Popis
Experimentovala som ... isto ste už dávno objavili ruby čokoládu, ja som ju vyskúšala aj na ganache a použia som kyslú smotanu...dopadlo to výborne, chuť vynikajúca, svieža, nie moc sladká.
Roláda sa vynímala na tácke zo šedesiatich rokov minulého storočia, ktorú som náhodou objavila...aj keď umeliny teraz už nepreferujem spomenky to prevýšili.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 55 minút |
Ingrediencie
cesto | ||
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | trstinového cukru |
5 | polievkové lyžice | polohruba muka |
1 | polievková lyžica | olej |
plnka | ||
200 | gramov | kyslá smotana 16% |
200 | gramov | ruby čokoláda |
Inštrukcie
Z bielkou si vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a postune pridávame po jednom žĺtka, zašľaháme lyžicu oleja. Na záver vmiešame múku. Cesto vylejeme na plech vystaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. približne 10 mim. . Keď sa cesto začne odliepať od okrajov je hotovo .... Ešte teplé aj s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť.
Ganache - kyslú smotanu aj s nalámanou čokoládou dáme do misky a nahrievame nad parou. Miešame kým sa čokoláda nerozpustí a stálym miešaním nespojí do homogénnej hmoty. Necháme vychladnúť.
Roládu si rozrolujeme a zároveň sťahujeme papier. Natrieme plnkou a zrolujeme. Ozdobíme vrch podľa seba, na som mala ostružiny tak som ju pocukrovala a ozdobila. Necháme stuhnúť v chladničke.
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť