Frittata s paprikami a hubami

Popis

Ľahké, chutné a zdravé jedlo

Frittata s paprikami a hubami - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

2polievkové lyžiceolivový olej
3kusypapriky rôznych farieb
2šálkypokrájané huby (najlepšie šampiňóny)
5kusyvajec
 trochabazalka (môže byť aj sušená)
 šálkana hrubo postrúhaný syr
 trochasoľ, mlete čierne korenie

Inštrukcie

Papriky (najlepšie červené, zelené a žlté, ono to potom na tanieri pekne vyzerá, ale nie je podmienkou) očistíme, vyberieme jaderníky a nakrájame na pásiky. Očistené huby nakrájame na plátky. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a trochu opečieme papriky. Pridáme huby a opekáme ešte asi päť minút. Zmiernime oheň. V miske vyšľaháme vajcia so soľou a mletým čiernym korením, nalejeme do panvice. Pražíme 3-4 minúty za stáleho miešania, kým vajcia nie sú pevné, ale stále ešte mäkké. Oheň zmiernime na minimum. Posypeme bazalkou a nastrúhaným syrom, počkáme asi päť minút. Potom panvicu zakryjeme pokrievkou a pražíme, dokým nie je frittata úplne pevná a okraje hnedé (zvyčajne to trvá ďalších päť minút). Podávame so zeleninovým šalátom.

Poznámky

V pôvodnom recepte je osem vajec a parmazán. Vajec ale toľko netreba a syr môže byť akýkoľvek tvrdý, záleží na chuti, a/alebo na tom, co dům dal.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

no teda,to je ozaj ake rychle a ja ze to musim piect v rure Úsmev
dakujem za dobry tip ÁnoTlieskam

Rado sa stalo, ja som hlavne hrdá, že som konečne zvládla správny technologický postup - najprv nachystať foťák, až potom variť Veľký úsmevVeľký úsmev :-D.

ano,ano,to ocenujem aj ja ÁnoMrkámChichocem sa

V takomto stave je to zvyčajne tak dve minúty a (ako som opakovane zistila) pri opačnom postupe som nemala šancu urobiť fotku Chichocem saChichocem saChichocem saHambím saMrkám

odteraz bude tvoj pracovny postup v kazdom recepte zacinat:"Nachystame si fotoaparat....." Chichocem saVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheMrkámÁno

a to je taka omeletka vlastne, vsak?
sa mi to pozdava, toto mozem aj pri mojej sucasnej blaznivej diete, tak urcite vyskusam Úsmev
Eva Slnko

Hej, je to vlastne niečo medzi hrubou omeletou a slaným koláčom. Variánt prípravy je X a vlastnej invencii sa medze nekladú.
Originálna frittata je (vraj) zo Španielska.

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok