Ja mám od jari takto kúpené bio špeci neviem aké semeno bazalky. Snáď už by bolo načase vytiahnuť ho. Postupne čerstvá zelenina bude fuk, zostanú len nekonečné zásoby hokaido a nejaká mrkvička. Tak príde rad aj na semienka.
A veruže okrem pestovania fazule na vate z 2 ročníka ZŠ sme tuším klíčky nemávali. Teda okrem tých veľkonočných na dekoráciu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Táto téma ma chytá pravidelne. Klíčenie. O tom som už písala, vyskúšala. Teraz ma však zaujíma ďalší level. Dosť často čítam o mikrobylinkách. Nech uvažujem, ako chcem, vychádza mi z toho, že to sú klíčky bežných rastlín. Ale iba vo forme klíčkov.
Máte s tým niekto skúsenosť, pestujete to doma? Dajú sa použiť prebytky semena alebo treba fakt investovať do špeciálnych? Alebo sa spoľahnúť na osvedčenú (a celkom chutnú) šošovicu, prípadne aj hrášok? Tuším som skúšala aj nejakú pšenicu, aj tá vyklíčila.
Moja babka v záhrade vždy pestovala semeno burgyne a kapusty. Sú to typické dvojročné rastliny. Tak bude cesta dorobiť si nejaké semeno vlastnoručne? Aj keď teda, je to riadne dlhá cesta. A ja by som to rada vyskúšala skôr.