Roláda s ruby ganache

Popis

Experimentovala som ... isto ste už dávno objavili ruby čokoládu, ja som ju vyskúšala aj na ganache a použia som kyslú smotanu...dopadlo to výborne, chuť vynikajúca, svieža, nie moc sladká.

Roláda sa vynímala na tácke zo šedesiatich rokov minulého storočia, ktorú som náhodou objavila...aj keď umeliny teraz už nepreferujem spomenky to prevýšili.

Roláda s ruby ganache - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

cesto
5kusyvajce
5polievkové lyžicetrstinového cukru
5polievkové lyžicepolohruba muka
1polievková lyžicaolej
plnka
200gramovkyslá smotana 16%
200gramovruby čokoláda

Inštrukcie

Z bielkou si vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a postune pridávame po jednom žĺtka, zašľaháme lyžicu oleja. Na záver vmiešame múku. Cesto vylejeme na plech vystaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. približne 10 mim. . Keď sa cesto začne odliepať od okrajov je hotovo .... Ešte teplé aj s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť.

Ganache - kyslú smotanu aj s nalámanou čokoládou dáme do misky a nahrievame nad parou. Miešame kým sa čokoláda nerozpustí a stálym miešaním nespojí do homogénnej hmoty. Necháme vychladnúť.

Roládu si rozrolujeme a zároveň sťahujeme papier. Natrieme plnkou a zrolujeme. Ozdobíme vrch podľa seba, na som mala ostružiny tak som ju pocukrovala a ozdobila. Necháme stuhnúť v chladničke.

Postup: 

Roláda s ruby ganache - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok