
Kamila | Výborný jablkový zákusok
Po veľkom úspechu nepečeného jablkového krémeša, pokračujem už tretiu nedeľu v jeho obmenách. Toto je verzia s klasickou piškótou a pudingovým krémom s kyslou smotanou.
Korpus: | ||
6 | kusov | vajce |
6 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
6 | polievkové lyžice | bezlepková múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Jablková náplň: | ||
1 | kilogram | jablko |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | Zlatý klas |
200 | millilitrov | voda |
Pudingová náplň: | ||
900 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
500 | gramov | kyslá smotana |
50 | gramov | maslo |
Korpus: Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, krátko zašľaháme žĺtky a už len ručne zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Jablková náplň: Jablká očistíme, nastrúhame nahrubo a krátko podusíme, stačí kým začnú vrieť. Vo vode rozmiešame zlatý klas a cukor a vmiešame k jablkám, kým hmota nezačne vrieť.
Na vychladený korpus rozotrieme ešte teplú jablkovú hmotu a necháme vychladnúť.
Pudingová náplň: Dáme zohrievať mlieko. Časť odoberieme a v ňom rozmiešame zlatý klas a cukor. Primiešame k mlieku a uvaríme puding. Pridáme maslo, miešame kým sa roztopí, potom pridáme kyslú smotanu a dôkladne premiešame.
Pudingovú náplň rozotrieme na vychladenú jablkovú vrstvu. Necháme vychladnúť a aspoň na chvíľu dáme stuhnúť do chladničky. Posypeme strúhanou čokoládou.

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty