reklama

Špenátové soté so šampiňónmi

Pridal/a Pegybabi dňa 15. 11. 2013 - 13:22 - Recepty Pegybabi
Špenátové soté so šampiňónmi, Zdravé recepty, recept, Pegybabi

Pegybabi | Špenátové soté so šampiňónmi


reklama

Chutné a zdravé jedlo. Môžme ho podávať ako prílohu, alebo ako hlavné jedlo s ryžou, pohánkou a podobne. Takto upravený špenát je výborný aj na hriankach, alebo ako náplň slaných palaciniek.

Ingrediencie
300 gramov špenát čerstvý
200 gramov šampiňóny
4 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
  trocha morská soľ
  štipka mletá čierne korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Špenátové listy opláchneme a nahrubo nasekáme. V hlbšom hrnci alebo panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme očistené a nakrájané šampiňóny. Za stáleho miešania dusíme asi 5 minút, dokiaľ nepustia šťavu.

Potom pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak, dusíme ešte asi 3 minúty, alebo pokým šampiňóny nezmäknú, pridáme soľ a korenie. Nakoniec pridáme špenát a miešame asi 2 - 3 minúty. Pokiaľ je to potrebné ešte dochutíme soľou a korením.

Ja som ako prílohu pripravila krúpy z lúpanej pohánky. 1 hrnček dobre premytých pohánkových krúpov dáme do hrnca a zalejeme vodou - 2 hrnčeky, trochu osolíme a varíme cca 10 - 15 minút. Keď sú už krúpy mäkké odstavíme ich a primiešame trochu tekvicového oleja.

Doplňujúce obrázky
Špenátové soté so šampiňónmi, Zdravé recepty, recept, Pegybabi, 1

Pegybabi

Špenátové soté so šampiňónmi, Zdravé recepty, recept, Pegybabi, 2

Pegybabi

Špenátové soté so šampiňónmi, Zdravé recepty, recept, Pegybabi, 3

Pegybabi

Špenátové soté so šampiňónmi, Zdravé recepty, recept, Pegybabi, 4

Pegybabi

Špenátové soté so šampiňónmi, Zdravé recepty, recept, Pegybabi, 5

Pegybabi

Špenátové soté so šampiňónmi, Zdravé recepty, recept, Pegybabi, 6

Pegybabi

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Kamila, Pi, 15. 11. 2013 - 21:01

Ďalšia dobrota, také môžem, vyskúšam, horšie s MM, ktorému sa nepáči ani jedno ani druhé. (giggle)

n.e.l.i.n.k.a, Ut, 19. 11. 2013 - 18:57

Mnamka (y) Ja zvyknem sampinony pokvapkat citronom, aby zachovali svoju farbu

Kamila, St, 20. 11. 2013 - 20:33

Vyskusala som na hrianky z celozrneho chleba, bolo to skvele, viem si predstavit take aj so zemiakmi, na pohanku som este nedorastla. Inak sa dobrovolne vytesoval aj MM nema rad ani spenat, ani sampiony (giggle)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama