Ríbezľový džem s mätou

Pridal/a M.á.r.i.a

A bude v zime na koláčiky, hlavne tie linecké.

Ríbezľový džem s mätou - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

1kilogramríbezľová šťava
800gramovcukor krupica
1miligrammäta čerstvá

Inštrukcie

Najprv sa musíme dopracovať k tej ríbezľovej šťave, takže vysúkame rukávy a odšťavíme si umyté ríbezle. Treba si nechať ich na stonkách aj listy ak sa ojavie je dobre, ľahšie sa odšťavujú.

Šťavu si dáme do väčšieho kastróla a privedieme do varu, vhodíme umytú mätu a varíme aby sa odparilo čo najviac vody ak je veľa peny zbierame ju.

Po asi 30 min. vyberiem mätu, pridám po častiach cukor a opäť privediem do varu a za stáleho miešania varím. Varím na miernom ohni kým nie je džem hustý.

Ak máte veľa šťavy dobre je variť po pridaní cukru už v menšom kastróliku po troche kým sa nerobí cestička.

Horúci džem nalejeme do pripravených teplých pohárikov, zavriem viečkom, ktoré vytriem alkoholom, obrátim hore dnom a nechám zabalené vychladnúť.

Z tej dávky mám 6 pohárikov.

Postup: 

Ríbezľový džem s mätou - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok