Popis
Pre toho, kto sa už rozhodol chudnúť po sviatkoch...rýchle, dobré a zasýti

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 40 minút |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
4 | kusy | kuracie stehná |
1 | kus | vetvičky timiánu a kari |
soľ, mlete čierne korenie | ||
300 | gramov | hokaido alebo maslová tekvica |
1 | kus | cibuľa stredne veľká |
1 | kus | paprika červená |
8 | kusy | cherry paradajky |
8 | kusy | šampiňíony, ja som mala krémové |
2 | strúčiky | cesnaku |
1 | kus | chilli paprička menšia, soľ, čierne korenie |
8 | polievkové lyžice | olivového oleja |
2 | plátky | masla ( tak po 1 cm ) |
6 | kusy | lístkov bazalky |
Inštrukcie
Kuracie stehná umyjeme, osušíme. Posypeme soľou a mletým čiernym korením. Prudko opečieme na masle+ 4 PL oleja,pridáme vetvičku čerstvého tymiáneu a vetvičke karí ( môže byť aj rozmarín). Keď je mäso zatiahnuté vložíme do vyhriatej rúry ( 180 st.) na 30 min. dopiecť.
Cibuľu nakrájame na tenké mesiačiky a restujeme na 4 PL oleja, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a na drobno nasekanú chilli papričku.Prisypeme cukor a necháme skaramelizovať. Hokaido nakrájame na kocky pridáme na panvicu a restujeme 10 min.. Potom pridať šampiňóny (dala som krémové), červenú papriku a cherry paradajky...restujeme asi 5 min. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a na záver plátok masla a čerstvú bazalku.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte