cele cierne korenie navrch a sterilizujes tak cca tridsat minut.

dzermil, So, 02. 01. 2010 - 16:27

Ja to robím tak, že zatvorené poháre dám na suchý plech do trúby rovnako vykoko od spodu i od vrchu a necham tak pol hodiny na 90-100 stupnov. Niekedy poháre vyložím na stôl hore dnom, keď sa ponáhľam niekam, nechám ich vychladnúť v zatvorenej trúbe. V hrnci mi niekedy odpadlo dno, v trúbe nikdy. Nepomohla ani utierka na dne.

Polárka (bez overenia), So, 02. 01. 2010 - 16:29

Tlieskam Tlieskam Tlieskam dakujem

misty, Ne, 03. 01. 2010 - 01:38

Ja som zavarala aj surove.Pokrajat na kusky,osolit,okorenit,pridat trochu vody,podavat do poharov a sterilizovat 2,5 hodiny.Po otvoreni to vyzeralo ako bravcove vo vlastnej stave z konzervy.

dasa_, Ne, 03. 01. 2010 - 08:57

my takto sterilizujeme, ked ideme na dovolenku Úsmev Aj surove, aj napriklad dusene. Len s jedinym rozdielom, 1x sterilizujeme cca 1 hodinu a po 24 hodinách este asi 20 minút.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama