Cuketa s baklažánom pečená v rúre

Popis

Milujem jedlá pripravované v zakrytom pekáči v rúre. Mám vždy pocit, že je to také bezprácne. Len nakrájať, naukladať, posypať a šup na hodinku do tepla. Recept je úplne orientačné, čo by však naozaj nemalo chýbať je cuketa a baklažán. Ostatné všetko je voliteľné, podľa chute, obsahu chladničky alebo košíka zo záhrady. Jedlo je hodne nefotogenické, ale chuť to vyváži.

Cuketa s baklažánom pečená v rúre - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

1kuscuketa, nie príliš veľká
1kusbaklažán
1 paradajka, paprika, cesnak
2polievkové lyžicekvalitný olej
 čajová lyžičkasoľ, prípadne obľúbené korenie

Inštrukcie

Cuketu aj baklažán nakrájam na kolieska asi 1-2 mm hrubé. Ak mám, tak na rovnaké kolieska nakrájam aj paradajka, papriku, cesnak nasekam na drobno.

Na dno pekáča dám lyžicu oleja, uložím vrstvu cukety, posolim, dám korenie. Ďalšia vrstva môže ísť paprika, paradajky alebo priamo baklažán. Opäť osolím, okorením, môže sa pridať nasekaný cesnak. Pokračujem, kým všetko neminiem. Vrch pokvapkám olejom a kto chce, môže pridať slaninku. Nie je povinná.

Prikryjem a dám do vyhriatej rúry piecť asi hodinu.

Zelenina pustí výbornú šťavu. Dá sa jesť ako príloha, prípadne s čerstvým pečivom ako plnohodnotné jedlo.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

A ja mám rada túto kombináciu, len som zvykla pomedzi to prekladať syr taký i onaký, tiež to nevyzerá vábne, ale ako chutí, aspoň mne. Hambím sa

No veru, dobré to môže byť. A so syrom je to rovno hotové celé jedlo. Z jedného pekáča, úplne super.

Skvelá inšpirácia na momentálnu cuketovú sezónu. Srdce

Všímam si v Tvojich receptoch, že baklažán nedávaš "vypotiť", on by sa mal zbaviť horkastej chuti. Robievam takúto zapekanú zeleninku na rôzne spôsoby a výborná je trochu zaliať smotanou a syry ako píše Kamila sú super.

No nenechávam, lebo ma presvedčili, že nové odrody to už nepotrebujú. Kedysi som to robila. Nepocítila som, že by to nejak vadilo chuti. Možno som len mala šťastie na dobrú odrodu.

No ostanem si ja pri mojom "potení "....aj mojom Chichocem sa

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.