Kokosové rožky

Popis

Po orechových fúkaných rožkoch sme vyskúšali aj kokosové. Aj tieto boli fantastické, z formičiek vyskakovali skoro samé a to dokonca aj s mojou bezlepkovou múkou. Úsmev S klasickou budú ešte lepšie. Pomáhali deti, väčšie aj menšie. Hambím sa

Kokosové rožky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

200gramovkokosu
250gramovhladkej múky (použila som tmavú bezlepkovú, alebo celozrnú špaldovú))
400gramovpráškového cukru
1čajová lyžičkasódy bicarbony
250gramovmasla
100gramovčokoládovej polevy

Inštrukcie

Cukor s múkou (najlepšie sú s celozrnou špaldovou múkou) a sódou preosejeme, zmiešame s kokosom a pridáme maslo. Je ho dosť veľa, preto dávam hmotu najprv premiešať v robote s hnetacou metličkou a potom už raz dva vymiesim cesto. Cestom plníme formičky na rožky, nevymasťujeme ich, postačí maslo v ceste.  Cesto je drobivé, nevadí to. Cesta dávame tak aby bolo zarovnané s okrajom formičky. Pečieme pri teplote cca 160°C-170°C cca 11 - 12 minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Keď sa rúra viac rozohreje uberám aj z teploty aj z času. Možno vám postačí nižšia teplota. Rožky skoro samé vyskakovali z formičiek. Hambím sa Z rúry ich vyberáme, hneď ako chytia ľahučký nádych, ale stále by mali byť svetlé.

Po vychladnutí, konce rožkov môžeme namočiť v roztopenej čokoláde.

PS: Ak vám náhodou rožky nedržia po upečení tvar, odporúčam držať sa v recepte 500g práškového cukru, prípadne 250 g kokosu. (Jednoducho ku zvyšku cesta primiešajte cukor, kokos.) Mne sa podarili aj s klasickou, aj  bezlepkovou múkou s nižšími dávkami, ale asi to nie je až tak jednoduché ... Druhá vec je správna teplota, tú si treba otestovať na vlastnej rúre. Už sa mi stalo, že cesto bolo ozaj až priveľmi drobivé, suché, neviem či to bolo múkou či kokosom, pridala som 1-2 lyžice vody. Držím palce, nech sa podaria. Úsmev

Poznámky

Orechové rožky pripravíte rovnako, stačí kokos nahradiť mletými orechmi.

Postup: 

Kokosové rožky - recept postup 1
Kokosové rožky - recept postup 2
Kokosové rožky - recept postup 3
Kokosové rožky - recept postup 4
Kokosové rožky - recept postup 5
Kokosové rožky - recept postup 6
Kokosové rožky - recept postup 7
Vaše hodnotenie: Žiadne
4.833335
Priemer: 4.8 (6 hlasy)

Komentáre

Máte ich dokonaléééé, kiež nieste tak ďaleko, by sme si zmlsli.

Ako vymaľované Áno

robila som v sobotu a veľmi chutili  Vyplazený jazyk

vďaka za recept

Som rada, že sa podarili. ;)

krasa, idem kupit formicky. btw ja peciem vsetko s maslom i ked je v rcp palmarin, hera ci iny tuk vzdy davam poctive maslo Mrkám

 Dakujem za recept, rozky su vyborne, priam sa topia v ustach. Ja momentalne nezijem na Slovensku a mam priatelku ucitelku, ktora chce predstavit Vianoce na Slovensku pre deti v jej skole a ja som jej mentor. Tak teraz idem robit aj orechove a potom aj tie francuzske vdaka dovery k Tvojim receptom !!!! Drz mi palce, je to pre 170 deti, a dufam, ze si pochutia. Prajem Ti krasne, pozehnane Vianoce.Tlieskam

Sikovny si. Drzim palce, ked sa podarili kokosove, podaria sa aj orechove, ale na tvojom mieste by som stavila asi na istotu s lineckymi, robievaju moje devy Hambím saTie parizske su haklivejsie na spravne pecenie. V kazdom pripade drzim palce aj vam prajem krasne sviatky.

Dakujem za recept.Kokosove rozky sa vydarili, aj ked som si myslela,ze nic z nich nebude, lebo som samozrejme pomenila recept...zdalo sa mi vela cukru.Robila som len z polovicnej davky a dala len 100g cukru vlastne len 50g trstinovy cukor a 50g agavovy sirup.Ale su perfektne,rozplyvaju sa na jazyku.skusim aj tie makove alebo orechove,alebo oboje:-)Velmi sa rada inspirujem vasimi bezlepkovymi receptmi, len pri schär muku musim niekedy dat menej muky,ale uz som zistila trik:-)Prijemne sviatky!

Tiez nemam rada v receptoch vela cukru, len som nemala odvahu az tak uberat, v povodnom recepte ho bolo 500g. Pri makovom som dala uz len 300g, ono zase mak moze byt horkejsi. Najblizsie uberiem viac cukru aj pri kokosovych a  orechovych.

Divila som sa prečo je tu toľko komentov, no už son pochopila.

Ja ich robím roky, teda nerobila som s maslom ale margarínom, taký bol recept. Piekla som ich naozaj veľakrát a pravda je taká že nie vždy sa mi podarili, hlavne s orechami. Dávam tiež menej cukru ale zas oveľa menej sa nedá a prašok do pečiva je potrebný alebo sóda bic.

Máš ich nádherné, ja si myslím že ich pokazím iba nesprávnou teplotou rúry, inač si to neviem predstaviť.

Tie nové s makom?,Áno - no super kreativita, tie si tento rok urobím, lebo mám nejako makové obdobie.

Mne sa tiez minuly rok nevydarili. V rure sa mi pekne nafukli, krasne sa vyklopili a potom splasli.

Mozno potrebovali este zo dve minuty byt v rure?

To si myslím aj ja, že ich bud skoro alebo neskoro vyberiem.

Tiez si myslim. Len ja som sa bala, ze mi zhoria. Akosi neviem nabrat odvahu, skusit ich znova. Ale boli z nich aspon vyborne kokosovo rumove gulky.

Vždy boli aj z mojich nepodarených guľky, vidíš aké sme gazdinky.Mrkám

ÁnoChichocem sa

aj ja som robila s polovičnej dávky a vydarili sa TlieskamVáľam sa od smiechu po podlahe dakujem za recept 

Prosím môžete mi poradiť,kde sa stala chyba,rožky mám krásne,ale sú tvrdé... :(

Myslím že teplota rúry alebo ak sa príliš rýchlo rúra otvorí ale vtedy splasnú. Aj ja som raz orechové mala také že pekné ale veľmi tvrdé. No potom som si uvedomila že moja rúra potrebuje nižšiu tepltu. Inak toto  fúkané pečenie je vždy buď- alebo.

Postrúhaj ak sú veľmi tvrdé a použí ako kokos, maslo a cukor, kľudne aj do iného pečiva alebo

urob dobre kokosové guľky, naozaj sú dobre. Ja som do nich pridala s plnky čo mi ostala /bielej/ a dala som rum a boli úžasné tiež z týchto rožkov ktoré mi nevyšli. Do orechových som pridala čokoladovú polevu čo ostala, trochu z odrezkov, kávu a rum. Obaľovala som v orieškach a nevedeli si vynáchvaliť. Takže určite spotrebuj. 

Treba pri nich ustriehnut teplotu a cas pecenia, podla vlastnej rury. Z rury ich treba vybrat skor ako chytia hnedasty nadych na okrajoch...

Neviem ako carovala tato pani alebo som mala ja zlu hladku muku proste orechove boli total zle nafukli ale potom aj splasli a na tejto mojej starej rure ani svetlo nesvieti takze som musela baterkou kukat a ked mu nafukli tak som chvilu nechala  a vybrala ale padli mu dole a vyzerali cudne jedna strana pekna a ta druha zase prazdna aj kokosove mam take hm skoda a to som skusala dva krat po sebe narobila som ich plno ....asi musim pockat na novu ruru akebo som ja nesikula 

Receptik je super. Rozky som robila prvykrat a podarili sa, akurat prva varka je viac "napuchnuta" - dala som vela cesta. 400 g cukru postacuje. Dakujem

Som rada, ze sa podarili Úsmev

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok