Bola som si na záhradke obrať ríbezle biele, červené aj čierne. Pomocou Pomôcky na prípravu džemu som si urobila par pohárikov pikantneho džemu na pečenie koláčikov.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | Internet |
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 25 minút |
Ingrediencie
1 | kilogram | ríbezle |
1 | balík | Gelfix Super 3:1 |
350 | gramov | kryštálový cukor |
Inštrukcie
Ríbezle očistíme od stopiek, umyjeme a dáme do hrnca. Zasypeme 100g cukru, varíme, kým sa ríbezle nerozvaria. Gelfix super 3:1 zmiešame s ostatným cukrom , nasypeme do zmesi a ešte varíme 5 min, podľa pokynov na obale. Horúci džem plníme do čistých, suchých pohárikov, po zavíčovaní ich obrátime hore dnom, prikryjeme dekou a necháme vychladnúť . Rada používam tento pikantný džem na potretie koláča, pod čokoládovú polevu.
Postup:

