reklama

Chudobní rytieri - alebo, čo zo zvyšnej knedle

Pridal/a daši dňa 13. 02. 2009 - 20:09 - Recepty daši
obrázok k receptu

reklama

No tak toto je mňamkové jedlo i keď je základ knedla, ktorá sa na nás usmieva po otvorení chladničky....

Ingrediencie
1⁄2 kus knedľa
1 kus džem
300 millilitrov mlieko
3 kusov vajce
50 gramov práškový cukor
150 gramov strúhanka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Knedľu pokrájame na tenšie plátky ktoré trochu ponoríme do mlieka len toľko, aby trošku zvlhli.

Potom jednu stranu natrieme džemom a druhou prikryjeme.

Obalíme vo vajíčku a strúhanke.

Vypražíme do zlatohneda v oleji a ešte za tepla obalíme v cukre.

Chutia ako menej prácna verzia šišiek.

Mňam, mňam

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút

reklama


reklama

crystall, So, 14. 02. 2009 - 13:26

..beriem...aj s tym nazvom...Tlieskam

OLIVIA, So, 14. 02. 2009 - 21:30

Chudobných ritierov, moje deti velmi radiVyplazený jazyk
Ale, ja mám aj druhú variantu chudobných ritierovMrkám
Tiež nakrájat knedlu na plátky,tiež len trocha ponoríme do mlieka-ktoré ale pred tým trocha osolím.Obalíme len v strúhanke a vypražíme.Na vrch dám (čo chladnička dá)ale najradšej máme-paradajku,papriku,cibuluVyplazený jazyk Mňam,mňam,mňáááám!!!

NIA123, Ne, 15. 02. 2009 - 10:43

jeej,my mame kucharsku knihu s tymto receptom a je to fakt dobre,ale da sa to robit aj so starsimi rozkamiÁno

petronela, Pi, 20. 02. 2009 - 14:34

.... a ... namiesto knedle sa da pouzit aj vianocka, je to mnamka, chrot chrot chrot, treba vyskusat, ...

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama