Cuketa s baklažánom pečená v rúre

Pridal/a dasa_

Milujem jedlá pripravované v zakrytom pekáči v rúre. Mám vždy pocit, že je to také bezprácne. Len nakrájať, naukladať, posypať a šup na hodinku do tepla. Recept je úplne orientačné, čo by však naozaj nemalo chýbať je cuketa a baklažán. Ostatné všetko je voliteľné, podľa chute, obsahu chladničky alebo košíka zo záhrady. Jedlo je hodne nefotogenické, ale chuť to vyváži.

Celé jedlo obsahuje 684 kcal - 16g bielkovín, 56g sacharidov, 42g tukov, 27g vlákniny

Cuketa s baklažánom pečená v rúre - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

1kuscuketa
1kusbaklažán
1 paradajka
  paprika
  cesnak
40gramovkvalitný olej
 čajová lyžičkasoľ
  korenie

Inštrukcie

Cuketu aj baklažán nakrájam na kolieska asi 1-2 mm hrubé. Ak mám, tak na rovnaké kolieska nakrájam aj paradajka, papriku, cesnak nasekam na drobno.

Na dno pekáča dám lyžicu oleja, uložím vrstvu cukety, posolim, dám korenie. Ďalšia vrstva môže ísť paprika, paradajky alebo priamo baklažán. Opäť osolím, okorením, môže sa pridať nasekaný cesnak. Pokračujem, kým všetko neminiem. Vrch pokvapkám olejom a kto chce, môže pridať slaninku. Nie je povinná.

Prikryjem a dám do vyhriatej rúry piecť asi hodinu.

Zelenina pustí výbornú šťavu. Dá sa jesť ako príloha, prípadne s čerstvým pečivom ako plnohodnotné jedlo.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok