Popis
Konečne som nabrala odvahu vyskúšať RAW jablkový koláč. Výsledok ma milo prekvapil, koláčik bol výborný a ľahučký.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 25 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 25 minút |
Ingrediencie
Korpus | ||
1 | šálka | orechov |
1 | šálka | ovsených vločiek, alebo ľubovoľné orechy, strúhaný kokos (moje vločky boli bezlepkové) |
1⁄2 | šálka | hrozienka, datle |
Jablkové pyré | ||
1 | kus | jablko |
1 | kus | pomaranč |
1⁄2 | kus | citrón |
1⁄2 | šálka | hrozienok, datle |
1 | čajová lyžička | mletej škorice |
Plnenie | ||
4 | kusy | jablka |
1⁄4 | šálka | mletých orechov |
Inštrukcie
Korpus:
hrozienka namočíme na cca 1 hodinu. Najprv rozmixujeme v mixéri s ostrými nožmi orechy. Potom pridáme scedené hrozienka a ovsené vločky a dôkladne rozmixujeme. Hmotu roztlačíme vo forme o priemere cca 20cm, tak aby sme vytvorili vyvýšené okraje. Uložíme do chladničky.
Jablková pyré:
Jablko očístíme, zbavíme jadierok a nastrúhame na strúhadle, na časti na zemiaky, zmiešame so šťavou z jedného pomaranča, polovice citrónu. V mixéri rozmixujeme hmotu s druhou časťou scedených hrozienok a škoricou.
Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenké plátky. Tie plátky by mali byť čo najtenšie.
Korpus natrieme tenkou vrstvou pyré na ňu uložíme v jednej vrstve natesno plátky jablk. Potrieme pyré a opäť vrstvíme jablká. Postup zopakujeme kým sa nám minú všetky jablká. Vrch potrieme ešte jablkovým pyré a posypeme nahrubo zomletými orechmi. Uložíme do chladničky najlepšie na noc.
Poznámky
Obávala som sa, žeby jablká mohli stmavnúť, ale nestmavli ani na druhý deň. Koláčik bol ozaj ľahučký a výborný.
Postup:














- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Vyzerá to výborne, tiež som ešte nemala odvahu pustiť sa do takýchto receptov aj keď ich mám už dosť. Nejako mi je ľúto toľko orechov...prípadne madlí,ďatlí,fíg minúť na jeden malý korpus...radšej ich zjem hahaha
Ale už sa polepším a vyskúšam...
Datle sa daju jednoducho nahradiť hrozienkami, hrncek orechov som nahradila ovsenymi vločkami, dajú sa aj kokosom ...
A nie je jedno v akej verzii zjeme svoje obľúbené ingrediencie? V takto spracovanej nemôžem predsa ľutovať, že ich tam ide veľa.....mňaaaam.....čím viac, tým lepšie
Evka máte úplnú pravdu... no predsa sa rozhodnem pre iný zdravý koláčik, ktorého bude viac... a nebudem meniť ingrediencie lebo ja som veľmi fajnový jazýček... ono ten komentár bol pre Kamilku a o niečom inom.
Vyzerá to super, vyskúšam cez víkend