Zemiakové pagáče

Popis

Málo kedy dávam do kysnutého cesta smotanu, majonézu ale vyskúšala som ...vznikli výborné nadýchané, krehké pagáče.

Zemiakové pagáče - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 40 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

750gramovhladká múka
200millilitrovmlieko vlažné
1kusvajce
350gramovzemiaky
300millilitrovkyslá smotana
2čajové lyžičkysoľ
1čajová lyžičkacukor
2 1⁄2polievkové lyžicemasť
1kusvajce na potretie
42gramovdroždie (kocka)

Inštrukcie

Zemiaky si uvaríme v šupke a necháme vychladúť, olúpeme a nastrúhame na jemno. Do vlažného mlieka dáme cukor, nadrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Múku preosejeme pridáme soľ, vajíčko, 1 1/2  Pl masti, smotanu, nastrúhané zemiaky a vykysnutý kvások. Zarobíme pružné, hladké cesto. Prikryjeme a necháme kysnúť 45 min.. Vykysnuté cesto rozváľkam na obĺžnik, potriem rozustenou (nie teplou) masťou a poskladáme ako obálku. Prikryjeme a necháme kysnúť 25 min.. Pripravené cesto rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm, povrch narežeme na mriešku a vykrojíme pagáče. Kladieme na plech s papierom, potrieme rozšľahaným trochu osoleným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rry na 190 ° priblžne 20 min..

Ja som si cesto rozdelila na polovicu a jednu časť potretú masťou som posypala nasekaným medvedím cesnakom.

Postup: 

Zemiakové pagáče - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok