Popis
Teraz je ten správny čas na púpavový experiment

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
100 | kusy | púpavový kvet |
1 | kilogram | cukor krystálový |
1 | liter | voda |
1 | čajová lyžička | citrodeko, kyselina citrónová |
Inštrukcie
Na čistom mieste, ideálne na druhý deň po daždi nazbierame púpavové kvety. Snažíme sa trhať kvety bez stonky. Ak treba, preberieme a v pohári zalejeme asi 0,5l prevarenej vody, iba mierne schladenej. Necháme stáť do druhého dňa.
Na druhý deň v hrnci zmiešame 1kg cukru a 1l vody. Privedieme do varu a varíme cca 1 hodinu. Vznikne hustejší sirup. Do horúceho sirupu precedíme tekutinu z kvetov. Kvety opatrne vyžmýkame. Všetko ešte raz privedieme spolu do varu. Odstavíme, primiešame citrodeko. Ešte horúce nalievame do fliaš vysterilizovaných vriacou vodou. Vrchnáky taktiež povaríme. Naviac, vrchy fliaš potieram vysokopercentným alkoholom. Ešte horúce zatvoríme a odložíme do chladu.
Sirup má jemne zemitú chuť, trochu náznak horkosti, nič príkre.
Poznámky
Vyskúšajte aj:
Recept na falošné púpavové kapary
Prečítajte si:
Púpava má pozitívne účinky na trávenie, stav pleti aj pečeň
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Krásna fotka.
Ono to asi bude redšia konzistencia ako púpavový med? Výsledok je na liečenie, či riedenie s vodou? 
Vďaka
Áno, je to konzistencia bežného sirupu. Keby si chcela med, treba dlhšie variť alebo viac cukru použiť. A samozrejme, aj viac kvetov. Neplánujem na liečenie, len na bežnú spotrebu