
Kamila | Fúkané kokosové rožky
Recept s fotopostupom na fantastické kokosové fúkané rožky. Robím ich už dlho. Duté rožky sú výborné aj s celozrnou špaldovou alebo bezlepkovou múkou
200 | gramov | kokos |
250 | gramov | polohrubá múka |
400 | gramov | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
250 | gramov | maslo |
Poleva: | ||
200 | gramov | čokoláda |
30 | gramov | Cera |
Cukor s múkou (za mňa najlepšie fúkané kokosové rožky sú s celozrnnou špaldovou múkou) a sódou preosejeme, zmiešame s kokosom a pridáme maslo prípadne heru izbovej teploty, ale s maslom sú lepšie. Cesta je dosť veľa, preto dávam hmotu najprv premiešať v robote s hnetacou metličkou

a potom už raz dva vymiesim cesto ručne.

Cestom plníme formičky na rožky, nevymasťujeme ich, postačí maslo v ceste. Cesto na duté rožky je drobivé, nevadí to, ale ak by bolo ozaj priveľmi drobivé (pri bezlepkovej múke, alebo suchšom kokose) pridajte 1 -2 PL vody. Cesto na rožky dávame tak aby bolo zarovnané s okrajom formičky. Cesto treba dobre utlačiť a prebytočné cesto z okrajov dať dole.

Kokosové rožky pečieme pri teplote cca 160°C-170°C cca 10 - 11 minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Keď sa rúra viac rozohreje uberám aj z teploty aj z času.
Duté kokosové rožky vyberáme z rúry , hneď ako chytia ľahučký nádych, ale stále by mali byť svetlé.

Fukané kokosové rožky vyklápame z formičiek ešte teplé. Rožky skoro samé vyskakovali z formičiek. Po vychladnutí, konce rožkov môžeme namočiť v roztopenej čokoláde, ku ktorej pridáme trochu cery.

Na prípravu dutých kokosových rožkov môžete použiť aj bezlepkovú alebo celozrnnú špaldovú múku. Pri bezlepkovej môže byť cesto suchšie. Už sa mi stalo, že cesto bolo ozaj až priveľmi drobivé, suché, neviem či to bolo múkou či suchším kokosom, pridala som 1-2 lyžice vody. Pri bezlepkovej múke sa to môže stať.
V tomto recepte je ozaj potrebné dodržať množstvo práškového cukru. Aj keď som ubrala z 500 g na 400, viac už asi nie. Nie kvôli chuti, ale aby sa rožky pekne nafúkli a aby boli duté.
Druhá vec je správna teplota, tú si treba otestovať na vlastnej rúre. Držím palce, nech sa podaria.
Rožky som už robila aj s rastlinným maslom, herou, u nás je diét akosi priveľa, je to ok, ale niet nad tradičné maslo. S klasickým maslom budú najlepšie kokosové rožky.
Orechové fúkané rožky pripravíte rovnako, stačí kokos nahradiť mletými orechmi, alebo mletými mandľami

ak niekto nemôže orechy. A výborné budú aj fúkané rožky makové.


Kamila | Kokosové fúkané rožky 1

Kamila | Kokosové fúkané rožky 2
Ďalšie recepty
Ako vymaľované
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
robila som v sobotu a veľmi chutili
vďaka za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som rada, že sa podarili. ;)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krasa, idem kupit formicky. btw ja peciem vsetko s maslom i ked je v rcp palmarin, hera ci iny tuk vzdy davam poctive maslo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem za recept, rozky su vyborne, priam sa topia v ustach. Ja momentalne nezijem na Slovensku a mam priatelku ucitelku, ktora chce predstavit Vianoce na Slovensku pre deti v jej skole a ja som jej mentor. Tak teraz idem robit aj orechove a potom aj tie francuzske vdaka dovery k Tvojim receptom !!!! Drz mi palce, je to pre 170 deti, a dufam, ze si pochutia. Prajem Ti krasne, pozehnane Vianoce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sikovny si. Drzim palce, ked sa podarili kokosove, podaria sa aj orechove, ale na tvojom mieste by som stavila asi na istotu s lineckymi, robievaju moje devy Tie parizske su haklivejsie na spravne pecenie. V kazdom pripade drzim palce aj vam prajem krasne sviatky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem za recept.Kokosove rozky sa vydarili, aj ked som si myslela,ze nic z nich nebude, lebo som samozrejme pomenila recept...zdalo sa mi vela cukru.Robila som len z polovicnej davky a dala len 100g cukru vlastne len 50g trstinovy cukor a 50g agavovy sirup.Ale su perfektne,rozplyvaju sa na jazyku.skusim aj tie makove alebo orechove,alebo oboje:-)Velmi sa rada inspirujem vasimi bezlepkovymi receptmi, len pri schär muku musim niekedy dat menej muky,ale uz som zistila trik:-)Prijemne sviatky!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiez nemam rada v receptoch vela cukru, len som nemala odvahu az tak uberat, v povodnom recepte ho bolo 500g. Pri makovom som dala uz len 300g, ono zase mak moze byt horkejsi. Najblizsie uberiem viac cukru aj pri kokosovych a orechovych.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Divila som sa prečo je tu toľko komentov, no už son pochopila.
Ja ich robím roky, teda nerobila som s maslom ale margarínom, taký bol recept. Piekla som ich naozaj veľakrát a pravda je taká že nie vždy sa mi podarili, hlavne s orechami. Dávam tiež menej cukru ale zas oveľa menej sa nedá a prašok do pečiva je potrebný alebo sóda bic.
Máš ich nádherné, ja si myslím že ich pokazím iba nesprávnou teplotou rúry, inač si to neviem predstaviť.
Tie nové s makom?, - no super kreativita, tie si tento rok urobím, lebo mám nejako makové obdobie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne sa tiez minuly rok nevydarili. V rure sa mi pekne nafukli, krasne sa vyklopili a potom splasli.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mozno potrebovali este zo dve minuty byt v rure?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To si myslím aj ja, že ich bud skoro alebo neskoro vyberiem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiez si myslim. Len ja som sa bala, ze mi zhoria. Akosi neviem nabrat odvahu, skusit ich znova. Ale boli z nich aspon vyborne kokosovo rumove gulky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vždy boli aj z mojich nepodarených guľky, vidíš aké sme gazdinky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tu su tie makove fukane rozky http://tortyodmamy.sme.sk/drobne-pecivo/makove-fukane-rozky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja som robila s polovičnej dávky a vydarili sa dakujem za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Myslím že teplota rúry alebo ak sa príliš rýchlo rúra otvorí ale vtedy splasnú. Aj ja som raz orechové mala také že pekné ale veľmi tvrdé. No potom som si uvedomila že moja rúra potrebuje nižšiu tepltu. Inak toto fúkané pečenie je vždy buď- alebo.
Postrúhaj ak sú veľmi tvrdé a použí ako kokos, maslo a cukor, kľudne aj do iného pečiva alebo
urob dobre kokosové guľky, naozaj sú dobre. Ja som do nich pridala s plnky čo mi ostala /bielej/ a dala som rum a boli úžasné tiež z týchto rožkov ktoré mi nevyšli. Do orechových som pridala čokoladovú polevu čo ostala, trochu z odrezkov, kávu a rum. Obaľovala som v orieškach a nevedeli si vynáchvaliť. Takže určite spotrebuj.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Treba pri nich ustriehnut teplotu a cas pecenia, podla vlastnej rury. Z rury ich treba vybrat skor ako chytia hnedasty nadych na okrajoch...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem ako carovala tato pani alebo som mala ja zlu hladku muku proste orechove boli total zle nafukli ale potom aj splasli a na tejto mojej starej rure ani svetlo nesvieti takze som musela baterkou kukat a ked mu nafukli tak som chvilu nechala a vybrala ale padli mu dole a vyzerali cudne jedna strana pekna a ta druha zase prazdna aj kokosove mam take hm skoda a to som skusala dva krat po sebe narobila som ich plno ....asi musim pockat na novu ruru akebo som ja nesikula
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som rada, ze sa podarili
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Máte ich dokonaléééé, kiež nieste tak ďaleko, by sme si zmlsli.