Sirup z čiernych ríbezlí

Popis

Kto skúšal robiť sirup z čiernych ríbezlí vie, že ak sa použijú iba ríbezle, sirup býva veľmi hustý, pripomína skôr želé.

Ak sa v sirupe použije aj list z kríkov, stačí oveľa menej bobuliek a vďaka tomu sirup nehustne.

Sirup z čiernych ríbezlí - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojrodinná tradícia :)
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

1zväzokhrsť lístia z čiernej ríbezle
100gramovčierne ríbezle
1kilogramcukor
1litervoda
1čajová lyžičkakyselina citrónová

Inštrukcie

Ríbezle aj lístie umyjeme, vložíme do menšieho hrnca, zalejeme asi 1-2 dcl vody a povaríme aspoň 20-30 minút. Necháme vychladnúť v chladničke do druhého dňa.

1kg cukru zalejeme 1 l vody a varíme asi 40 minút. Do vriaceho roztoku precedíme ríbezle. Spolu krátko prevaríme, pridáme kyselinu citrónovú a prelejeme do vysterilizovaných fliaš. Vrch fliaš potreme alkoholom a hneď zatvárame vysterilizovaným uzáverom.

Poznámky

Priamo pri konzumácii si do sirupu pridávame lyžičku práškového vitamínu C alebo trochu citrónovej šťavy.

Sirup nerobím do zásoby. Ak by som ho chcela uchovať dlhšie, tak by som ho určite sterilizovala.

 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok