reklama

Gobi Tamatar – karfiol na indický spôsob

Pridal/a Pegybabi dňa 05. 02. 2014 - 13:33 - Recepty Pegybabi
Gobi Tamatar – karfiol na indický spôsob, Zdravé recepty, recept, Pegybabi

Pegybabi | Gobi Tamatar – karfiol na indický spôsob


reklama

Skvelý obed alebo večera.

Ingrediencie
1 kus karfiol
4 kusov paradajka
2 polievkové lyžice slnečnicový olej
1 čajová lyžička horčičné semienko
1 čajová lyžička rímska rasca
1 kus chilli paprička
1 čajová lyžička nastrúhaný cesnak
1⁄2 čajová lyžička nastrúhaný závor
1 čajová lyžička garam masala
  trocha morská soľ
1⁄3 čajová lyžička koriander
1⁄2 čajová lyžička chilli korenie
  trocha voda
  trocha koriandrová vňať
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

V hrnci si zohrejeme olej, pridáme horčičné semienko a rímsku rascu. Chvíľku restujeme, necháme horčičné semienka prasknúť. Potom pridáme chilli papriku, strúhaný zázvor a cesnak a restujeme asi 1 minútu.

Potom pridáme na ružičky rozobratý karfiol, podlejeme troškou vody (mne sa podarilo trochu viacej) a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme asi 3 minúty.

Potom pridáme indické korenie garam masala a premiešame. Ďalej pridáme nadrobno nakrájané paradajky, soľ, mletý koriander a chilli korenie, premiešame a pod pokrievkou dusíme do mäkka.

Nakoniec pridáme nasekanú čerstvú alebo sušenú koriandrovú vňať a odstavíme z ohňa. Môžeme podávať s plackami, alebo len tak samotné.

Doplňujúce poznámky

Pred pár rokmi mi učarovala indická kuchyňa, a keďže v každých biopotravinách už dostať koreniny, ktoré indická kuchyňa v hojnom množstve využíva, tak som sa podujala vyskúšať zopár zeleninových receptov.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

ne - mozna (bez overenia), St, 05. 02. 2014 - 15:50

Toto by som si ja dala. :-P

val, Št, 06. 02. 2014 - 11:03

mam pocit ze som to jedla v indickej rest. bolo to mnamkove

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama