A bude v zime na koláčiky, hlavne tie linecké.
1 | kilogram | ríbezľová šťava |
800 | gramov | cukor krupica |
1 | milligram | mäta čerstvá |
Najprv sa musíme dopracovať k tej ríbezľovej šťave, takže vysúkame rukávy a odšťavíme si umyté ríbezle. Treba si nechať ich na stonkách aj listy ak sa ojavie je dobre, ľahšie sa odšťavujú.
Šťavu si dáme do väčšieho kastróla a privedieme do varu, vhodíme umytú mätu a varíme aby sa odparilo čo najviac vody ak je veľa peny zbierame ju.
Po asi 30 min. vyberiem mätu, pridám po častiach cukor a opäť privediem do varu a za stáleho miešania varím. Varím na miernom ohni kým nie je džem hustý.
Ak máte veľa šťavy dobre je variť po pridaní cukru už v menšom kastróliku po troche kým sa nerobí cestička.
Horúci džem nalejeme do pripravených teplých pohárikov, zavriem viečkom, ktoré vytriem alkoholom, obrátim hore dnom a nechám zabalené vychladnúť.
Z tej dávky mám 6 pohárikov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.