reklama

Žemličky - žabičky

Pridal/a Hanka dňa 25. 02. 2007 - 09:11 - Recepty Hanka
obrázok k receptu

reklama

Výborné domáce žemličky.

Ingrediencie
500 gramov polohrubá múka
300 millilitrov mlieko
30 gramov droždie
1 čajová lyžička cukor
  soľ
2 kusov žĺtok
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Žemličky budú lepšie, keď použijeme polohrubú a hladkú múku T 650 z každej 250 dkg.

Urobíme si kvások(mlieko, droždie, cukor),vykysnutý pridáme do múky,ďalej pridáme žľtky, soľ a vymiesime cesto ako na kysnutý koláč. Necháme vykysnúť. Rozvaľkať asi na hrúbku 0.5 cm. a vykrajovať malé kolieska asi 3 cm. Z každého kolieska vyguľkáme malú gulôčku. Poukladať na plech(nie nahusto) necháme ešte chvíľku odpočívať, potom potrieť vajíčkom a posypať sezamom. Vychladnuté prekrojiť do 2/3 pomazať nátierkou, vložiť preložené koliečko suchej salámy a do neho vsunúť kúsok paradajky, alebo papriky, uhorky, tak aby vykúkali zo salámy. Vzniknú nám malé žabičky. Môžete prirobiť očká, ušká pod. Pomazánka: 15 dkg eidamu postrúhať, 1 malá majolka, 12 dkg kyslej smotany, 3 strúčky pretlačeného cesnaku, solčanka,

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama