
A bude v zime na koláčiky, hlavne tie linecké.
1 | kilogram | ríbezľová šťava |
800 | gramov | cukor krupica |
1 | milligram | mäta čerstvá |
Najprv sa musíme dopracovať k tej ríbezľovej šťave, takže vysúkame rukávy a odšťavíme si umyté ríbezle. Treba si nechať ich na stonkách aj listy ak sa ojavie je dobre, ľahšie sa odšťavujú.
Šťavu si dáme do väčšieho kastróla a privedieme do varu, vhodíme umytú mätu a varíme aby sa odparilo čo najviac vody ak je veľa peny zbierame ju.
Po asi 30 min. vyberiem mätu, pridám po častiach cukor a opäť privediem do varu a za stáleho miešania varím. Varím na miernom ohni kým nie je džem hustý.
Ak máte veľa šťavy dobre je variť po pridaní cukru už v menšom kastróliku po troche kým sa nerobí cestička.
Horúci džem nalejeme do pripravených teplých pohárikov, zavriem viečkom, ktoré vytriem alkoholom, obrátim hore dnom a nechám zabalené vychladnúť.
Z tej dávky mám 6 pohárikov.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šúľance s makom
Alica7 | Šúľance s makom
Šúľance s makom
Výborné mäkkučké šúľance si môžete pripraviť aj s orechmi.
Jemná bábovka
Alica7
Jemná bábovka
Jemná bábovka, recept je do menšej bábovkovej formy Ø18 cm.