Popis
Sezona cukiet je tu a ja som recept aj cuketu dostala od svojej dcéry...tak som vyskúšala. Trochu som vymenila suroviny za zdravšie a koláčik je na svete.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
4 | šálky | postrúhanej cukety |
2 | šálky | celozrnná špaldová múka polohrubá |
1 | šálka | trstinový cukor |
1 | šálka | kokosového oleja |
4 | kusy | vajicka |
2 | čajové lyžičky | sódy bicarbony |
2 | čajové lyžičky | škorice |
4 | polievkové lyžice | karobový prášok (kakao) |
Inštrukcie
Vajíčka vyšľaháme do peny s cukrom a postupne pridáme olej. Postupne pridáme múku so škoricou, "SB" a karobový prášok, na záver vmiešame cuketu. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme na 180 st. približne 20 min.
Poznámky
Šálka = 3 dcl. Karobový prášok je vyrobený zo svätojánskeho chleba - rohovník obyčajný. Používa sa na miesto kakaa. Všetky suroviny môžete použiť podľa seba... múku polohrubú,bezlepkovú, cukor biely, olej rastlinný...
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Šikovná si deva,
na cukinu v koláči som ešte nenabrala odvahu. 
Vôbec ju tam necítiť (ani som ju nelúpala), koláč je veľmi šťavnatý...vyskúšaj

Poznám aj ja, naozaj výborný, ba priam fantastický...