Kamila | Dusená cukina s baklažánom
Také som objavila v jednom hoteli vrámci raňajkového menu, inak je to vhodné ako príloha k mäsu, alebo ako ľahká večera.
1 | kus | baklažán |
2 | kusov | cuketa |
kus | cibuľa | |
3 | strúčiky | cesnak |
3 | kusov | paradajka |
4 | kusov | cherry paradajky |
Nakrájame si na menšie kúsky mladú cukinu a baklažán.
Cibuľu s cesnakom nakrájame na drobno, ja som mala zelenú cibuľu a chvíľu opražíme na olivovom oleji.
Pridáme cukinu, baklažán, kľudne môžete pridať aj papriku, prípadne šampiňóny. Chvíľu podusíme, posolíme, okoreníme podľa fantázie.
Na záver pridáme pokrájané paradajky, ktoré dusíme pod pokrievkou už len pár minút.
Podávame ako prílohu k dusenému mäsu, alebo so strúhaným syrom ako ľahký obed alebo večeru.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.