reklama

Zapečené kuracie so zemiakmi a cibuľou

Pridal/a lia6 dňa 30. 01. 2010 - 21:09 - Recepty lia6
obrázok k receptu

reklama

Výborný obed z jedného hrnca. Zapečené kuracie mäaso spolu so zemiakmi a syrom niva. Môžeme použiť kuracie prsia, alebo stehná.

Ingrediencie
1 kilogram kuracie mäso
1 kilogram zemiak
200 gramov anglická slanina
100 gramov Niva
250 millilitrov smotana na varenie
2 cibuľa
3 strúčiky cesnak
1⁄2 čajová lyžička grilovacie korenie
1⁄4 čajová lyžička karí
1 polievková lyžica maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

V recepte bude napísané kelímok smotany...píšem to preto, nech si každý vyberie ako uzná za vhodné-ja teda skoro vždy používam pochúťkovú...jedlá su také "ľahšie, nadýchanejšie". Ďalej ku tomu syru...myslím, že môže byť(neskúšala som to ešte s eidamom aj eidam, ale ja osobne by som ho pridala až na konci pečenia, tak 5-10min.pred koncom...aby sa nespálil. No a ešte som chcela ku zemiakom...v origoš recepte sa píše, že tie zemiaky tam idú surové...musím napísať, že som to s nimi ešte neskúšala...už sa mi stalo v pár receptoch, že neboli upečené, tak ich vždy predváram. 

Pekáč vymažeme maslom, na dno poukladáme plátky zemiakov (lepšie ked sú obvarené). Na zemiaky poukladáme kolieska cibule-časť cibule môžte nahradiť pórom.

Nato poukladáme plátky slaniny, na ňu kúsky masa. Osolíme, okoreníme...posypeme plátkami cesnaku a nastrúhanou nivou.

Zalejeme smotanou a pečieme v rúre na 160st...pokiaľ maso nedostane "svoju" farbu, alebo teda, pokiaľ nie je hotové

Jednoduchý, rýchly a ňamkový recept

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 14 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
54 minút

reklama


reklama

lia6, So, 30. 01. 2010 - 21:14

Ešte jedno doplnenieHambím sa poch.smotana býva vačšinou moc tuhá...tak ju treba trošku rozriediť mliekomSlnko

fidorka, So, 30. 01. 2010 - 22:07

Výbornééé,môžem potvrdiť.Ja tam iba nedávam tú kyslú smotanu,ale sladkú.A najviac zo všetkého mi chutia tie zemiaky Mrkám Úsmev

veronicka1901, Po, 01. 02. 2010 - 16:34

Mňam, mňam, to určite spravím zajtra. Všetky prísady mám. A inak s tými zemiakmi mám rovnaku skúsenosť ako ty, Lia, vždy ich radšej chvíľočku predvarím, ináč nie a nie sa upiecť. Slnko

lia6, Po, 01. 02. 2010 - 16:37

Presne...už som myslela, že len ja to zle robím...istota je guľometÁno ...ale dobrotka to je, verím, že bude chutiťSlnko

veronicka1901, Po, 01. 02. 2010 - 16:48

Najlepšie je, keď sa v recepte píše, že hotové za 45 minút a ja pečiem ako blbec hodinu a pol a zemiaky polosurové. Pohoda
Už sa na túto dobrotku teším. Áno

veronicka1901, Ut, 02. 02. 2010 - 13:08

Takže práve som dopapala a viem si predstaviť, ako sa bude manžel večer taktiež oblizovať Áno. Famózna dobrotka Kvietok.

lia6, Ut, 02. 02. 2010 - 13:45

Som rada, že sa vydariloTlieskam toto je dobrotka, naozaj...ešte skús to s olivami-to je pošušňaníčkoooooooÁno Slnko

havranka, St, 03. 02. 2010 - 14:48

Mňam, ďakujeme za recept! Strašná dobrotka! Nedala som pór, len cibuľu, zapekala som vykostene kuracie stehna a zaliala som do šľahačkou. Strašné dobré, aj manžel pochválil ÚsmevÁno

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama