
tuto pochutku poznam a pripravujem uz vela rokov a stale nam chuti
3 | kusov | šľahačková smotana |
3 | kusov | stužovač šľahačky |
2 | decilitre | mlieko |
1 | kus | vanilkový cukor |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
3 | čajové lyžičky | želatína |
3 | kusov | žĺtok |
2 | balíky | piškóty |
2 | decilitre | mlieko |
rum | ||
hrozienka |
Slahacky si vyslahame so stuzovacom dohusta. Mlieko, vanilkovy cukor, praskovy cukor, zelatinu a zltky miesame nad parou do zhustnutia /ako redsi puding/.
Nechame vychladnut aby bola masa vlazna a zmiesame s vyslahanou slahackou.
Mlieko ochutime rumom a namacame v nom postupne piskoty.
Na spodok tortovej formy ulozime jemne namocene piskoty, hrozienka a pripravenu slahackovu hmotu, znovu piskoty, hrozienka /moze byt aj ovocie, kolieska bananu, mandarinkovy kompot/ a slahackovu hmotu, opakujeme 3x.
Povrch bude slahackova hmota. V chladnicke nechame stuhnut do druheho dna. Povrch ozdobime struhanou cokoladou. Vyborna pochutka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty