reklama

Ríbezľový džem s mätou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 25. 07. 2022 - 13:28 - Recepty M.á.r.i.a
Ríbezľový džem s mätou, Zaváranie, recept, M.á.r.i.a

reklama

A bude v zime na koláčiky, hlavne tie linecké.

Ingrediencie
1 kilogram ríbezľová šťava
800 gramov cukor krupica
1 milligram mäta čerstvá
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najprv sa musíme dopracovať k tej ríbezľovej šťave, takže vysúkame rukávy a odšťavíme si umyté ríbezle. Treba si nechať ich na stonkách aj listy ak sa ojavie je dobre, ľahšie sa odšťavujú.

Šťavu si dáme do väčšieho kastróla a privedieme do varu, vhodíme umytú mätu a varíme aby sa odparilo čo najviac vody ak je veľa peny zbierame ju.

Po asi 30 min. vyberiem mätu, pridám po častiach cukor a opäť privediem do varu a za stáleho miešania varím. Varím na miernom ohni kým nie je džem hustý.

Ak máte veľa šťavy dobre je variť po pridaní cukru už v menšom kastróliku po troche kým sa nerobí cestička.

Horúci džem nalejeme do pripravených teplých pohárikov, zavriem viečkom, ktoré vytriem alkoholom, obrátim hore dnom a nechám zabalené vychladnúť.

Z tej dávky mám 6 pohárikov.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama