reklama

Arašidové labky

Pridal/a Tangy dňa 29. 12. 2015 - 16:24 - Recepty Tangy
Arašidové labky, Drobné pečivo, recept, Tangy

reklama

Medvedie labky z Horaliek. Najobľúbenejšie drobné pečivo nášho najmladšieho.

Ingrediencie
4 kusov Horalky
300 gramov hladká múka
100 gramov práškový cukor
250 gramov Hera
1 polievková lyžica kokos
  trocha práškový cukor
1 balík vanilkový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Nastrúhame Horalky. Odvážime si múku a práškový cukor. Pridáme kokosovú múčku a premiešame. Postupne primiešavame k nastrúhaným  horalkám a k zmäknutej Here a vypracujeme tuhé cesto. (Ja nepridávam postupne, ale rovno miesim.) Cesto necháme odstáť v chladničke.

Keď je cesto odležané, plníme formičky (tento rok som nemusela vôbec pomáhať, plnili deti) a pečieme pri teplote 160-180°C (podľa rúry) 10-15 minút.

Hneď po vybratí z formičiek obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým.

Doplňujúce poznámky

Pozor na výber Horaliek. Najlepšie sú originál Horalky. Ak som použila lacnejšie náhražky, mala som problém s vyklápaním.

Počet porcií závisí na veľkosti formičiek. Ja mám maličké a vyjde mi cca. 50 kusov.

Výnos
50 kusov
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama