
Kamila | Špargľa so syrovou omáčkou
Špargľa so syrovou omáčkou je veľmi jednoduchá, rýchla a chutná kombinácia.
500 | dekagramov | špargľa |
1 | kilogram | zemiak |
100 | gramov | syr |
100 | millilitrov | smotana na varenie |
1 | kus | vajce |
Zemiaky očistíme, nakrájame na štvrtiny, obvaríme do polomäkka v osolenej vode a upečieme. Môžeme ešte okoreniť.
Špargľu očistíme, z koncov zrežeme cca 2 cm, varíme v osolenej vode cca 12 minút.
Syr nastrúhame na jemno, pridáme do malého hrnca k smotane a jednému žĺtku. Varíme, za stáleho miešania, kým sa syr nerozpustí, omáčka nezovrie. Podľa slanosti syra dosolíme, pridáme, mleté biele korenie, muškátový orech...
Špargľu scedíme a podávame s omáčkou, zemiakmi, alebo len so zeleninovým šalátom, ak držíme delenú stravu.
Syr môžeme použiť podľa chuti.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
Ďalšie recepty
Dakujem za radu, maslo rada pridám, k cukru mam osobné výhrady.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Poprosim este:
SPARGLU VARIT V SLANEJ VODE OCHUTENEJ MASLOM A CUKROM!!! Takto ju jeme v Baden - Württemberg. A chuti vynikajuco.