reklama

Roláda s ruby ganache

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 23. 11. 2020 - 11:35 - Recepty M.á.r.i.a
Roláda s ruby ganache, Zákusky, recept, M.á.r.i.a

reklama

Experimentovala som ... isto ste už dávno objavili ruby čokoládu, ja som ju vyskúšala aj na ganache a použia som kyslú smotanu...dopadlo to výborne, chuť vynikajúca, svieža, nie moc sladká.

Roláda sa vynímala na tácke zo šedesiatich rokov minulého storočia, ktorú som náhodou objavila...aj keď umeliny teraz už nepreferujem spomenky to prevýšili.

Ingrediencie
Cesto:
5 kusov vajce
5 polievkové lyžice trstinový cukor
5 polievkové lyžice polohrubá múka
1 polievková lyžica olej
Plnka:
200 gramov kyslá smotana
200 gramov ruby čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Z bielkou si vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a postune pridávame po jednom žĺtka, zašľaháme lyžicu oleja. Na záver vmiešame múku. Cesto vylejeme na plech vystaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. približne 10 mim. . Keď sa cesto začne odliepať od okrajov je hotovo .... Ešte teplé aj s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť.

Ganache - kyslú smotanu aj s nalámanou čokoládou dáme do misky a nahrievame nad parou. Miešame kým sa čokoláda nerozpustí a stálym miešaním nespojí do homogénnej hmoty. Necháme vychladnúť.

Roládu si rozrolujeme a zároveň sťahujeme papier. Natrieme plnkou a zrolujeme. Ozdobíme vrch podľa seba, na som mala ostružiny tak som ju pocukrovala a ozdobila. Necháme stuhnúť v chladničke.

Doplňujúce obrázky
Roláda s ruby ganache, Zákusky, recept, M.á.r.i.a, 1
Výnos
10 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama