
Málo kedy dávam do kysnutého cesta smotanu, majonézu ale vyskúšala som ...vznikli výborné nadýchané, krehké pagáče.
Ingrediencie
750 | gramov | hladká múka |
200 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | vajce |
350 | gramov | zemiak |
300 | millilitrov | kyslá smotana |
2 | čajové lyžičky | soľ |
1 | čajová lyžička | cukor |
2 1⁄2 | polievkové lyžice | bravčová masť |
42 | gramov | droždie |
Dokončenie: | ||
1 | kus | vajce |
Postup
Zemiaky si uvaríme v šupke a necháme vychladúť, olúpeme a nastrúhame na jemno. Do vlažného mlieka dáme cukor, nadrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Múku preosejeme pridáme soľ, vajíčko, 1 1/2 Pl masti, smotanu, nastrúhané zemiaky a vykysnutý kvások. Zarobíme pružné, hladké cesto. Prikryjeme a necháme kysnúť 45 min.. Vykysnuté cesto rozváľkam na obĺžnik, potriem rozustenou (nie teplou) masťou a poskladáme ako obálku. Prikryjeme a necháme kysnúť 25 min.. Pripravené cesto rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm, povrch narežeme na mriešku a vykrojíme pagáče. Kladieme na plech s papierom, potrieme rozšľahaným trochu osoleným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rry na 190 ° priblžne 20 min..
Ja som si cesto rozdelila na polovicu a jednu časť potretú masťou som posypala nasekaným medvedím cesnakom.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.