Bezlepkové pirohy

Popis

veľmi jednoduchý recept na bezlepkové akože lístkové cesto, vhodné na plnené rožky a iné drobné pečivo.

Bezlepkové pirohy  - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojinternet
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
5 minút

Ingrediencie

1 1⁄2kuskelímka z pomazankového masla bezlepkovej múky
1kuspomazánkové maslo
1kusslivkový lekvár

Inštrukcie

Robili sme doma obľúbené pirohy z lístkového cesta a slivkového lekváru. Ostal lekvár a náhodou som mala doma pomazankové maslo jogurtové. Skúsila som znova tento recept, je úžasne jednoduchý. Vymiešame pomazánkové maslo s 1,5 kelímku bezlepkovej múky, používam tmavú. Vymiesime cesto, vyvaľkáme na nie veľmi tenko, narežeme podľa potreby, plníme podľa chuti. Treba rýchlo spájať stáčať, lebo keď trocha vyschne cesto sa láme. Pečieme pri 200 °C cca 10 minút. Obalíme v práškovom cukre. Sú vynikajúce, nie síce ako lístkové originál, ale zjedla som ich skoro na posedenie.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

no len v ingredienciach máš iba 2x pomazankové maslo ale som sa dovtipila Chichocem sa
Vyzerajú dobre, musím posunuť sesternici, teraz jej aj jej dcére zistili ťažkú formu celiakie Smútok

no nedopisala som muku Úsmev

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok