melisa | Kávová roláda s orechmi
Výborná roláda ku kávičke.
Ingrediencie
| Piškóta: | ||
| 4 | kusov | vajce |
| 4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor krupica |
| 4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
| 2 | polievkové lyžice | vlašské orechy mleté |
| 1 | čajová lyžička | nescafé prášok |
| 2 | polievkové lyžice | voda vlažná |
| 1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
| Plnka: | ||
| 3 | kusov | vajce |
| 4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor krupica |
| 1 | polievková lyžica | nescafé prášok |
| 200 | gramov | maslo |
| Dokončenie: | ||
| 200 | gramov | tmavá čokoládová poleva |
Postup
Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po jednej lyžici cukor, po jednom žĺtky, vodu, mleté orechy, nescafé a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu s papierom na pečenie. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 15 minút. Po krátkom vychladnutí zrolujeme aj s papierom. Necháme vychladnúť.
Plnka: vajcia vyšľaháme s cukrom nad parou do zhustnutia. Pridáme nescafé a necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, po častiach pridávame vychladnutú penu a spolu vyšľaháme na hladký krém.
Z vychladnutej piškóty odstránime papier, rozvinieme a potrieme 2/3 plnky, zrolujeme, povrch potrieme zvyšnou plnkou a polejeme tmavou čokoládovou polevou. Necháme v chlade stuhnúť a horúcim suchým zúbkovým nožom pokrájame na rezy.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
dasa_ | Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Rýchly a šťavnatý hrnčekový perník s kompótom - marhuľovým, jablkovým ....
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.