reklama

Roláda plnená makom

Pridal/a Kamila dňa 18. 02. 2017 - 18:45 - Recepty Kamila
Roláda plnená makom, Zákusky, recept, Kamila

reklama

Recept s fotopostup na menej tradičnú roládu pre všetkým milovníkov maku. Pre mňa bezlepkovú je to skvelá náhrada makového závinu. Úsmev

Ingrediencie
  Korpus:
6 kusov vajce
6 polievkové lyžice cukor
6 polievkové lyžice polohrubá múka
1⁄2 kus prášok do pečiva
Maková náplň:
200 gramov mak
100 gramov práškový cukor
100 millilitrov mlieko
1 polievková lyžica slivkový lekvár
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus:

Žltka s cukrom vyšľaháme do hustej peny (alebo žltka a bielka zvlášť, každé s polovicou cukru) K hmote zľahka ručne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie cca 20 minút pri teplote cca 190°C, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Po upečení ešte z horúceho korpusu dáme dole papier na pečenie, s novým papierom horúci korpus zrolujeme a necháme vychladnúť. (Ak  sú okraje korpusu, hlavne na kratších bočných strán suchšie, je lepšie ich pred zrolovaním odrezať)

Maková náplň:

Mlieko s cukrom (medom) zohrejeme do varu a primiešame mletý mak. Podľa chuti, môžete cukro pridať ubrať, to isté plati pre pridanie slivkového lekváru.

Vychladnutí korpus rozbalíme, rovnomerne naň rozotrieme makovú náplň a opäť zrolujeme. Povrch posypeme práškovým cukrom.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

Steffi, So, 18. 02. 2017 - 21:36

Tak tato makova rolada je jednoducha,bez kysnutia.;-)

Super,urcite vyskusam.dakujem za recept!!!

púpavienka, Ne, 19. 02. 2017 - 08:52

Ja som raz skúšala koláč s makovou plnkou, teda piškotové cesto a musím povedať že tak ako milujem makový korpus tak mi veľmi nechutila ta plnka v tom piškotovom ceste takže ja už potom radšej klasický závin lepšie povedané u nás makovú babu, ale komu to chutí tak v pohode.Viem že to sem nepatrí, ale ja som zistila že nemôžem žiadnu štrúdľu a teda ani závin z listkového cesta a to s hocijakou náplňou, neskutočne ma po nich páli záha.

M.á.r.i.a, Ne, 19. 02. 2017 - 13:31

Zaujímavý nápad Áno ale myslím si, že pre nás by to bolo moc suché...niet nad kysnutý makovník. Ale 100 ľudí 100 chutí...dnes som jedla šišky plnené takouto makovou plnkou, bolo to tiež zaujímavé ale jedna stačila Úsmev

Kamila, Ne, 19. 02. 2017 - 13:58

Určite je to suchšie ako závin, svoje spravila aj bezlepková múka. S náplňou sa dá vyhrať, viac lekváru, viac mlieka ... Len tým, že som štvrtý rok bezlepková, je pre mňa klasický závin pasé.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama