Popis
Medvedie labky z horaliek. Najobľúbenejšie drobné pečivo nášho najmladšieho.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | net |
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
4 | kusy | horalky |
300 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | praskovy cukor |
250 | gramov | hera (alebo iný tuk na pečenie) |
1 | polievková lyžica | kokosova mucka |
páškový a vanilkový cukor (na obaľovanie) |
Inštrukcie
Nastrúhame horalky. Odvážime si múku a práškový cukor. Pridáme kokosovú múčku a premiešame. Postupne primiešavame k nastrúhaným horalkám a k zmäknutej here a vypracujeme tuhé cesto. (Ja nepridávam postupne, ale rovno miesim.) Cesto necháme odstáť v chladničke.
Keď je cesto odležané, plníme formičky (tento rok som nemusela vôbec pomáhať, plnili deti) a pečieme pri teplote 160-180°C (podľa rúry) 10-15 minút.
Hneď po vybratí z formičiek obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým.
Poznámky
Pozor na výber horaliek. Najlepšie sú originál hopralky. Ak som použila lacnejšie náhražky, mala som problém s vyklápaním.
Počet porcií závisí na veľkosti formičiek. Ja mám maličké a vyjde mi cca. 50 kusov.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť