Výborný jablkový zákusok

Popis

Po veľkom úspechu nepečeného jablkového krémeša, pokračujem už tretiu nedeľu v jeho obmenách. Toto je verzia s klasickou piškótou a pudingovým krémom s kyslou smotanou. Úsmev

Výborný jablkový zákusok - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

Korpus
6kusyvajec
6polievkové lyžicetrstinový cukor
6polievkové lyžicebezlepkovej (špaldovej, obyč.) múky
1⁄2balíkprášok do pečiva
Jablková náplň
1kilogramstrúhaných jabĺk
1balíkvanilkový cukor
1balíkzlaty klas
200millilitrovvody
Pudingová náplň
900millilitrovmlieka
2balíkyzlaty klas
1balíkvanilkový cukor
2polievkové lyžicekryštálový cukor
500gramovkyslej smotany
50gramovmasla

Inštrukcie

Korpus:

Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, krátko zašľaháme žltka a už len ručne zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s  práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Jablková hmota

Jablká očistíme, nastrúhame nahrubo  a krátko podusíme, stačí kým začnú vrieť. Vo vode rozmiešame zlatý klas a cukor a vmiešame k jablkám, kým hmota nezačne vrieť.

Na vychladený korpus rozotrieme ešte teplú jablkovú hmotu a necháme vychladnúť.

Pudingová náplň:

Dáme zohrievať mlieko. Časť odoberieme a v ňom rozmiešame zlatý klas a cukor. Primiešame k mlieku a uvaríme puding.  Pridáme maslo, miešame kým sa roztopí, potom pridáme kyslú smotanu a dôkladne premiešame.

 Pudingovú náplň rozotrieme na vychladenú jablkovú vrstvu.  Úsmev Necháme vychladnúť a aspoň na chvíľu dáme stuhnúť do chladničky. Posypeme strúhanou čokoládou. 

Postup: 

Výborný jablkový zákusok - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok