reklama

Povinne ockovanie a ockovanie vobec - tyka sa to nas vsetkych

sofhia , 26. 02. 2011 - 08:53

reklama

Mile zienky,

nepozeram TV ale kamoska ma upozornila na relaciu Reflex na Markize, po jej vzhliadnuti som sa spolu s muzom pustila do skumania tejto problematiky.
nie, nenecham sa ovplyvnit 1 relaciou ci videom...
a napriklad toto sme nasli:
http://www.slobodavockovani.sk
http://detskechoroby.rodinka.sk/index.php?id=391
http://www.blip.tv/file/2224472/

pozrite si a spravte si svoj nazor.

Tie, ktore sa ohradia nemam cas... uvedomte si kolko casu venujeme na zaciatku napr. vyberu detskeho kocika...tvrdime, ze svoje deti milujeme, tak to pre ne spravme.

Nasa malinka uz nebude mat ziadne ockovania, stacilo tie 2 co mala, aj to strasne lutujem, ze ma to nenapadlo skor.


reklama


reklama

fantika, So, 26. 02. 2011 - 09:06

sofhia aj ja som pozerala ten reflex..a tiez mam zmiesane pocity...len neviem ako tomu celit ak budu problemy z toho ze dieta nedam ockovat..na MK bola o tom nejaka diskusia kde som citala ze potom ti nezaockovane dieta nezoberu do skolky ,skoly atd...:-(

cibinkals, So, 26. 02. 2011 - 09:31

...presne tak! Nie nadarmo sa to vola povinne očkovanie!
Ale sú také expertky, ktoré sa rozhodli nedat očkovat, nedat do škôlky, nedat do školy, že ich budú učit samé...a potom, že je tu tolko čierneho kašlu....
Je to slobodná volba každej matky...či ide proti, alebo dá zaočkovat každú volovinu.Ale myslím si, že základné očkovania by mali byt.
A čo sa týka očkovacích látok, a ich nežiaducich účinkov.Je to fakt dost strašné...ale som v zdravotníctve, dievčence, a verte, či nie...samé farmaceutické firmy, vypúštaju vo svete do kolobehu tzv...pokazené vzorky!!!
Ved načo nám je zdraví narod...z čoho by potom žili a fungovali farmacie, lekári, keby nás bolo tolko zdravých...je to všetko svinstvo...

sofhia, So, 26. 02. 2011 - 09:41

Vidis Cibinkals... tak sa ti o to viac cudujem,ze nechas zaockovat svoje dieta, ked robis v zdravotnictve a vies ako to tam bezi.

mne bolo vcera cely den normalne zle od zaludka, ked som sa dozvedela, ake svinstva su sucastou ockovacich latok, a co tie babetka dostavaju do krvi uz na 5. den po narodeni,...a potom znovu a znovu...

Fantika o tych skolkach a skolach to preverujem, lebo my uz nebudeme ockovat urcite.
ono to nie je len ten Reflex...kde si niekto povie, ze ha niekto sa tu nudi a robi takuto kampan... keby to bolo ludom jedno, tak nedaju zaockovat svoje deti a kaslu na tie ostatne...
ok ale slubila som si,ze nebudem nikoho presviedcat, ze je to kazdeho osobna vec....
a ako pisem.... zaoberame sa aj vacsimi hovadinami ako je tato tema.

cibinkals, So, 26. 02. 2011 - 10:01

...je to dvojsečná zbraň....lebo, ked nedáš zaočkovat, ohrozuješ svoje dieta zasa iným nástrahám...a ver, či chceš, alebo nie...ale nepriala by si si, aby Tvoje dieta dostalo napríklad v 17-tich, ked okoštuje silu lásky, takú dobrú hepatitídu typu B...ideš proti mlynom...kolko bolo teraz čierneho kašlu??? Všetko to prišlo od mladych ludí...deti, ktoré neboli očkované v 13-tich, lebo sa vláda rozhodla, že čierny kašel nám už nehrozí...Alebo také pneumokokove očkovania...hrozne to znie...prečo pchat do detí tolko sajrajtu...ale ked dostane dieta bnálny zápal stredného ucha, a potom napadne mozog...môžeš si plieskat hlavu o stenu, že prečo ja hlúpa som si dieta nedala zaočkovat...už bude neskoro....a bude taký istý nemohúci, ako ten, čo dostal v troch mesiacoch DITEPER-ku, a ostal na vozíčku...Neurobíš nič....teraz si silná, že nedám....chrániš svoje dieta tvoju naručou!!!, budeš za ním behat aj v 15-tich...ked bude mat vlastnu hlavu na všetko? porozmýšlaj nad tým...

fidorka, So, 26. 02. 2011 - 13:20

(y) (y) (y)

Polárka (bez overenia), So, 26. 02. 2011 - 14:27

Dáš zaočkovať - ohrozuješ svoje dieťa vedľajšími účinkami očkovacej vakcíny, ktoré sa prejaviť môžu a nemusia (na konzervovanie sa používa ortuť pokiaľ viem). Napr. autizmus sa v poslednej dobe spája s očkovaním (dokonca existuje aj združenie rodičov, ktorých dieťa zostalo autistické následne po očkovaní, alebo oslepli, alebo im zlyhali obličky, alebo skolaboval celý organizmus, alebo zomreli).
Nedáš zaočkovať - ohrozuješ dieťa nákazou, ktorá prísť môže a nemusí, ktorá môže mať fatálne následky, ale aj nemusí.

Takže - podľa môjho úsudku je to obchod zo strachom, a tak trochu aj manipulácia zo strany farmaceutov, a aj niektorých lekárov.

Môj syn je očkovaný, ale tiež už nedám očkovať, a ďalšie deti tak isto. Pre mňa sú váhy v rovnovážnom stave. Riziko nesie každé z oboch rozhodnutí. Ani jedno z rizík nie je menšie. Takže súhlasím, za deťmi nebudeme behať do ich 15-tich.

sofhia, So, 26. 02. 2011 - 19:08

Cibinka, vies kolko rokov je ucinna vakcina? maximalne 5... cize to by sa museli tie deticky stale preockovavat...
cize...ani tvoje deti nie su chranene v 17 proti hepatitide...
a verim tomu, ze moje dieta bude dostatocne uvedomele a bude pouzivat hlavne svoju hlavu a nepojde so stadom...

dulka, So, 26. 02. 2011 - 19:31

"a verim tomu, ze moje dieta bude dostatocne uvedomele a bude pouzivat hlavne svoju hlavu a nepojde so stadom..."

v to môžeš veriť, ale ešte máš príliš malé dieťa na to, aby si si tým mohla byť istá, ale držím Ti v tom palce.

dulka, So, 26. 02. 2011 - 19:27

cibinkals, súhlasím s Tebou absolútne v tom čo si napísala a pokladám za nezodpovedné nedať deti zaočkovať povinným očkovaním. Myslím si, že to je riskovanie so životom a zdravím detí.

Petot, Ne, 27. 02. 2011 - 09:23

Čierny kašeľ postihuje najmä zaočkovaných - 80% prípadov je plne zaočkovaných.

Zápal stredného ucha môže dieťa dostať ako následok vakcíny Priorix v 15-tich mesiacoch (je to aj v príbalovom letáku). Takže najprv vakcína vytvorí problém, a potom ďalšou vakcínou ten problém hasíme čím možno vyrobíme znovu ďalší problém (diabetes mellitus I.typu u detí vzrástol v roku plošného zavedenia pneumokokovej vakcíny o 80%, uvidíme, čo bude v dátach za rok 2010).

glloria17, Ne, 27. 02. 2011 - 21:48

najprv si čo-to naštuduj o chorobách, proti ktorým sa očkuje a o tom, ako dlho je dieťa po očkovaní odolné voči chorobe a či! a tiež si dosť dobre neviem predstaviť, kde moje trojmesačné dieťa bude "koštovať lásku".:-O

dulka, Ne, 27. 02. 2011 - 23:19

gloria, mám taký pocit, že Cibinkals pracuje v zdravotníctve, takže má toho o chorobách určite naštudovaného dosť. Možno by si si o tom mala viac naštudovať Ty. Ja osobne dám viac na názor odborníkov - v tomto prípade zdravotníkov, ako na nejaké neoverené zdroje - v tomto prípade si to pre mňa Ty.

glloria17, Po, 28. 02. 2011 - 09:41

to, že niekto pracuje v zdravotníctve, neznamená, že má neštudované dosť o chorobách. moja, ked ti nedajbože ochorie dieťa, tak určite budeš mať o tej chorobe naštudované viac, ako niekto, kto pracuje v zdravotníctve.a overené zdroje si nájdi na internete, nikdy som sa nepasovala do"overeného" zdroja.podľa toho, čo cibninkals tliacha o čiernom kašli, tak nevie o ňom nič, noci pracuje v tom zdravotníctve a pochybujem, že niekedy stretla človeka s čiernym kašľom.tak študuj, moja, aj ty, aj iné stránky.a dakuj bohu, že máš deti zdravé.

georgina, Po, 28. 02. 2011 - 09:43

Gloria, prosím ťa, kuk do tvojej mailovky, poslala som ti mail.

linda999, Po, 28. 02. 2011 - 09:43

"to, že niekto pracuje v zdravotníctve, neznamená, že má neštudované dosť o chorobách."
Bohuzial, velka pravda :-(

linda©

dulka, Po, 28. 02. 2011 - 09:50

gloria, áno, ďakujem bohu za to, že sme zdraví. A mám vo svojom živote úžasných lekárov, ktorým dôverujem. Aj za to ďakujem bohu.

Polárka (bez overenia), Po, 28. 02. 2011 - 11:01

Glloria17
nemusíš byť tak nabrúsená. Pohádať sa tu predsa nemusíme. Inak s tebou súhlasím (y)
Dulka
Ak je niekto zdravotná sestra, neznamená to, že ak vie pichať injekcie s očkovaním, vie aj čo je súčasť vakcíny a nakoľko je vakcína bezpečná. Bola by som zvedavá koľko zdravotných sestier číta príbalalové letáky a zloženia toho, čo človeku pichajú do tela a pritom vedeli aj objektívne posúdiť, akým rizikám vystavujú daného človeka na základe toho príbalového letáku (v ktorom nie je všetko uvedené). Ono to totiž nerobia ani lekáry B-]

dulka, Po, 28. 02. 2011 - 11:04

Polárka, reč bola o chorobách nie o zložení vakcín a o tých hádam zdravotníci vedia predsa len trochu viac.

Polárka (bez overenia), Po, 28. 02. 2011 - 11:16

A to vieš ako, že vedia viac ? Lebo majú zdravotnú školu :-D ? Nežartuj prosím :-) ;-)
Anita Peteková (posledný link) nebola žiaden zdravotník, napriek tomu ju iný smer odborníkov, než ten podporovaný farmacetickými spoločnosťami (pozor nebavíme sa o malých firmičkách, ale o mega firmách, ktoré majú miliardové príjmy) uznáva a zdieľa jej názor podporený faktami ;-).

Inak máš zaujímavý nick. Dulka. Keď som ho čítala napadlo ma či nie si dula. Pretože v pôrodníctve je to obdobne, ako pri očkovaní. Z akýchsi prapodivných dôvodov je dnes drvivej väčšine zdravých žien odoprené porodiť prirodzenou cestou bez chemikálií. Prvé čo spravia žene, ktorá ide rodiť (po vyplnení papierov samozrejme, klistýre a pod) - napichnú infúziu, neskôr možno aj epidurál. Bohužiaľ časť zdravotnej starostlivosti je už len o biznise (a teraz nemám na mysli sestry, skôr mierim vyššie).

Áno bavíme sa o chorobách v súvislosti s očkovaním. Mne to neušlo.

dulka, Po, 28. 02. 2011 - 11:19

Polárka, ja mám svoje presvedčenie, Ty svoje. Tak ako nepresvedčíš o týchto veciach Ty mňa, tak ani ja Teba - som si toho vedomá. A preto, neplytvajme energiou, je to zbytočné. Pekný deň.

Polárka (bez overenia), Po, 28. 02. 2011 - 11:39

Ja ťa vôbec nepresviedčam, len ti vyvraciam tvoje dogmy, ktoré nie sú pravdivé. To je zásadný rozdiel. B-]
Už dávno neplatí, že LEN človek z odboru sa môže stať vo svojom fachu odborníkom. Už len preto, lebo máme informačný boom a tie informáciu sú skutočne voľne dostupné. Samozrejme len tým, ktorých zaujímajú a neutvrdzujú staré dogmy a na druhú stranu mince sa zásadne odmietajú pozrieť. To sa potom ťažko utvára ucelený názor :-|
Uznávam, v takom prípade to nie je diskusia, ale plytvanie energie.

georgina, Po, 28. 02. 2011 - 11:46

Jarka, prosím ťa, aspoň sa pokús nehádzať všetkých zdravotníkov do jedného vreca. Linda hneď tuto nižšie to pekne rozpísala. Vo všetkých povolaniach sú aj babráci, aj odborníci. A kopec variácií medzi tým.
A do všetkých povolaní "fušujú" aj laici - niektorí excelentne, niektorí sú horší ako mor. A kopec variácií medzi tým.

Polárka (bez overenia), Po, 28. 02. 2011 - 11:55

S tým súhlasím. Nikde nepíšem všetci cakum prásk sú fušeri, nedajbože všetci majú každý mesiac nejaký obnos na účte od farmaceutickej firmy. Ale u nás napr. v spomínanom pôrodníctve je tá krivka taká aká je (a nemám to z prsta vycucané). Za ďalšie, odborník telom aj dušou, ani to nie je záruka, že naozaj "vie" čo robí (myslím, že si rozumieme). Taký odborník môže vnímať, ako najvyššie dobro očkovanie, a pritom to nemusí byť najvyššie dobro pre mňa.

Heja, Ut, 01. 03. 2011 - 12:00

geo (y) (y)

dulka, Po, 28. 02. 2011 - 11:54

Polárka, zbytočne plytváš energiou aj na "vyvracanie mojich dogiem" (sun) (flower)

linda999, Po, 28. 02. 2011 - 11:37

Polarka,
kedze Dulka ma lekarov v rodine, podla nej su skveli a pomahaju jej, ma problem uznat, ze tak ako su sikovni aj babraci napr.obkladaci, automechanici ci pravnici, tak su sikovni, mili, ludski a fundovani lekari, ale existuju aj ti babraci lekari. Slak traf obkladacky, ale to co pise nicebosorka vo svojom blogu spred par rokov, ze traja rozni ortopedi nevideli u jej dcery chorobu chrbtice Scheuerman - tak to je sila! A pripad to bol ako z ucebnice. Keby sa nepytala, nebojovala za svoju dceru, kde by to dievca bolo?
http://www.nanicmama.sk/node/2317

Dulka, dobre si to precitaj. Tohto sa ludia boja, nie tych fundovanych, prijemnych a ludskych lekarov.
U lekarov nejde o fazulky, ale o zdravie a zivoty ludi, preto aj tato debata vyvolava take emocie.

Kedysi som si myslela: No jasne, hystericke mamicky, co sa mudria nad lekarov. Ale na konkretnych pripadoch som zistila, ze pri lahostajnosti niektorych lekarov by ich deti uz nezili.
Ja som sem uz pisala viac skusenosti s neodbornostou zdr. pracovnikov. Mnohi robia, ako im kto ukazal, vobec si neprecitaju ani ten blby pribalak dostupny vsetkym, potom pichaju intravenozne veci, co sa vobec spolu pichat nesmu.
A tak dalej a dalej a dalej....

linda©

Polárka (bez overenia), Po, 28. 02. 2011 - 11:43

Linda
nehroť, prosím ťa nehroť :-D :-D (rofl) Ty, ty, ty !
Príjemného lekára, fundovaného odborníka sa nebojím ani ja. Práve sa chystám jednému zavolať :-) ;-) Len občas to vyzerá, ako by ich bolo, ako šafránu :-)

linda999, Po, 28. 02. 2011 - 11:46

ja len vyvraciam dogmy :-P
napriklad: lekar s diplomom rovna sa odbornik, ktoremu zalezi na zdravi jeho pacientov.
Dufam ze sa dovolas, ti safranovi mavaju casto obsadene ;-)
linda©

Polárka (bez overenia), Po, 28. 02. 2011 - 11:58

Dovolám, iste dovolám :-)

dulka, Po, 28. 02. 2011 - 12:07

Linda, ja som predsa nič také nenapísala. Ja som napísala, že lekárom verím, to je všetko. V každom zamestnaní sa nájdu aj takí, aj onakí. Bohužiaľ. Tak ako aj medzi ľudovými liečiteľmi sa nájdu aj takí čo vedia, aj podvodníci.

linda999, Po, 28. 02. 2011 - 12:09

ved ta necitujem, pisem svoj nazor.
Ale snad neveris vsetkym lekarom? :-O
linda©

dulka, Po, 28. 02. 2011 - 12:15

Nie Linda, neverím všetkým lekárom. Ale tým, ku ktorým chodím áno - chvala bohu je možnosť voľby :-) .

linda999, Po, 28. 02. 2011 - 12:34

To mi odlahlo :-)
Aj ja som vyselektovala a s mojimi som vysostne spokojna. Kym som to cele pochopila, bola som samozrejme aj u nie celkom koser lekarov - ale vzdy iba raz (giggle)
linda©

dulka, Po, 28. 02. 2011 - 12:43

:-) (flower)

glloria17, Po, 28. 02. 2011 - 12:58

tak vidíš, chválabohu, že tá možnosť voľby je. ale mala by byť aj v tom, dať, či nedať dieťa očkovať.

fidorka, Ut, 01. 03. 2011 - 09:42

Gloria,podľa teba tliacha Cibinka,podľa mňa tliachaš ty.Na internete je veľa bludov a blbostí popísaných,nedá sa veriť všetkému a ja osobne verím viac zdravotníkovi,ktorí má dlhoročnú prax (aj keď neštuduje internetové diskusie na túto tému) ako len niekomu úplne cudziemu anonymnému,ktorí si mohol všetko vymyslieť a napísať niečo,čo vôbec nie je pravda-nemyslím tým teba,ale niektoré zaručene overené informácie o ktorých ja pochybujem a niekto iný tomu verí.Som za to,prečítať a naštudovať si všetko,ale uvažovať triezvo a podľa toho sa zariadiť,ale reagovať tak ako ty na niekoho,kto má na vec odlišný názor ako ty,to ma skutočne nepresvedčí o tom,že ty pravdu máš,skôr o opaku ;-)

margesimpson, So, 26. 02. 2011 - 10:12

Tak o tomto som si dost nacitala v poslednej dobe. Aj z jedneho brehu aj z druheho. U mna rozhodlo, ze vsetci lekari, ktorych poznam maju svoje vlastne deticky zaockovane. A vedia aj o rizikach, ale na druhej strane vedia aj o rizikach neockovania. A vyhodnotili to ako ockovat.

andrea77, So, 26. 02. 2011 - 11:06

Ahoj Sofhia, dosť silné slová - nedám svoje dieťa zaočkovať - každá minca má dve strany, tak isto ako aj pôrod doma alebo v pôrodnici, ale ani ty s manželom sa nedáte zaočkovať proti tetanu? Očkovanie je každých 10 rokov, mám 9roč. syna a má všetky očkovania, ktoré sú potrebné. (sun)

Petot, Ne, 27. 02. 2011 - 09:53

Napríklad proti sexuálne prenosnej hepatitíde B :-D

andrea77, Ne, 27. 02. 2011 - 12:24

(giggle)

Lottika, So, 26. 02. 2011 - 11:46

Moja malá bola zaočkovaná proti čiernemu kašľu a predsa ho dostala. Staršie deti neboli zaočkované a nič nedostali. Po očkovaní nechodila celý týždeň a ešte celý mesiac sa mi nezdala v poriadku. Dokonca sa mi zdala, že aj rozumovo sa vrátila akosi späť / teda na určité obdobie/.

klodik, So, 26. 02. 2011 - 11:48

podľa mňa by zo strany zdravotníkov, či úradov v prvom rade nemalo fungovať zastrašovanie...to apelovanie a brnkanie na city je zvláštna praktika, pretože ak sa aj preukáže, že dieťaťu uškodilo očkovanie tak lekaŕi a úrady dávajú ruky od toho preč a nemajú veľkú snahu sa venovať aj negatívnym následkom očkovania- určite by som na misku váh nedávala fakt, že tých negatívnych reakcií je predsa len menej a pod.To je zavádzanie.Ak by moje dieťa po očkovaní malo vážne následky bola by som veľmi rada, keby som napríklad v ďalšom rozhodovaní o ďalších očkovaniach mala možnosť voľby, mala možnosť slobodne sa dostať k potrebným informáciam,a slobodne sa rozhodnúť ktoré očkovania absolvujeme ktoré nie...každý rodič rieši predovšetkým svoje dieťa a jeho reakcie...

keď neurobíte toto a stane sa toto ako sa budete cítiť? Čo budete robiť potom?Toto má akože komu pomôcť?...sloboda v očkovaní by podľa mňa nemala byť v takýchto nevhodne volených slovách- je to citové vydieranie, nie je to jasná, faktická diskusia a možnostiach ako chraniť naše deti, ako predchádzať nežiadúcim účinkom z očkovaní...rovnako však aj zo strany rodičov také jednoznačné prehlásenia, akože nedám deti očkovať vôbec... vnímam ako nevhodné...kto sa rozhodne neočkovať svoje dieťa by si mal uvedomiť, že áno, možno moje dieťa ochorie práve tou chorobou na ktorú som ho zaočkovať nedala a v budúcnosti to budem musieť ustáť a potrebujemustáť aj reakciu zdravotníkov, ktorí mi celkom zarušene ľplechnú do tváre že sam dané očkovanie odmietla a darmo budem potom niekomu vyplakávať na pleci, potom budem musieť ustáť svoje rozhodnutie a hľadať lekaŕov ktorí budú ochotní mi pomôcť...ale ak mám závažné dôvody prečo chcem očkovanie odmietnuť tak to urobím a mám zodpovednosť aj za to čo sa bude diať potom...to chce silnú osobnosť...a rodičia detí, ktoré ostali po očkovaní vážne postihnuté, alebo mali dlhodobé zrdravotné následky tými silnými rodičmi často sú, lebo už poznajú aj tú druhú stranu mince POVINNÝCH OČKOVANÍ...

To čo je nevhodné pri očkovaniach je to, že sú povinné, že to nie je možnosť ako chcem svoje dieťa chrániť...a všetko čo je povinné tak trocha, alebo možno aj viac ako trocha smrdí...Mne to smrdí neslobodou, manipuláciou, pocitom, že ma chce niekto zatlačiť niekam kde ja sama nechcem byť...A to musím povedať, že moji chalani absolvovali všetky povinné očkovania,no keď sa Filip liečil z rakoviny a Matúš mal absolvovať ešte povinné očkovanie tak naša lekárka sama bola na vážkach či ho zaočkovať- a to bol len súrodenec, vážne chorého diaťaťa...bola som rozhodnutá dať Matúša zaočkovať, pretože všetky povinné očkovania znášal v pohode...no keby sa v tejto situácii ocitol Filip- nakoľko mu bola diagnoza rakovina diagnostikovaná "len" liečiteľkou a nie lekármi a bol liečený len liečiteľkou a nie lekármi- pre lekaŕov je len medicínskym zázrakom, ktorý si nevedia vysvetliť- dieťa ktoré pol roka len a len chudlo a chudlo sa za tri mesiace terapie u liečiteľky dostalo na svoju pôvodnú váhu a malo by byť následne zaočkované- ak by mu vychadzalo nejaké povinné očkovanie tak by som to rázne odmietla, aj keby nad tým krútili hlavami všetci lekári, aj keby ma mali označiť za blázna, aj keby mi chceli nanútiť predstavu, že Filip nikdy rakovinu nemal a tak nie je dôvod očkovanie odmietnuť...toto som si istá, že by som to ustála, aj keby to malo skončiť kdesi na súde-rodič dokáže byť nauveriteľne silný ak sa jedná o zdravie vlastného diaťaťa a dokáže sa postaviť aj proti systému, aj proti citovému vydieraniu zo strany zdravotníkov a aj to sme zažili pri Filipovej liečbe, ale keď to v srdci cítite, že konáte správne nezastaví vás nič, preberiete si všetky možnosti, všetky alternatívy čo by sa mohlo stať, ale nezastaví vás naozaj nič ak je to v prospech dieťaťa...(heart)

Danielik, So, 26. 02. 2011 - 18:27

Nehnevaj sa, Klódik, ale ako chceš ináč chrániť svoje deti pred takými chorobami, ako je tuberkulóza, šarlah, čierny kašeľ, čierne kiahne, a pod.? Aspoň tieto choroby by mali byť povinné, pretože keď nebudú, stačí pár nezaočkovaných detí, a sú tu späť. Problém je podľa mňa skôr v tom, že dnešné mamičky si ani len nepamätajú dobu, keď celé generácie detí zomierali práve na takéto choroby, ktoré dnes patria k POVINNÉMU OČKOVANIU. A nemá kto im to pripomenúť.

Polárka (bez overenia), So, 26. 02. 2011 - 18:35

Danielik,
na oplátku by som sa spýtala ja. Ako chrániš deti pred nežiadúcimi účinkami vakcín ?
Myslíš si, že sú bezpečné ? Vieš, aké vedľajšie účinky majú niektoré vakcíny ?
Vieš, že súčasťou vakcín sú prudko jedovaté látky, ktoré dokázateľne a nenávratne môžu poškodiť zdravie človeka (formaldehyd, olovo, ortuť, hliník) ? Vieš, že sa autizmus čoraz viac spája s očkovaním ? Vieš, že existujú deti, ktoré majú trvalé následky po zaočkovaní (zlyhanie niektorých orgánov, cukrovka, slepota... a iné, dokonca až smrť) ?
Ako sa chrániť pred týmto ?
Alebo ešte lepšia otázka - zaujímala by ma objektívna štatistická informácia ohľadom "prevencie". Aký je pomer medzi očkovanými deťmi, ktoré ochoreli na danú chorobu, a medzi deťmi, ktoré zaočkované neboli a ochoreli. Či je tam veľký rozdiel, či a aké choroba zanechala následky pri očkovaných deťoch a neočkovaných a pod.
Nie je všetko len biele, a len čierne. Ak sa niekto rozhodne neočkovať, zväčša je to uvedomelé rozhodnutie, po následnom zvážení všetkých pre a proti.

Danielik, So, 26. 02. 2011 - 19:08

Môj syn má už za chvíľu 8 rokov a zatiaľ po žiadnom očkovaní nemal vedľajšiu reakciu (keď nerátam boľavú nožičku). Ale v rodine takýto prípad máme, takže viem, o čom to je. Viem aj veľmi dobre, že očkovacie vakcíny majú vedľajšie účinky a obsahujú rôzne látky. Ale úprimne, myslíš si, že lieky proti týmto chorobám vedľajšie účinky nemajú? Že nemôžu trvalo poškodiť zdravie? Myslím si, že prevencia je vždy lepšia, ako riešiť následky. Ale každý sa musí rozhodnúť sám.
Ináč tá oficiálna a hlavne nezaujatá štatistika by zaujímala aj mňa, lebo takto je to len názor proti názoru a nikam to nevedie. Aj tak si tu každá hudieme svoju pesničku :-P

Polárka (bez overenia), So, 26. 02. 2011 - 19:09

Danielik
je rozdiel si "preventívne" dať do tela liek, a je rozdiel si dať liek preto, lebo som ochorela. V tom vidím podstatný rozdiel.
Samozrejme, momentálne je systém nastavený tak, ako je. A teda väčšina liekov má veľa vedľajších účinkov.
Len neviem či tá "prevencia" nemá rovnako fatálne riziká, dokonca či ich neprevyšuje, než riziká spojené s prípadným ochorením (ktoré na dôvažok prísť nemusí). O tom to je.

""Ináč tá štatistika by zaujímala aj mňa, lebo takto je to len názor proti názoru a nikam to nevedie. Aj tak si tu každá hudieme svoju pesničku""

Literatúra k tejto tématike je naozaj obsiahla. Kto naozaj chce, môže začať čítať, alebo ísť na besedu o očkovaní, alebo kontaktovať rôzne organizácie. Dnes sú informácie naozaj dostupné širokej verejnosti.

Danielik, So, 26. 02. 2011 - 20:06

O užívaní trvalom užívaní liekov viem svoje. Užívam ich od narodenia. Ale u mňa stále prevažuje možnosť prevencie, či už sa to týka očkovania alebo pravidelných kontrol u lekára. Je to však môj názor a netvrdím, že ho má niekto so mnou zdieľať. Len keď si predstavím, že by v budúcnosti mali pribúdať neočkované deti, mám z toho trocha strach. Vieš, je rozdiel, keď je neočkovaných pár detí z tisícky a keď je očkovaných pár detí z tisícky.

A po štatistikách som troška pátrala, ale vždy z toho vyplynulo, že je to štatistika niekoho konkrétneho, či už firmy alebo nejakého úradu. Nejakú naozaj nezaujatú som zatiaľ nenašla. Na konci tejto stránky vypísala Annie zaujímavú minianketu - aby baby napísali, ktorá pozná dieťa v jej okolí, ktoré je nejako postihnuté kvôli očkovaniu. Jej výsledok by ma dosť zaujímal, pretože osobne len niečo takéto pokladám za nezaujaté. Nie senzácie v telke.

georgina, So, 26. 02. 2011 - 20:14

...je rozdiel, keď je neočkovaných pár detí z tisícky a keď je očkovaných pár detí z tisícky.

Nerozumiem - v čom je rozdiel? Veď tie očkované deti sú chránené, či nie? Bez ohľadu na to, či je v populácii nejaká pandémia, alebo nie.

Polárka (bez overenia), So, 26. 02. 2011 - 20:54

Problém očkovania vidím v tom, že
ad 1. samotné očkovanie je rizikové (má svoje riziká)
ad 2. nie je 100% ochranou proti nákaze (napriek očkovaniu môžeš ochorieť)
ad 3. nie je trvalou ochranou proti nákaze (nechráni ťa neustále)

Tým nikoho nechcem lámať, aby prehodnotil svoje stanovisko. Som len za možnosť voľby. Áno sú aj upravované štatistiky. Súhlasím. Stretávam sa pri tom v téme pôrodníctva, kedy sa dá štatisticky potvrdiť, že domáci pôrod je život ohrozujúci (ak sa do štatistických údajov zahrnú rozvojové krajiny). Ak by sa brali do úvahy ekonimicky stabilné štáty, s veľmi kvalitnou zdravotnou základňou došli by sme k diametrálne odlišným číslam. (to som samozrejme OFF topic, téma pôrodníctvo je len, ako príklad). Preto odporúčam detailnejšie skúmať.

dulka, Ne, 27. 02. 2011 - 00:57

Danielik (y) (y) (y)

sofhia, Ne, 27. 02. 2011 - 07:31

(clap) (clap) polarka

Petot, Ne, 27. 02. 2011 - 09:31

"Vieš, je rozdiel, keď je neočkovaných pár detí z tisícky a keď je očkovaných pár detí z tisícky."

Aký je v tom rozdiel? Uvedom si, prosím, že:
1, Väčšina dospelých dostala podstatne menej vakcín ako dnešné deti, a tých pár, ktoré majú, už môže mať vyblednutú účinnosť (ak nejakú vôbec mali), lebo tá len zriedkavo presahuje 5-10 rokov od očkovania.

Takže prečo sa tu bojíme neočkovaných detí a nebojíme sa všetkých OČKOVANÝCH DOSPELÝCH naokolo, ktorí sú na tom +- rovnako?

2, Väčšina povinných vakcín aj tak NECHRÁNI PRED ŠÍRENÍM ochorenia, ale má len zmierniť príznaky keď zaočkovaný človek ochorie. Pre ľudí naokolo je tým pádom úplne jedno, či ich nakazil očkovaný alebo neočkovaný.

3, Práve čerstvo zaočkované deti môžu byť oslabené a náchylné na rôzne ochorenia, čo nepriamo pripúšťajú aj príbalové letáky vakcín. Okrem toho čerstvo zaočkované dieťa živou vakcínou (napr. Priorix) môže šíriť vo svojom okolí živé vírusy, čo môže ohroziť tehotné ženy v okolí.

Mne z toho vychádza, že strach z neočkovaných detí je výsledkom mediálnej masáže a zasievania strachu. Na to majú farmafirmy marketingových špecialistov.

Heja, Ut, 01. 03. 2011 - 12:29

Polárka nechcela som sa zapájať do tejto debaty ale nedá mi.Medzi vakcíny ,ktoré sú škodlivé patrí aj vakcína proti detskej obrne.Tak sa to prezentuje.
Bola som zdravé ,živé dieťa do svojich 6 rokov.Po týždni v prvej triede som ochorela.Pán doktor ma liečil na prechladnutie týždeň a až keď som ochrnula na celom tele a nevedela som sa pohnúť tak mi stanovili diagnózu detská obrna,Moji rodičia boli obyčajní ľudia a vedeli,že to nie je dobré.dva mesiace som ležala bez pohnutia a na tretí som sa začala hýbať.Ďalšie mesiace nemocnica ,Boli tam so mnou aj iné deti,ktoré sa nepostavili v živote na svoje nohy.Vyšla som z toho.Mám následky ale nie je to také hrozné,lebo som sa zaradila do spoločnosti a makala som celý život zarovno so zdravimi.
A keď po roku čo som ochorela sa začalo proti tejto chorobe očkovať.Mamička sa pýtala lekára či ma má dať zaočkovať tiež a on jej povedal .Ona je očkovaná už proti všetkým čertom ,neuškodí jej to .Celý svoj život som bola zdravá až na pár angín,ktoré sa skončili ako som dospela .Tak si myslím,že očkovanie má svoj význam.Nehovorím že všetky.Keby to nebolo povinné tak by sme si za to platili a zasa by sa nám nepáčilo.
Tie povinné na choroby,ktoré vďaka očkovaniu sa nevyskytujú by som nechala .

georgina, Ut, 01. 03. 2011 - 12:35

Keby to nebolo povinné tak by sme si za to platili a zasa by sa nám nepáčilo.

Aj nepovinné očkovanie môže hradiť zdravotná poisťovňa - teraz takto funguje (napr.) očkovanie proti chrípke.
Takže neplatí povinné = zadarmo (t.j. hradí zdravotná poisťovňa), nepovinné = priama platba (t.j. platí fyzická osoba).

Polárka (bez overenia), Ut, 01. 03. 2011 - 12:44

"Tie povinné na choroby,ktoré vďaka očkovaniu sa nevyskytujú by som nechala"

To je veľmi diskutabilné. Ústupok chorôb môže byť kľudne zapríčinený aj skvalitnením životného štandardu. Nežijeme vo vlhkých a studených priestoroch. Hygiena sa neporovnateľne zvýšila. Na pitie máme čistú vodu kedykoľvek. Mydlo je tiež voľne dostupné. Na podvýživu trpí čoraz menej ľud, skôr máme problém s opakom. Žijeme v miery (na rozdiel od krajín sužovaných vojnami, hladom, a pod.) V zásade žijeme (ľudia žijúci v priemyselných krajinách), ako Anna Peteková povedala na svoje prednáške v blahobyte.
Ale nechcem teraz nikomu vnucovať svoj názor. Skôr som svoje príspevky chcela mieriť, ako podnet na zamyslenie (asi mi to v niektorých nevyšlo).

PS : kto je očkovaný sa nemusí predsa báť. Veď je chránený a prípadné ochorenie by mal teda zvládať omnho lepšie, ako neočkovaný človek. Tiež si nemyslím, že by po zrušení povinnosti prestali ľudia hromadne očkovať. (flower)

sofhia, Ut, 01. 03. 2011 - 12:59

Polarka uplne suhlasim s tebou, tuto diskusiu som zacala preto, lebo som sa dostala k informaciam, ktore sa mi zdaju dost zavazne. a tak som ich chcela posunut dalej ludom, ktorym mozu pomoct, napr. tehotnym mamickam, alebo mamickam batoliat, ktore ockovania prave absolvavaju... aby vedeli o moznych rizikach a o tom, ze volba je, aj ked je to povinne.

som za moznost volby, a takisto si myslim,ze aj keby bola, aj tak vacsina ludi necha svoje deti aj dalej zaockovat.skoda,ze nie su tieto informacie volne dostupne a potvrdene tymi, ktori s nimi pracuju. my sme sa pokusali s muzom bavit na tuto temu s jednou velmi dobre znamou a tiez v mieste nasho bydliska velmi uznavanou lekarkou..avsak pre dospelych ...a uprimne - umyla si nad tym ruky, ze jej sa to netyka, kedze ockuje len dobrovolne.
trosku ma jej reakcia sklamala, ale v zasade zodpoveda skutocnosti;-( hm, a mimichodom trosku od veci - ine lekarske kapacity mi tvrdili ze vela veci nemozem jest, ked dojcim, lebo babetko bude mat problemy s travenim, okrem ineho ani cerstve ovocie... no tak verte 100 perc. takym ludom. :-O
takze ja som v principe stastna, ze existuje internet a tam si clovek nastuduje skoro vsetko. jasne, ze treba selektovat a neverit vsetkemu, ale toto - selektovanie a nedovera sa uz mam pocit ze tyka informacii zo vsetkych zdrojov.

Heja, Ut, 01. 03. 2011 - 14:08

Polarka nežili sme v zemliankach .Mali sme pekný domček na dedine .Nikdy sme netrpeli núdzou čo sa týka stravy .Detská obrna je vírusové ochorenie a tak to mohlo dostať hoci ktoré dieťa.Myslím ,že to očkovanie splnilo to ,aby sa táto choroba nevyskytovala .

georgina, Ut, 01. 03. 2011 - 14:19

Heja, detská mozgová obrna sa vyskytuje stále.

http://www.choredieta.sk/index.php/neurologicke-ochorenia/427-detska-mo…
Detská mozgová obrna nie je ochorenie infekčné.
Výskyt sa udáva asi u 2 detí na 1 000 všetkých narodených novorodencov.
Vyšší výskyt, približne 20-30%, sa udáva u predčasne narodených detí.
Pri vyšetrovaní postihnutých detí sa zisťuje, že až polovica z nich má príznaky detskej mozgovej obrny.

Heja, Ut, 01. 03. 2011 - 15:47

geo nerozumieme si nie detská mozgová obrna ale Detská obrna - Polio.To sú dve rozdielne diagnózy.DMO je telesné a mentálne postihnutie .Pri detskej obrne je postihnutie svalov .to je očkovanie lyžičkou.
http://primar.sme.sk/c/4117246/detska-obrna.html

Ariesa, Ut, 01. 03. 2011 - 16:01

uz sa to nerobi lyzickou ale injekciou. a aj tato choroba je rozsirena, vo svojom okoli mam dospelych a aj deti s touto diagnozou.

Ariesa, Ut, 01. 03. 2011 - 16:06

:-O

Heja, Ut, 01. 03. 2011 - 17:06

ano geo ja to sledujem a je to pravda .Ja som patrila medzi posledných pacientov 1957 .Potom sa vyskytlo ešte pár prípadov a od očkovania sa táto choroba u nás nevyskytla

georgina, Ut, 01. 03. 2011 - 17:20

Ariesa toť kúsok vyššie píše niečo iné.

Heja, Ut, 01. 03. 2011 - 17:38

Podľa mojich vedomostí nie nevyskytlo sa.Občianske združenie založené pacientmi,ktorí prekonali túto chorobu vydávali a neviem presne asi aj vydávajú časopis a tam sú a boli všetky informácie o tejto chorobe ,ale teraz som ho už rok nemala k dispozícii.
Boli tam uvedené aj mená a rok ,kedy sa u ktorého vyskytla táto choroba.

glloria17, St, 02. 03. 2011 - 15:19

polio už 50 rokov nie je v našom štáte, ani v okolitých.vyskytuje sa akurát v krajinách ako je India, Pakistán, aj to asi len 35 kusov. je to vírusová choroba, jej ústup je zaznamenaný pred zavedením povinnného očkovania. ľudstvo po vojne bolo vyhladované, vystresované, aj ked ľudia bývali v pekných domoch, úroveň ich žitia nemohla byť taká, ako je dnes.nevraviac o kanalizácií a pitnej vode.pri dnešnej vysokej úrovni zdravotníctva sa táto choroba dá vyliečiť antibiotikami.
detská mozgová obrna nie je vírusová, je spôsobená pri pôrode, ak sa dieťatko pridusí, mozog sa poškodí.veľa ľudí si to mýli.
podobne záškrt tu už 30 rokov nebol, čierny kašeľ ide vyliečiť antibiotikami,je nebezpečný akurát pre deti do pol roka, osýpky, mums, ten sme bežne mali ako deti, ja si nepamätám, že by mal niekto nejaké výrazné problémy s tými chorobami.žltačku typu B nemá moje dieťa kde dostať, nie sme narkomani, ešte je možný prenos nechráneným sexom, to tiež nehrozí...
epidémie miznú časom same od seba, ved aj SARS vymizol sám, nie je proti nemu očkov.vakcína.

http://rizikaockovania.sk/dok/Statistiky_infekcne_ochorenia_a_ockovanie…

dulka, Ut, 01. 03. 2011 - 20:47

Heja, máš môj obdiv, že si to takto zvládla (y) (sun) :-)

Heja, St, 02. 03. 2011 - 08:02

dulka nemáš ma za čo obdivovať .To skôr mojich rodičov a lekárov a tých ,ktorí vynašli tú očkovaciu vakcínu.Mňa liečil lekár ,ktorý tiež prekonal túto chorobu a mal postih na dolnej končatine.Už nie je medzi nami.Ale bol to Č l o v e k.

sofhia, So, 26. 02. 2011 - 19:12

Pozrela si si nieco z toho, co som tam dala? prepac, tak potom o tom nic nevies...
nasla som dalsiu stranku, a cely dokument len - oficialny len o ockovani hexa...a su tam velmi caste dost neprijemne nasledky ockovania... nebudem to sem davat.... ale naozaj sa mi z toho dviha zaludok. a sucastou vakcin je hlinik. nevadi ti, ze babetku sa picha priamo do krvi hlinik? ci lekari ti vedia co robia?
a mimochodom, v Nemecku v epidemii mumsu zomreli hlavne deti zaockovane proti nemu.

lieky si mozes vybrat, ockovanie nie. ide o to, ze by bolo fajn, aby bolo na zvazeni rodicov ako je to v okolitych vyspelych krajinach, kde tiez ziju cudzinci.

Polárka (bez overenia), So, 26. 02. 2011 - 19:13

Lekári majú často zmluvy s dílermi z farmaceutických spoločností, alebo čo je asi ešte horšie zmluvy s farmaceutickými spoločnosťami majú aj samotné štáty ;-)
Toto však nepriebieha len na úrovni očkovania. Podobný lobing v prospech farmaceutických produktov je aj v oblasti pôrodníctva (epidurál, pôrodný gél, umelé hormóny...)
Medicína by tu mala byť preto, aby pomáhala udržať zdravie ľudí. Nie preto, aby si z nich robila trvalých klientov.

sofhia, So, 26. 02. 2011 - 19:20

prepac nejde mi to upravit, nechcem sa hrat na mudru a ani neviem vsetko...a uprimne ani neviem.
chcela som napisat, ze ty si tvrdis to svoje.... ja som za to, aby boli zverejene taketo informacie ako napr. zlozenie vakcin, a aby bolo kazde dieta pred ockovanim dokladne vysetrene, aako aj rodicia atd...ako by to malo byt, a neockovane ako na beziacom pase, a hlavne aby mali rodicia moznost vyberu.a samozrejme aby boli pouceny o vsetkych moznych nasledkoch a nech sa rozhodnu. a nie ze stat rozhodol za nas.

klodik, So, 26. 02. 2011 - 19:41

Prečo by som sa mala hnevať Danielik? Prečítala si si celý môj príspevok?Alebo si si urobila rýchly úsudok po jeho zbežnom prečítaní?

Moji chlapci majú všetky povinné očkovania majú 14 a 13 rokov...v prípade svojho staršieho syna som však bola rozhodnutá a pripravená podľa potreby odmietnuť ak by ho čakalo po vyliečení sa z rakoviny povinné očkovanie.Chápeš? Z rakoviny,ktorá bola rozlezená po celom telíčku, zasiahnutý lymfatický systém, pečeň, slezina, pohybový aparát.Jemu lekári za pol roka chodenia po lekároch a počas mesačného pobytu vo fakultnej nemocnici nevedeli určiť diagnózu, lekári boli veľmi zlatí, snaživý, zažili sme fantastický pistup zo strany lekárov no to nestačilo.Stáva sa,že lekaŕi napriek obrovskej snahe rakovinu nediagnostikujú v pravý čas.Ja som tu o ňom toho už popísala veľa, nejdem to celé rozoberať,ale proste v istom bode by som ho bola určite chránila tým, že by som odmietla povinné očkovanie.Chránila by som ho práve preto aby nezomrel...rakovina to je úplne v kýbli imunitný systém, psychika, emócie, trpia mnohé orgány...

Myslíš si, že keby mali mamičky na výber, keby očkovania neboli povinné, že by húfne odmietali chrániť svoje deti? Myslíš si, že keby mali na výber z viacerých vakcín, keby bolo na výber očkovanie proti jedému ochoreniu a nie naraz na niekoľko,ktoré sú obrovskou záťažou pre detský organizmus že by jednoducho odmietali? No ja isto nie? Ale rada by som mala na výber čo dám do svojho dieťaťa napumpovať...Očkovanie bábätiek ešte v pôrodnici? Prečo, načo? Lebo ihneď ako príde malinkému bábätku domov hrozí tuberkulóza? Prečo by nemohli byť naše detičky očkované neskôr, keď ako tak už funguje imunitný systém dieťaťa? Prečo sa pred očkovaním nerobia nejaké testy na imunitu či dieťa očkovanie vôbec zvládne- napríklad aj keď by to malo byť len na požiadanie rodiča...

Proste otvoriť túto tému, mať na výber...veď napokon ak je očkovanie také super ako je opisované tí ktorí svoje dieťa zaočkovať dajú sa predsa nemajú čoho báť- ich dieťa neochorie.Či sa mýlim???

Prečo nášmu Filipovi, keď lekaŕi už fakt nevedeli z čoho tak extrémne chudne aj napriek tomu, že bol zaočkovaný proti tuberkulóze robili tuberkulínový test aby sa vylúčilo, alebo potvrdilo, či prišiel alebo neprišiel do kontaktu s tuberkulózou? Prečo, načo takýto predpoklad? Keď bol rok predtým ako sa dostal do nemocnice zaočkovaný a reakcia na očkovanie bola v pohode? Prečo ten predpoklad, že by mohlo ísť o tuberkulózu keď sú očkovania také úžasne spoľahlivé?Veď by to predsa malo byť v suchu, nie? Alebo že by to predsa len bolo trocha inak a treba o tom premýšľať?

Neviem, ja sa snažím svoje deti chrániť, niekedy tým, že robím to čo je povinné, že robím to čo je odporúčané a niekedy tým, že odmietam to čo je povinné, že odmietam to čo je odporúčané po preštudovaní si aj nezávislých informácií ku ktorým sa človek už v dnešnej dobe má čancu dostať...a máme lekaŕku s ktorou môžem diskutovať o tom čo je pre moje deti dobré...je to lekárka, ktorá nás napríklad vôbec neodhovárala od návštevy liečiteľky ku ktorej sme s Filipom chodili, sestrička v jej ordinácii mi zas vedela povedať- viete nie ste jediný takýto zaujímavý prípad, máme ich viac...ono je to v živote často oveľa "veselšie" ako len dám zaočkovať a hurá chránim tak svoje deti

Danielik, So, 26. 02. 2011 - 20:45

Určite som si prečítala celý Tvoj príspevok a chápem, prečo by si nedala svojho syna očkovať krátko po vyliečení z tak ťažkej choroby. Mňa len zaujala tá jedna veta, nič viac.
Netvrdím, že by mamičky začali vo väčšom množstve odmietať očkovanie. Navyše, ani povinné očkovania nie sú povinné, pokiaľ je dieťa vážne a dlhodobo choré.
Určite, ak je na trhu dostupných viacero vakcín, mala by mamička mať možnosť vybrať si, ale ja osobne asi by to nevedela posúdiť. Netvrdím, že zaočkovaním sa všetko vyrieši. Môžu nastať komplikácie, môže to vyvolať nežiadúcu reakciu - to je riziko každej liečby. Ale očkovanie by som naozaj riešila, len keby bolo moje dieťa choré (ako napr. to Tvoje). Našťastie, naša pani doktorka si ho najprv dobre preklepla. Ale to už je aj o zodpovednosti lekárov.
A o "veselosti" života viem svoje. Užívam si ju už od svojho narodenia a asi mi zostane na krku až do konca. Aj to sa stáva.

klodik, So, 26. 02. 2011 - 20:52

Som rada, že v tom máme jasnejšie Danielik.(sun)

Danielik, So, 26. 02. 2011 - 21:00

Aj ja. (clap) (sun)

aramana, So, 26. 02. 2011 - 19:54

Skús sa niekedy spýtať fundovaného lekára proti akej tuberkulóze je to očkovanie...možno budeš prekvapená.

glloria17, Ne, 27. 02. 2011 - 21:53

tvoje deti sú zaočkované proti čiernym kiahňam? proti šarlahu? asi odpadnem.a ešte by mohlo byť očkovanie proti moru, cholere, lepre a rozmýšľam, že asi aj proti hlúposti.tá je nákazlivá asi najviac.a ako moje nezaočkované dieťa ohrozí tvoje, ked bude zaočkované? tak tuho nad tým rozmýšľam...:-O

aramana, So, 26. 02. 2011 - 12:56

Väčšina štátov od POVINNOSTI ustupuje...prečo asi...

Polárka (bez overenia), So, 26. 02. 2011 - 14:28

(y)

žofia, Po, 28. 02. 2011 - 13:23

Minulý rok v Čechách zrušili očkovanie proti TBC, pretože je viac negatívnych následkov ako pozitívnych. U nás sa vraj o tom uvažuje tiež.
http://www.slobodavockovani.sk/podujatia/

annie, So, 26. 02. 2011 - 19:40

....ťažká téma....
mám na všetky mamičky, ktoré sú proti očkovaniu len jednu otázku:
"Koľko detí poznáte, ktoré sú postihnuté alebo zomreli na následky očkovania???"

dulka, So, 26. 02. 2011 - 19:49

annie, ja osobne nikoho takého nepoznám.

annie, So, 26. 02. 2011 - 19:55

ani ja nie, preto sa pýtam....
keď ochorie jedno dieťa z 10 000 tak televízia z toho urobí absolútnu senzáciu, ale to že očkovanie ochránilo ďalších 9 999 detí tak to už nespomenú....však?

aramana, So, 26. 02. 2011 - 19:56

Prečo píšeš zachránilo?Tie deti by inak zomreli?

annie, So, 26. 02. 2011 - 20:00

nepíšem "zachránilo" ....píšem "ochránilo"

Polárka (bez overenia), So, 26. 02. 2011 - 20:48

Annie
odkiaľ máš prosím ťa tie čísla ?? Z akého zdroja pochádzajú ?

annie, So, 26. 02. 2011 - 20:54

to bolo myslené obrazne
dúfam že väčšina žien to pochopila ako som to myslela

Polárka (bez overenia), So, 26. 02. 2011 - 20:58

Bolo mi jasné, že nejde o žiadne reálne čísla. ;-)
PS : Ak ty a Dulka také ženy/deti/rodiny nepoznáte osobne, neznamená to, že neexistujú, alebo by ste ich nemohli spoznať :-) ;-)

dulka, Ne, 27. 02. 2011 - 01:03

Polárka, otázka annie znela, či také rodiny poznáme. Ja nepoznám, tak som napísala, že nie. jasná odpoveď na jasnú otázku. Nevidela som otázku, či si myslím, že také rodiny neexistujú.

Polárka (bez overenia), Ne, 27. 02. 2011 - 01:10

A čo ? Veď to ani nebola odpoveď na otázku. Iba faktická poznámka. Jednoducho starý známy fakt. Ak niečo nevidím, nepoznám rozhodne to nepopiera existenciu toho čo nevidím a nepoznám. Nič iné, ako konštatovanie to nebolo.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama