Chrumkavý losos

Popis

Losos krátko pečený v rúre s kabátom so zeleniny a strúhanky

Chrumkavý losos - recept

Zhrnutie

Porcie
porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
25 minút

Ingrediencie

400gramovfilet z lososa s kožou
1kusmrkva
 kuscuketa
1kusjarná cibuľka, príp. pažítka, žerucha (podľa toho, čo máme po ruke)
2polievkové lyžicestrúhanka, ideálne hrubo mletá
1polievková lyžicaolej
 čajová lyžičkasoľ

Inštrukcie

Mrkvu očistíme a na jemno nastrúhame. Rovnako na jemno nastrúhame aj zelenú časť cukety, stačí pol menšej (vnútro môžeme použiť do krémovej polievky). Na jemno nasekáme mladú cibuľku, prípadne pažítku, bazalku či iné bylinky. Pridáme strúhanku, olej a zamiešame. Vznikne ako keby drobenka na koláč.

Lososa umyjeme, posolíme. Položíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie kožou dolu. Na vrch rovnomerne roztľapkáme pripravenú zmes. Dobre utlačíme.

Dáme do rúry vyhriatej na cca 150 stupňov a pečieme 10, maximálne 15 minút. Losos po stranách zbelie a vo vnútri ostane krásne šťavnatý.

Podávame so zeleninou, prípadne pečenými zemiakmi.

Poznámky

Samozrejme, okrem lososa sa dajú použiť aj iné ryby, ideálne filet z tresky.

Pokiaľ má niekto problém s lepkom zo strúhanky, skúste použiť kukuričné lupienky alebo strúhanku

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.