
melisa | Kávová roláda s orechmi
Výborná roláda ku kávičke.
Ingrediencie
Piškóta: | ||
4 | kusov | vajce |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor krupica |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | vlašské orechy mleté |
1 | čajová lyžička | nescafé prášok |
2 | polievkové lyžice | voda vlažná |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
3 | kusov | vajce |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor krupica |
1 | polievková lyžica | nescafé prášok |
200 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
200 | gramov | tmavá čokoládová poleva |
Postup
Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po jednej lyžici cukor, po jednom žĺtky, vodu, mleté orechy, nescafé a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu s papierom na pečenie. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 15 minút. Po krátkom vychladnutí zrolujeme aj s papierom. Necháme vychladnúť.
Plnka: vajcia vyšľaháme s cukrom nad parou do zhustnutia. Pridáme nescafé a necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, po častiach pridávame vychladnutú penu a spolu vyšľaháme na hladký krém.
Z vychladnutej piškóty odstránime papier, rozvinieme a potrieme 2/3 plnky, zrolujeme, povrch potrieme zvyšnou plnkou a polejeme tmavou čokoládovou polevou. Necháme v chlade stuhnúť a horúcim suchým zúbkovým nožom pokrájame na rezy.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule