Popis
Recept s fotopostupom na vyborný nedeľný koláčik. Nejak sa mi nedaril pudingový koláč, kde sa puding pečie spolu s korpusom, tak som skúsila túto verziu. Pri správných ingredienciach je vhodná aj pri histaminovej intolernacii.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 25 minút |
Čas varenia / pečenia | 25 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
Korpus | ||
6 | kusy | vajec |
100 | gramov | trstinový (obyč.) cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
100 | millilitrov | oleja |
120 | gramov | celozrnej špaldovej múky (obyč. polohr.) |
1 | balík | prášok do pečiva |
3 | polievkové lyžice | kakao (karob) |
100 | millilitrov | mlieka |
Pudingová náplň | ||
1000 | millilitrov | mlieka |
2 1⁄2 | balíky | vanilkového pudingu |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
100 | gramov | masla |
Smotanová náplň | ||
500 | gramov | kyslej smotany |
250 | millilitrov | smotany na šľahanie |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | praskovy cukor |
Inštrukcie
Korpus:
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny, prišľaháme olej. Múku s kakaom a práškom zmiešame a pridávame k vajíčkam na striedačku s mliekom Hmotu rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote cca 185°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého korpusu opačným koncom menšej varešky spravíme diery.
Puding:
Z mileka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding. Do horúceho vmiešame maslo kým sa nerozpustí a nespojí s pudingom. Puding nalejeme na kropus a zarovnáme, necháme vychladnúť.
Smotanová náplň:
Smotanu na šľahanie spolu s cukrom vyšľaháme do tuha. Zľahka primiešame kyslú smotanu a rozotrieme na vychladenú pudingovú náplň. Môžete zahustiť buď stužovačom šľahačky, alebo plátkami želatiny podľa návodu na obale. Ja som nezahusťovala. Dáme stuhnúť do chladničky. (Ja som dala len 3 kyslé smotany s cukrom, tak moja vrstva bola nizsia, v prvom momente posobila smotana trosku kyslejsie, po nocnom stati v chladnicke, uz to bolo celé zladené)
Vrch ozdobíme čokoládovými hoblinami.
Postup:





- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť