Kokosové rožky

Popis

Po orechových fúkaných rožkoch sme vyskúšali aj kokosové. Aj tieto boli fantastické, z formičiek vyskakovali skoro samé a to dokonca aj s mojou bezlepkovou múkou. Úsmev S klasickou budú ešte lepšie. Pomáhali deti, väčšie aj menšie. Hambím sa

Kokosové rožky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

200gramovkokosu
250gramovhladkej múky (použila som tmavú bezlepkovú)
500gramovpráškového cukru (ja som dala 400g)
1čajová lyžičkasódy bicarbony
250gramovmasla
100gramovčokoládovej polevy

Inštrukcie

Cukor s múkou a sódou preosejeme, zmiešame s kokosom a pridáme maslo. Je ho dosť veľa, preto dávam hmotu najprv premiešať v robote s hnetacou metličkou a potom už raz dva vymiesim cesto. Cestom plníme formičky na rožky, nevymasťujeme ich, postačí maslo v ceste. Cesta dávame tak aby bolo zarovnané s okrajom formičky. Pečieme pri teplote cca 160°C-170°C cca 12 - 15 minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Možno vám postačí nižšia teplota. Rožky skoro samé vyskakovali z formičiek. Hambím sa Z rúry ich vyberáme, hneď ako chytia ľahučký nádych, ale stále by mali byť svetlé.

Po vychladnutí, konce rožkov môžeme namočiť v roztopenej čokoláde.

Poznámky

Orechové rožky pripravíte rovnako, stačí kokos nahradiť mletými orechmi.

Postup: 

Kokosové rožky - recept postup 1
Kokosové rožky - recept postup 2
Kokosové rožky - recept postup 3
Kokosové rožky - recept postup 4
Kokosové rožky - recept postup 5
Kokosové rožky - recept postup 6
Kokosové rožky - recept postup 7
0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Máte ich dokonaléééé, kiež nieste tak ďaleko, by sme si zmlsli.

Ako vymaľované Áno

Práve som ich urobil ,dal som tam margarín namiesto masla bez sody a urobil som z toho gulky ,sú z toho ako pagáče teraz a tuk pláva po pekáči,nieje to dobrý recept ,ešte som zvedavý na chuť ,, je to ozaj nanič mama recept,to by muselo byť cesto ako na linecké ,viac múky na tolko tuku lebo ten tuk vytečie z toho,a jáj.

Pripiekli sa do tmavohneda sú tvrdé,ale aj tak to nieje dobrý recept lebo z toho vyteká tuk.

... žeby to nebolo v recepte ale v cukrárovi čo to piekol...??? Recept za to nemôže, že sa pripiekli a používať kvalitné suroviny pri pečení sa oplatí, viem o čom píšem Plačem

sranda, a piekol si ty vôbec kokosové fúkané rožky? Alebo si proste niečo piekol a teraz hľadáš, na koho   hodiť svoj neúspech?

Asi si budeš musieť pohľadať iný recept - hlavne taký do ktorého ide margarín... lebo ten sa v koláčoch nespráva úplne rovnako ako maslo.

Keď ti tuk vytiekol, tak sa nečuduj, že čo ostalo, je presladené. Veď tým pádom máš podstatne menej hmoty....

Ale do tohto receptu musi ist soda bikarbona, alebo  prasok do peciva, bez toho nie su "fukane" rozky, nenarastu. Toto je recept vyslovene do formiciek, ktore udrzia kolacikom tvar.

bikarbonu neznášam,ale treba tam menej cukru ako ona dala a menej piecť,ešte to vyskúšam

Namiesto sody bikarbony mozes dat prasok do peciva, pol sacku, bez toho neporastu. Len toto je jednoznacne recept do formiciek, bez nich sa jasne ze roztecu. Ta ona tam hore to som ja. Vo vacsine receptoch na nete na kokosove rozky najdes na tuto davku 500g cukru. Vsade davam menej cukru o dost, ale pri tomto recepte som nemala odvahu, ked chcem aby rozky boli take ako maju byt. Co sa tyka pecenia, kazda rura je ina, vdzy je potrebne prisposobit teplotu a dlzku pecenia  rure, pri prvej varke castejsie rozky kontrolovat. Aj po upeceni musia byt svetle. Akekolvek cesto bez formiciek sa upecie rychlejsie ako v nich, lebo formicka sa musi najprv nahriat.

To sa asi ten cukor z toho roztiekol,iné ma netrápi , až sú presladené, recepty majú byť presné,mali sa menej piecť, tá ona to ste vy,mohli by ste mi prísť niečo upiecť

Tazko mozu byt presne, ked kazda rura pecie inak. Ak by bolo cesto vo formicke tak sa neroztecie.

to že sa roztečie  stým som počítal,ale že z toho vytečie toje chyba a teraz koho

Samozrejme, ze moja. S tymto receptom upecies kokosove pecivo aj bez formicky,http://nanicmama.sme.sk/drobne-pecivo/kokosove-strojcekove-keksiky alebo tento http://nanicmama.sme.sk/drobne-pecivo/strojcekove-kokosove-keksiky Na rozdiel od receptu na rozky je tam vajicko, ktore drzi cesto pokope aj bez formicky

české recepty ,to sú recepty,odtial mám kopu receptov a sedia presne,češi sú väčší koumáci

jan, asi si niečo urobil zle. niekedy to proste nevyjde ani s dobrym receptom. nahradzat suroviny sa nevyplaca  a obuvat so do nazvu nanicmama, ked netusis jeho genezu, je hlupe.

čo nahrádzam ,margarín je tam lepší ako maslo,vždy to tak robím

robila som v sobotu a veľmi chutili  Vyplazený jazyk

vďaka za recept

Som rada, že sa podarili. ;)

krasa, idem kupit formicky. btw ja peciem vsetko s maslom i ked je v rcp palmarin, hera ci iny tuk vzdy davam poctive maslo Mrkám

 Dakujem za recept, rozky su vyborne, priam sa topia v ustach. Ja momentalne nezijem na Slovensku a mam priatelku ucitelku, ktora chce predstavit Vianoce na Slovensku pre deti v jej skole a ja som jej mentor. Tak teraz idem robit aj orechove a potom aj tie francuzske vdaka dovery k Tvojim receptom !!!! Drz mi palce, je to pre 170 deti, a dufam, ze si pochutia. Prajem Ti krasne, pozehnane Vianoce.Tlieskam

Sikovny si. Drzim palce, ked sa podarili kokosove, podaria sa aj orechove, ale na tvojom mieste by som stavila asi na istotu s lineckymi, robievaju moje devy Hambím saTie parizske su haklivejsie na spravne pecenie. V kazdom pripade drzim palce aj vam prajem krasne sviatky.

Dakujem za recept.Kokosove rozky sa vydarili, aj ked som si myslela,ze nic z nich nebude, lebo som samozrejme pomenila recept...zdalo sa mi vela cukru.Robila som len z polovicnej davky a dala len 100g cukru vlastne len 50g trstinovy cukor a 50g agavovy sirup.Ale su perfektne,rozplyvaju sa na jazyku.skusim aj tie makove alebo orechove,alebo oboje:-)Velmi sa rada inspirujem vasimi bezlepkovymi receptmi, len pri schär muku musim niekedy dat menej muky,ale uz som zistila trik:-)Prijemne sviatky!

Tiez nemam rada v receptoch vela cukru, len som nemala odvahu az tak uberat, v povodnom recepte ho bolo 500g. Pri makovom som dala uz len 300g, ono zase mak moze byt horkejsi. Najblizsie uberiem viac cukru aj pri kokosovych a  orechovych.

Divila som sa prečo je tu toľko komentov, no už son pochopila.

Ja ich robím roky, teda nerobila som s maslom ale margarínom, taký bol recept. Piekla som ich naozaj veľakrát a pravda je taká že nie vždy sa mi podarili, hlavne s orechami. Dávam tiež menej cukru ale zas oveľa menej sa nedá a prašok do pečiva je potrebný alebo sóda bic.

Máš ich nádherné, ja si myslím že ich pokazím iba nesprávnou teplotou rúry, inač si to neviem predstaviť.

Tie nové s makom?,Áno - no super kreativita, tie si tento rok urobím, lebo mám nejako makové obdobie.

Mne sa tiez minuly rok nevydarili. V rure sa mi pekne nafukli, krasne sa vyklopili a potom splasli.

Mozno potrebovali este zo dve minuty byt v rure?

To si myslím aj ja, že ich bud skoro alebo neskoro vyberiem.

Tiez si myslim. Len ja som sa bala, ze mi zhoria. Akosi neviem nabrat odvahu, skusit ich znova. Ale boli z nich aspon vyborne kokosovo rumove gulky.

Vždy boli aj z mojich nepodarených guľky, vidíš aké sme gazdinky.Mrkám

ÁnoChichocem sa

aj ja som robila s polovičnej dávky a vydarili sa TlieskamVáľam sa od smiechu po podlahe dakujem za recept 

Prosím môžete mi poradiť,kde sa stala chyba,rožky mám krásne,ale sú tvrdé... :(

Myslím že teplota rúry alebo ak sa príliš rýchlo rúra otvorí ale vtedy splasnú. Aj ja som raz orechové mala také že pekné ale veľmi tvrdé. No potom som si uvedomila že moja rúra potrebuje nižšiu tepltu. Inak toto  fúkané pečenie je vždy buď- alebo.

Postrúhaj ak sú veľmi tvrdé a použí ako kokos, maslo a cukor, kľudne aj do iného pečiva alebo

urob dobre kokosové guľky, naozaj sú dobre. Ja som do nich pridala s plnky čo mi ostala /bielej/ a dala som rum a boli úžasné tiež z týchto rožkov ktoré mi nevyšli. Do orechových som pridala čokoladovú polevu čo ostala, trochu z odrezkov, kávu a rum. Obaľovala som v orieškach a nevedeli si vynáchvaliť. Takže určite spotrebuj. 

Treba pri nich ustriehnut teplotu a cas pecenia, podla vlastnej rury. Z rury ich treba vybrat skor ako chytia hnedasty nadych na okrajoch...

Neviem ako carovala tato pani alebo som mala ja zlu hladku muku proste orechove boli total zle nafukli ale potom aj splasli a na tejto mojej starej rure ani svetlo nesvieti takze som musela baterkou kukat a ked mu nafukli tak som chvilu nechala  a vybrala ale padli mu dole a vyzerali cudne jedna strana pekna a ta druha zase prazdna aj kokosove mam take hm skoda a to som skusala dva krat po sebe narobila som ich plno ....asi musim pockat na novu ruru akebo som ja nesikula 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.