reklama

Zemiakové placky

jana140280 , 18. 08. 2010 - 13:58

reklama

Babuľky prosím Vás napíšte mi ako Vy robíte zemiakové placky, ide mi hlavne o to koľko čoho tam dávate, koľko zemiakov...múky...vajec...soli...vegety...korenia...papriky...majoránu a pod...nikdy to neviem presne odhadnúť hlavne s tou múkou...ďakujem Ja si idem zatiaľ nakúpiť potrebné suroviny a idem na to...dúfam, že budete rýchle ako vždy...

Pozrite si aj


reklama


reklama

akalenkak67, St, 18. 08. 2010 - 14:06

ked si nahodíš na google zemiakové placky,nájdeš tam vela receptov aj s gramážov.Podla váhy počte porcií.Ja by som ti zo svojim receptom velmi nepomohla.Nielenže robím všetko odhadom,ale skôr budem mať neskôr problém varenie pre štyri osoby.Teraz varievam pre celú rotu.Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev

fidorka, St, 18. 08. 2010 - 14:14

Janka,ja robím placky od oka,nevážim a nemeriam ani na lyžičky koreniny.Ochutnávam a pridávam podľa toho,ako mi to chutí.Ja nastrúham zemiaky,zalejem troškou mlieka,aby nestmavli,pridám vajíčko,kari korenie,pretlačený cesnak,na drobno cibuľku alebo pažítku,niekedy posekanú petrž.vňať,majoránku,niekedy postrúham do toho cuketu,mrkvu,kaleráb,zahusťujem ovsenými vločkami a polohrubou múkou-lepšie vypije tú vodu,ktorú pustia zemiaky a zelenina.No a samozrejme osoliť,korenie si môžeš dať podľa seba,aké máte radi.Slnko

desina40, St, 18. 08. 2010 - 14:20

ja tak isto, od oka. A poznáte placky z ovsených vločiek? Večer dam namočit sáčok vločiek do litra mlieka a na druhy den pridám všetko ostatné ako do zemiakových, muka podla potreby. Výborneee.

sadlonka, St, 18. 08. 2010 - 14:19

ja tak isto,Mrkám nikdy som nič nevážila, vajíčka dávam dve, lebo cesta robím dosť, ak dám viac múky rozriedim s mliekom. U nás musí byť veľa cesnaku a majoránky, cesto tiež "koštujem", niekedy dosolím po prvej placke.

fidorka, St, 18. 08. 2010 - 14:23

ja tiež vždy musím dosoliť po prvej várke placiek,Chichocem sa
keď surové sa to zdá slanšie ako hotové Mrkám

eva m, St, 18. 08. 2010 - 18:04

zemiakove placky - mnaaam, u nas su to podlesnikyÚsmev
nastruham si zemiaky, cibulu a VELA cesnaku. Trosku vody, ktoru zemiaky pustia, odoberiem, aby to nebolo velmi riedke. Pridam - od oka na 8 zemiakov 2 vajcia a muku. Muky davam malo, mam radsej, ked placky nie su velmi mucnate, tuhe. Takze na to mnozstvo tak 2 - 3 zarovnane polievkove lyzice.
Pridam sol, mlete cierne korenie a majoranku - tou nesetrimÚsmev . Ziadne ine koreniny nedavam, myslim, ze tak najlepsie vynikne prava chut placiek.
Nuz a vyprazam na oleji, alebo na masti tak, aby trosicku plavali. Su sice mastne, ale davam ich na servitku, ktora tuk odsaje.
Waw, ale som si narobila chuteChichocem sa Chichocem sa
Eva Slnko

simika26, St, 18. 08. 2010 - 21:40

mnaaam cez vikend budu placky Mrkám urobim k nim aj na cibulke kuracie sote s omackou uncle beans pikantnou, vlozim masko do placky a este posypem struhanym syrom.. to je dobrota, dakujem za typ Áno Zlomené srdce Kvietok

magic, Pi, 20. 08. 2010 - 22:58

u nas su to podvesniky.
a tu muku davam podla odhadu.
spociatku som to robila tak, ze som dala trochu, pomiesala, pockala, kym sa muka trochu v mise udomacnila a ak sa mi to zdalo riedke, tak som este trochu dosypala. a tak dokolecka, kym nebolo cesto akurat.
potom som sa to naucila uz na prvy sup.
a ak sa seknem, ze je to huste, doriedim trosickou vody.

lia6, St, 18. 08. 2010 - 21:26

Placky robím od oka-podľa hladuVyplazený jazyk Slnko

Janulienka, St, 18. 08. 2010 - 22:15

Ja robím podobne ako dievčatá, ale pridávam aj strúhanku, oni potom tak dobre chrumkajú...Vyplazený jazyk

keka1, Pi, 20. 08. 2010 - 22:53

placky robím od oka,zemiaky, soľ,múku, cesnak,korenie a vajcia+majoránku .
zvyknem zemiaky nakrájať na hrubom struháku tak mi to lepšie chutíÚsmev ked zemiaky pustia viac vody tak pridám múku.

mnnaaauuu, So, 21. 08. 2010 - 14:05

Placky robím vždy odoka, nerátam zemiaky ani nič podobné :) nastrúha masi 10 zemiakov, jeden ceeeeely cesnak, trocha čierneho korenia, soli, hrubú múku a jedno vajce, vodu a kusoček oleja. A miešam , kým cesto nie je OK , potom už pridávam iba múku a vodu podla potrebyChichocem sa

marianka80, Ut, 04. 06. 2013 - 08:44

U nás to sú "naľešniky". Tiež robím od oka. Zemiaky tiež strúham na hrubom strúhadle, mame tak radi, a hlavne je to týchlejšie.(robot je v oprave). Vajíčka dávam 3-4, cibuľa, cesnak, sol, korenie, veľa majoránky, MÚKU NEDÁVAM VôBEC, ale dám trochu strúhanky. Sú chrumkave. Jeme ich s kyslou smotanou, zapíjame acidofilným mliekom. Ten týždeň určite urobím. Niekedy z toho cesta robím zemiakovú babu, u nás sa to volá gugeľ. Vylejem na plech a v rúre upečiem.

jancila, Ut, 04. 06. 2013 - 09:03

Rodičia im hovorili "nálečníky"... ako dávno som to nepočula Úsmev

Ale inak som odborník na placky všeho druhu. Akurát recepty neposkytujem - sama ich neviem Veľký úsmev, čo v kuchyni nájdem a všetkého odoka... (vločkové, cuketové, zemiakové, kalerábové, zelerové, so slaninkou, s nakrájanou salámou, pristrúhané syrom, len múkové a nasladko.... ale najlepšie sú klasika hrubo strúhané zemiakové s málo múkou, v ktorých vynikne smažená chuť zemiaku)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama