
M.á.r.i.a | Ríbezľový džem s mätou
A bude v zime na koláčiky, hlavne tie linecké.
Ingrediencie
1 | kilogram | ríbezľová šťava |
800 | gramov | cukor krupica |
1 | milligram | mäta čerstvá |
Postup
Najprv sa musíme dopracovať k tej ríbezľovej šťave, takže vysúkame rukávy a odšťavíme si umyté ríbezle. Treba si nechať ich na stonkách aj listy ak sa objavia je dobre, ľahšie sa odšťavujú.
Šťavu si dáme do väčšieho kastróla a privedieme do varu, vhodíme umytú mätu a varíme aby sa odparilo čo najviac vody ak je veľa peny zbierame ju.
Po asi 30 min. vyberiem mätu, pridám po častiach cukor a opäť privediem do varu a za stáleho miešania varím. Varím na miernom ohni kým nie je džem hustý.
Ak máte veľa šťavy dobre je variť po pridaní cukru už v menšom kastróliku po troche kým sa nerobí cestička.
Horúci džem nalejeme do pripravených teplých pohárikov, zavriem viečkom, ktoré vytriem alkoholom, obrátim hore dnom a nechám zabalené vychladnúť.
Z tej dávky mám 6 pohárikov.

M.á.r.i.a
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K | Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7 | Špenátové halušky
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu, s tvarohom a opečenou slaninou alebo syrovou omáčkou.