
Kamila
Recept s fotopostupom na vynikajúci jablkový zákusok, výsledok bol ozaj božský.
Korpus: | ||
2 | kilogramov | jablko |
6 | kusov | vajce |
6 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
7 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Karamelová omáčka: | ||
200 | gramov | trstinový cukor |
200 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Karamelový krém: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nastrúhame nahrubo. Rozložíme ich rovnomerne na plech vystlaný papierom na pečenie.
Korpus:
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, krátko zašľaháme žĺtky a už len ručne zľahka primiešame preosiatu múku (ja som použila bezlepkovú) zmiešanú s práškom do pečiva. Rozotrieme na jablká na plechu. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 40 minút, kontrolujeme vrch piškóty.
Po upečení necháme cca 20 minút postáť a opatrne prevrátime na iný plech, necháme vychladnúť.
Karamelová omáčka:
Môžete najprv upáliť karamel a zaliať horúcou smotanou. Ja ešte nie som kamarátka s karamelom, tak som to varila naraz a nechala na slabom plameni "prebublávať" za miešania asi 10 minút. Prelejeme do pohára a necháme vychladnúť.
Karamelový krém:
Mascarpone vyšľaháme so smotanou na šľahanie, môžeme doliať aj zvyšnú smotanu z karamelu. Vyšľaháme do polotuha, prilejeme vychladenú karamelovú omáčku cca 2/3 a došľaháme na tuhý krém. Pozor na prešľahanie.
Krém rozotrieme na vychladenú jablkovú náplň, dáme stuhnúť do chladničky. Pri servírovaní polejeme zvyšnou karamelovou polevou.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty